Õhk-vesi SP vs elektriboiler tasuvusarvutus

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
KKA
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 4 korda

Re: Õhk-vesi SP vs elektriboiler tasuvusarvutus

Lugemata postitus Postitas KKA »

ma võtsin 3a tagasi 8kW ÕVSP koos eraldiseisva boileriga, mälu järgi lisas 200L boiler maksumusele ~1500.-. Põhipõhjus soojusvahetiga boileri ostuks oli boileri materjal - roostevaba teras! integreeritud boileriga mudel oli vist soodsam, aga seade oli liiga kõrge ning boileri materjal oli tavaline emailitud teras.

tarbevee COP sõltub välistemperatuurist, minu masinal on juhendi järgi tarbevee COP -15 kraadi juures veel 1,2, aga nt 0 kraadi juures 2 ja +20 juures 3,55. Seega aasta keskmine COP võib 1,8 olla küll. Soojusvahetiga kütab vee maks 55 kraadini, olen endal seadistanud 50-53 kraadi, ja nii saab 5-liikmeline pere hakkama küll.

siiani õnneks midagi katki pole läinud, ise pakuks, et esimesena lendab 3t ventiil, õnneks on see mul seina peal ja standartne, poest saab vajadusel uue - integreeritud seadmel võib see olla komplitseeritum. Muud osad on SP boileril nagu tavaliselgi, ahjaa ilmselt boiler lõpetab ka töötamise kui SP siseosaga midagi juhtub. Paar korda 3a jooksul on tulnud jahedat vett taluda, kuna seade on otsustanud ainult maja kütta ja vee jätnud kütmata, kas tarkvarabugi või 3t ventiili error, on jäänud välja selgitamata.
Vasta