kipskrohv "mustale" lauale

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

kipskrohv "mustale" lauale

Lugemata postitus Postitas keemik »

Tere!

Maja teiselt korrusel on seintes tavaline laud, mis hoiab saepuru kinni. Kuna kipsplaadiga ei ole võimalik teisele korrusele minna ja see pole ka mu lemmik materjal, siis mõtlesin laudise krohvida. Kas kipskrohv oleks sobilik ning kui, siis kas tuleks ka mingi võrk/matt laudise külge klammerdada? On olemas head kogemused savikrohviga, kuid tahaks midagi odavamat/tugevamat. Lubikrohv on ka kaalumisel, kuid selle miinuseks söövitavad omadused, sest kipun töötades päris palju pläkerdama.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: kipskrohv "mustale" lauale

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kolm kogemust täitsa olemas.
Esimene kogemus. Stalini aegne maja, kus üks vahesein oli musta laudisega. Lasin suuremad vahed vahtu täis, lõikasin ülearuse ära ja tegin suurema tasanduskihi ilma võrguta(teadlikult). See tõmbas nagunii praguliseks. Teise kihi krohvi paigaldasin juba koos klaaskiud armeerimisvõrguga(Ejot). Ikka tõmbas praguliseks. Paigaldasin ka kolmanda krohvikihi koos armeerimisvõrguga. Mõned üksikud praod tõmbas ikka sisse, aga need likvideerisin J pahtlit ja klaaskiudteipi(mitte klaaskiust võrkteip) kasutades. Jama kogemus ja mässamist palju.
Teine kogemus. Vana puumaja(püstpalkidest), kus üks vahesein ja lagi laudisest. Palusin tellijal tuua korralikku tsingitud kanavõrku, kuid tema tõi ikka kõige odavama ja peenikesest traadist. Klammerdasin kanavõrgu seina-lakke ja krohvisin ära. Mõned üksikud praod tekkisid. Krohvisin uuesti üle koos klaaskiud armeerimisvõrguga(ikka Ejot) ja sain pragudest lahti. Juba parem kogemus.
Kolmas kogemus. Palkmaja, mille II korrusel kolm suurt ovaalsed akent ja aknaorva. Aknaorvad(a`ca 7-8m2) olid tehtud 50mm laiustest liistudest ja sujuvalt erinevatesse suundadesse. Kõigepealt klammerdasin korraliku kanavõrgu ja krohvisin ära. Ei näinud ühtegi pragu, kuid 100%-se kindluse saavutamiseks tegin veel ühe krohvikihi koos klaaskiust armeerimisvõrguga. Peale läks dekoratiivne savikrohvi kiht. Väga hea kogemus, kuidas saab ühe korraga tehes asja jonksu.
Kokkuvõtteks. Kui tahad kindla peale välja minna, siis suuremad vahed vahtu täis, seejärel klammerda korralik kanavõrk, krohvi ära ja seejärel järgmine krohvikiht koos klaaskiud armeerimisvõrguga. Edasi võid teha, mis hing ihkab, kas dekoratiivne krohvikiht või pahtelda ja krundi korralikult ja seejärel värvi või paigalda tapeet võimisiganes.
Korralik kanavõrk on see http://www.otse24.ee/est/products/?productID=914 Seda on müügil nii 0,5 kui ka 1,5m laiusena.
Klaaskiud armeerimisvõrk on see http://www.otse24.ee/est/products/?productID=1168
Kanavõrgu kinnitamiseks on mul klambripüstol 5mm laiusega klambrite laskmiseks. Klambrite pikkus võiks olla vähemalt 25mm, aga ise olen teinud nii 30 kui ka 40mm klambritega. Klambrite paigutus oli umbes 10-15cm vahedega ruudustik. Klambrid lasin silmade ristumiskohta.
Krohviks kasutasin kõige tavalisemat kipskrohvi MP75 või MP Classsic.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tänud väga pöhjaliku vastuse eest! Ma teen ehk jöulude/aastavahetuse paiku åhe katseseina.
s1seviimistleja
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas s1seviimistleja »

Tere, vastan siis ka omast kogemusest!

