Mikrotsement
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 1 korda
Mikrotsement
Lugemata postitus Postitas Mördiöps »
Kellel kogemusi mikrotsemendi paigaldusega?
Keegi tark võiks mulle asjast natuke seletada! Teadaolevalt mulle siis seda mikrotsementimist kasutatakse palju Hispaanias.
Rääkida võiks mikrotsementimise puhul kõigest. Alustades toodetest ja lõpetada töövõtetest!
Miksrotsementimisel pean silmas tervete seinete lõpp pinna valmistamist, mitte pragude parandamist betoonis!
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Mikrotsement
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Tegin eelmise aasta lõpus Berliinis veel ühe sellise trepi
- IMG_1880.jpg (20.72 KiB) Vaadatud 19129 korda

-
- Uus kasutaja
Olen küll koolitused läbinud töötamaks sellega aga teadagi mis on need "koolitused"

Mind huvitavad väga töö ajakulu, ohud, kvaliteet jne...
Ja instrumendid mida kasutatakse! Millega siis saab tulemuse mis peab olema, mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Suht võimatu!Mördiöps kirjutas:..... mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
ehitusremont@gmail.com
-
- autodidakt
Ei ole võimatu! On olemas selline tolerants nagu "hea tava".rokikas kirjutas:Suht võimatu!Mördiöps kirjutas:..... mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
Kui kliendi "hea tava" väga palju erineb minu "heast tavast", siis klient peab kellegi teise palkama või ise tegema.

-
- autodidakt
Eks sellega tegemine paras nikerdamine ole. Ajakulu oleneb viimistletava pinna suurusest. Ise olen kasutanud Wall2Floor-i. Kui on kuni 10m2 teha, siis on 10 pooliku päeva töö, aga kui m2-d 20-30 ja rohkem, siis jätkub tööd kõikideks täis tööpäevadeks enam-vähem lõpuni.Mördiöps kirjutas:... Mind huvitavad väga töö ajakulu, ...
Esimene päev- ettevalmistused ja heal juhul armeerimine kruntseguga.
Teine päev- teine kiht kruntsegu.
Kolmas päev- esimene kiht viimistlust
Neljas päev- teine kiht viimistlust
Viies päev- kontrollimised, kerged lihvid, parandused ja võimalusel esimene lakikiht
Kuues päev- teine lakikiht ja võib olla ka kolmas lakikiht.
See kõik on ideaalis, aga ise olen arvestanud keskmiselt 0-st lõpuni 10 tööpäeva kui on teha ca -20m2.
Kui teed nii nagu tootejuhend ette näeb, siis üldiselt ohtusid ei tohiks olla. Ainuke oht on see, et suure pinna peal pead ennast kiiresti liigutama, et ei tekiks üleminekurante.Mördiöps kirjutas:...ohud ...
Tegelikult on neid nüansse üpris palju, alates kliendi maitsemeelest ja lõpetades ....
Kuna see on puhtalt käsitöö, siis lõplikul välimusel standard puudub ja lõpptulemus oleneb ainult sellest, kas sinu tehtu tellijale meeldib või mitte.Mördiöps kirjutas:... kvaliteet ...Millega siis saab tulemuse mis peab olema, mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha
Oh, mul on seose oma ametiga igatsugu instrumente, milledest osasid kasutan ka W2F paigalduseks. Näiteks W2F paigalduseks välisnurgakellusid olenevalt klienti maitsest on mul kolm tükki erinevate raadiustega, sisenurga omasid kaks tükki erinevate raadiustega, roostevabasid pahtlilabidaid 7-10(ei viitsi üle lugema minna) tükki, roostevabasid silumiskellusid 6-8(?) tükki erinevate suuruste ja kujuga, madalsurve prits laki kandmiseks jnejne.Mördiöps kirjutas:... Ja instrumendid mida kasutatakse! !
Hinnast niipalju, et kliendi jaoks odav see lõbu ei ole, aga kui arvestada, et see viimistlus jääb seina või põrandale vähemalt 10 aastaks, siis polegi nagu midagi hullu.
Mingit aimu saad sellest videost. Sealt vaata ka soovituslikke ajavahemikke eri etappide vahel.
https://www.youtube.com/watch?v=WNDDuIZ6jOM

-
- Uus kasutaja

Tuleb ikka ilmselt appi võtta keegi kes ennem asjaga tegelenud kuna mul nii ca 22 m2!
Jaa tean, et odav lõbu see pole. Aga tuleb kukrut kergitada kui tööd tahta.
-
- autodidakt
Mördiöps kirjutas:... Aga tuleb kukrut kergitada kui tööd tahta.

Ahjaa, veel, toonitud viimistluskihi jaoks peaks intsrumentidest olema veel üks pumbaga väike aiaprits(2-3l), mis annaks pidevat "aurupilve". See on vajalik(minu arvates ja kogemused) toonitud segu korral heledamate-tumedamate nüansside andmiseks.
Ja veel- toonitud viimistluskihti suurel pinnal lihvida ei tohi, keerab kõik ilusa perze. Sise- või välisnurkasid võid kergelt lihvida.

