kipsitüübli kasutamine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Külaline
külaline

kipsitüübli kasutamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas keegi võiks seletada , kuidas kasutada kipsitüüblit (OLA tüübel, alt kolmas pilt). Kas selleks peab spets kruvi olema, mitte tavaline puukruvi.
http://www.balticbolt.ee/toode.php?show ... oductID=93
Külaline
külaline

olen kasutanud ja loodan, et ei eksi kui seletan, et kõlbab tavaline puidukruvi aga nii pikk, et ulatuks sirgeksvajutatud tüüblil sinna tipu avasse, et hakkaks keeramisel teda kokku tõmbama
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas garmont »

Olen ise umbes samasuguse kipsitüübliga hädas. Tahtsin sellega ühe prussi seina külge kinnitada, panin tüüblid seina ära, prussi süvistasin kruvipea peitmiseks augu ning siis hakkasin mõtlema, mis edasi saab. Sinna peaks sobima 3,5 mm puidukruvi, 4 mm jääb jämedaks. Kõige pikem 3,5 kruvi on 7 cm (oli vist nii), ja see jääb napilt lühikeseks ning ei ulatu tüüblil vajaliku kohani. Samuti ei saa prussi süvistatud auku sügavamaks teha. Täitsa jama, projekt seisab (ehk siis kõikuv riiul, mida tahtsin seina külge kinnitada, seisab hädiselt omal jõul).
Illar
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Illar »

Tegelikult on olemas ka teistsuguseid kipsitüübleid, kus ei pea kruvi nii pikk olema. Need kokkutõmmatavad ongi mõeldud rohkem õhema kraami jaoks. Olen enne riputamist tüüblisse kruvi sisse keeranud ja tüübli korraks kokku tõmmanud, siis on tüübli ots lähemal ja mõnedel juhtudel saab kasutada. Aega võtab, aga parata pole miskit.
Ainult kätest ei piisa.
Külaline
külaline

Kui pikk puidukruvi ulatub seal selle tipu avani, siis see nelinurkne plastmassosa on nii pehme, et hakkab koos kruviga pöörlema. Asi võiks õigesti toimida kui see nelinurkne osa oleks nii jäik, et liiguks ainult lineaarselt vastu kipsplaati. Mis nipiga see küll saavutatakse.
Illar
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Illar »

Üldiselt tundub see olema rohkem õnnemäng. Neid tüübleid müüakse mõnel pool koos kruviga. Enne paigaldamist olen selle tüübli korraks kruviga üle keeranud ja siis alles kipsi torganud. Kui kruvi on liiga suur/jäme, siis võib tüübli suht kergelt kipsi sees ringi keerata. Viimasel ajal olen kasutanud keermega tüübleid, pole probleeme olnud. Raskema kraami riputamiseks teised lahendused.
Ainult kätest ei piisa.
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas rully34 »

Ärge jamage nende plasttüüblitega.
http://www.essve.ee/files/est_home/V-ik ... taloog.pdf
Metallekspandrid on palju paremad hoidjad
Vasta