Kui kirjeldatud maja on aastaringselt elamispinnaks, siis oleks mõistlik valida lahendus, mis ka elukeskkonnale midagi juurde annab.
Kui eeelnevalt savikrohviga juba head kogemused olemas, siis mina soovitaks seda rada jätkata.
Eriti veel, kui all on laudis, kuna savi oma elastsusega suuda kõige paremini puiduga kokku sobituda.
Kui valite savikrohvi, siis oleks kõige mõistlikum kasutada ka hõredat roomatti, mitte tavalist ehitusvõrku. Roomatile sisseviske kihti tehes läheb savi ka roo kumeruste taha ja tulemus on stabiilsem, kui võrguga. Roomatti on väga lihtne paigaldada - klambripüstoliga seina ja valmis.
Savikrohvi tuleks paigaldada vähemalt kahes kihis ja soovi korral saab selle alati mõne loodusvärviga veel sobivasse tooni võõbata.
Lubikrohvi oleks mõistlik siis panna, kui maja ei ole aastaringselt kõetav (nt suvila või külalistemaja). Lubi suudab mahajahtumise ja niiskusega paremini hakkama saada, kui ükski teine materjal. Lubja PH on nii kõrge, et hallistusseened ei taha selle sees elada :) Samas lubjatööde hooaeg hakkab selleks aastaks juba läbi saama, niiet sel juhul oleks parima tulemuse saavutamiseks mõistlik kevadet ootama jääda.
Lubi tahab kuivamiseks ja karboniseerumiseks õiget temperatuuri ja õhuniiskust, samuti peaks seda kuivamisjärgus tihti niisutama. Savi- ja lubikrohvi sain Safranist.
Kipskrohviga mul endal kogemused puuduvad aga niipalju kui uurinud olen, siis selle aluspindadeks sobib ikka kõige paremini kivi/plokk/betoonpind. Kipskrohvile ei ole lisatud elastsust andvaid aineid ja aluspinna mängimise puhul( mida puit kindlasti teeb) on mõrad kiired tulema.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

s1seviimistleja kirjutas:Roomatile sisseviske kihti tehes läheb savi ka roo kumeruste taha ja tulemus on stabiilsem, kui võrguga.
Kas võrgu puhul jääb savi- või misiganes krohv silma ette kinni ja ei lähegi võrgu taha? :scratch:
Soovin saada targemaks ja sellega seoses palun Safrani esindajal lähemalt selgitada, kuidas ja miks jääb roomatt stabiilsem kui korralikult kinnitatud korralik , suhteliselt jäik võrk.
s1seviimistleja kirjutas: Roomatti on väga lihtne paigaldada - klambripüstoliga seina ja valmis.
Ei näe paigaldusel mingit vahet roomatt vs korralik võrk. Vaata, et võrku on lihtsamgi paigalda, sest ei jää nagu roomati puhul ülekatete juures tunduvalt paksemaid kohti või eemale turritavaid kõrsi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tänan vastukaja eest!

Hetkel elame esimesel korrusel sees ja maja on köetud, seega ma saan kasutada mistahes krohvi ja niiskus/temp pole probleemiks.

Roomatt versus võrk puhul tundub metallvõrk tugevam ning jah, roomati puhul jäid ülekatte servad veidi segama sisseviskekihi tegemist. Metllvõrk toimib ilmselt osaliselt ka armeeringuna ning hind peaks olema soodsam võrreldes roomatiga.

Savikrohv on väga mõnus materjal töötamiseks, aga ma tahaks midagi, mida saaks hiljem tahtmise korral tapeetida/pahteldada. Mõte oli savikrohvi ka kasutada osaliselt, aga mitte täies mahus.
kolekoll
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kolekoll »

Urmas kirjutas:
s1seviimistleja kirjutas:Roomatile sisseviske kihti tehes läheb savi ka roo kumeruste taha ja tulemus on stabiilsem, kui võrguga.
Kas võrgu puhul jääb savi- või misiganes krohv silma ette kinni ja ei lähegi võrgu taha? :scratch:
Soovin saada targemaks ja sellega seoses palun Safrani esindajal lähemalt selgitada, kuidas ja miks jääb roomatt stabiilsem kui korralikult kinnitatud korralik , suhteliselt jäik võrk.
s1seviimistleja kirjutas: Roomatti on väga lihtne paigaldada - klambripüstoliga seina ja valmis.
Ei näe paigaldusel mingit vahet roomatt vs korralik võrk. Vaata, et võrku on lihtsamgi paigalda, sest ei jää nagu roomati puhul ülekatete juures tunduvalt paksemaid kohti või eemale turritavaid kõrsi.

Urmas, roomatil on jämedamad kõrred, kui sellel tsink/raabitsal traadid .. plödi jääb paremini sinna taha kinni, eriti lae krohvimisel. Otsakõrred olen ma ka käsiklambrikaga kinniklamberdanud .. pika klambriga. Muud olulist vahet pole sellel raabitsal ja hõredal kõrrel ..
Müün pimedate linnas peegleid. http://public.fotki.com/siseviimistlus/
Vasta