Küsimus akupaagi kohta

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Saatana_Peni
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Küsimus akupaagi kohta

Lugemata postitus Postitas Saatana_Peni »

Olukord siis järgmine plaanis on hakata kütma maja teist korrust radiaatoritega. Vett hakkab kütma pioneer pliita küttekehaga pliit. Köetavat pinda on 50m2. Küsiksin ,et kui suurt akupaaki oleks mõttekas kasutada, et läheks nii kolmetunnise kütmisega enam vähem soojaks aga päris keema ei läheks ka siis kui pliidil on sülditegu :thumbsup: ehk siis tuli all nii 6või rohkem tunde. Tulevikus on plaanis sinna süsteemi lisada ka kahesüsteemne bolier.

Plaanis on soetada selline asi http://www.torujyri.ee/akumulatsioonipa ... -akupaagid

Tänud kõigile kaasamõtlejatele.
khmm
külaline

Re: Küsimus akupaagi kohta

Lugemata postitus Postitas khmm »

Sealt valikust 633 või 1061. Aga võibolla ka mingi selline süsteem kahest paagist, et algul kasutatakse ühte paaki ning kui soojust nö. üle jääma hakkab, siis hakatakse ka teist paaki kütma. Eeldab mõningast automaatikat.
Saatana_Peni
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ma ise arvasin ka nii. Olen lugenud, akupaak peaks olema 10 l iga köetava 1m2 kohta. Või olen ma millestki valesti aru saanud?
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Pioneer pliit on tonnise akupaagi üleskütmiseks liiga väikese võimsusega ning ei suuda kõvema külmaga isegi 50m2 ruumi ära kütta. Kui just keegi pliidiees ei passi ja 24/7 valusat tuld all ei hoia.
Saatana_Peni
Uus kasutaja
Uus kasutaja

plaanisin osta ikkagi selle 633l selle peaks üles kütma küll
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas ifffff »

633 liitri vee kütmiseks 20kraadilt 80 kraadile kulub 44kwh energiat. Pioneer pliit annab maksimaalselt võimsust 5kwh. Edasi arvuta ise mitu tundi peab pliidiall kõva tuli olema kui paagitäis vett soojaks saab.

Ma olen näinud praktikas sellist lahendust. Lõpuks, et mingitki sooja radiaatoritesse mõistliku aja jooksul saada nuditi optimisliku suurusega akupaak( silma järgi võis olla ca 300-400l) 50 liitriseks.
Saatana_Peni
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Suured tänud kaasamõtlemise eest
Vasta