Köögi tööpinna viimistlus.

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
melon
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Köögi tööpinna viimistlus.

Lugemata postitus Postitas melon »

Tere,

Oskab keegi öelda, mis vahendit ma saaks panna köögi tööpinnale?
Plaan on osta puidust tööpind nagu ehituspoodides müüakse ja kas tuleb mingi spets vahaga või õliga pind üle teha, või piisab ainult veekindlast lakist?
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Re: Köögi tööpinna viimistlus.

Lugemata postitus Postitas keemik »

Mis puidust plaanid osta (tamm, kask vms)? Mina tõin endale Stragendost, hinnad tundusid paremad kui ehituspoodides.

Sa võid õlitada (näiteks on Amellol töötasapinnaõli), selle õli võib veel soovi korral vahatada.
Teine variant on lakkida. Lakke on mitmeid, mu eelmises kodus lasin teha mööbli tisleril, kes kasutas kahekomponentset lakki, see oli väga vastupidav. Praeguses elukohas kasutasin veepõhist mööblilakki ja tegin ise köögimööbli. Siiani peab vastu. Olemas on ka lahustipõhised lakid (ilmselt tugevamad kui veepõhised lakid).

Otsusta selle pealt, kui palju köögis lagastad (kui lagastad palju, siis eelista mingit lakki õlile).
s1seviimistleja
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Re: Köögi tööpinna viimistlus.

Lugemata postitus Postitas s1seviimistleja »

Safranist saab täitsa päris tööpinnaõli. Tööpinna katmiseks on võimalik tegelikult kasutada ka tavalist põrandaõli, aga siis tuleb see omakorda katta näiteks mööblivahaga.

Tööpinnaõli (tugeva puiduõli) kirjelduse ja kasutusjuhendi leiad siit: http://www.safran.ee/lid/
Vasta