-
- Uus kasutaja
Ma olen ise kah mõelnud mingisuguse niisuti peale. Imelik on aga see, et minu toote juhendis on kirjas mõlema kihi lihv! Ilmselt see ikka nii ei käi. Peale kandmine toimub kah plastikust liibiga

-
- autodidakt
Aasta tagasi sai Šveitsis olles tehtud hulgim m2-d põrandat ja treppi W2F-ga. Seal oli toon tumehall ja kui teist kihti lihvisin ja lakiga katsid, kadus huvitav efekt ära ja jäi praktiliselt ühtlane hall. Tegin teise kihi uuesti üle ja ei lihvinud. Esimest kihti võid küll kergelt lihvida.Mördiöps kirjutas:Imelik on aga see, et minu toote juhendis on kirjas mõlema kihi lihv! Ilmselt see ikka nii ei käi.
Sai korraks proovitud ka plastikuga, aga jama oli. Üldiselt võiksid peita plasthõõrutid kuhugi kättesaamatusse kohta ja unustada ära kuhu sa nad peitsid.Mördiöps kirjutas: Peale kandmine toimub kah plastikust liibigaAnaloogse asjaga mida kasutame draiviti hõõrutmisel!

Ikka korralikud roostevabad kellud ja roostevaba peab ka olema kvaliteetne, sest odavamad roostevabad kipuvad ikkagi määrima ja seda on valge krohvi peal hästi näha. Eriti hästi sobivad struktuuri esile toomiseks stucco pealekandmiseks mõeldud kellud, neil on servad sujuvalt õhendatud. Maksavad need ca 30€ ringis tükk. Lacores peaks ka olema neid spetskellusid müügis.
Põhitõed on juhendites õiged, aga see, milline ta valminuna välja hakkab nägema, on suht loominguline töö. Lõpptulemus oleneb sellest, et millega teed, milliseid liigutusi teed, kui kõvasti surud viimast kihti jnejne.Mördiöps kirjutas: Mul on tunne, et need juhendid valetavad või siis lihtsalt ei saa seda soovitud tulemust kui teha juhendi järgi.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Kas peaks hallile tsemendile veidi valget sisse segama või on tavaline hall kõige parem? Õiget saatelehte tagantjärele raske leida aga ju see mingi tavapärane konstruktsioonibetoon oli.
Liiva ka sisse? 1 osa tsementi, 4 liiva? Või peaks hoopis poest koti kuivbetooni ostma? Tundub, et pean ava märjaks kastma, muidu kuivab kraam enne ära kui siledaks vajub. Vibrama eriti ei mahu

Et pinda originaalbetooniga võrreldavalt siledaks saada, mõtlesin august veidi suurema vineerketta fooliumteibiga üle kleepida ja kuidagi nii vastu suruda, et üleliigne parandussegu ülevalt välja pääseb. Kas veidi toiduõli ka või pigem mitte?
Kas on lootust sellised tumedamat tooni "parandused"

https://www.dropbox.com/s/l9n3g8uq9013s ... s.jpg?dl=0 kuidagi veidi heledamaks, ülejäänud pinnaga lähedasemaks saada? Mõte oli aluspinda niisutada ja tsemendipulbriga üle hõõruda, ainult need tumedamad kohad.
-
- autodidakt
Ei saanud hästi aru sinu eesmärgist. Kas tahad augud täis, aga betoonpind jääks naturaalne?aero kirjutas:Kuidas ära kaotada sellised 10-12mm avad betooni sees.
Kui ainult augud täis, siis äkki peaksid proovima tsemendi baasil valge Vetonit VH-ga ja toonima seda pulbrilise pigmendiga. Pulbrilisega oluline sellepärast, et siis saad narkokaaluga välja kaaluda täpsed suhte kogused. Võtad 100g pahtlipulbrit ja esialgu alusta 1-2g musta pigmendiga. Täidad paar augukest ja ootad lõplikku kuivamist, et näha, mis tooni jääb. Mustaks pigmendiks võid kasutada raudoksiidi. Kahtlustan, et natuke tuleks lisada ka pigmenti, mis teeb kergelt pruunikamaks. Müüakse seda Safranis kindlasti, aga on ka muid kohti. Grammide kaupa osta on üpris kallis, aga ma võin sulle eraldada natuke. Tallinnas olen arvatavasti teisipäeval ja kui soovid võin natuke kaasa võtta.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Just! Augud täis ja võimalikult naturaalne tulemus, ehk võimalikult sarnane ümberringi oleva betooniga. Ehk siis kui jääb mõni õhumull, las ta jääb aga kunstlikult ei hakka neid sinna tekitama.Urmas kirjutas:Ei saanud hästi aru sinu eesmärgist. Kas tahad augud täis, aga betoonpind jääks naturaalne?aero kirjutas:Kuidas ära kaotada sellised 10-12mm avad betooni sees.
-
- Uus kasutaja

1. sein sai tehtud õigete komponentidega ja 2. seina tegin tsement segatuna akrüülivee ja pva liimiga. Tulemus sama.
Sai isegi proff ära petetud! Peale kandmine käis pisikese roostevaba liibiga aga silumine toimus ikka plastist liibiga mis oli kaasa pandud nö. õigele mikrotsemendi komponentidele! Kui valmis saan katsun ka pildid riputada.
-
- autodidakt
1. Mis firma toodang ja täpne materjali nimetus?Mördiöps kirjutas:Nonii. Valmis esimene kiht. Kartused olidki suuremad kui asi väärt.
1. sein sai tehtud õigete komponentidega ja 2. seina tegin tsement segatuna akrüülivee ja pva liimiga. Tulemus sama.
Pane mõned pildid siia või kui siia ei julge, siis saada mulle PS-le. Tahaks näha.

-
- Uus kasutaja
Toode oli Grueso, seda ka kopeerisin. Eelmainitud moel. Piltidega aga vist on kehvasti. Kuna mu nutifon otsustas koostöö lõpetada. Ehk saan kuskilt midagi. Aa pole õrna aimugi kuidas pilte siia saada.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu