Mikrotsement

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Mikrotsement

Lugemata postitus Postitas Mördiöps »

Tere!

Kellel kogemusi mikrotsemendi paigaldusega?
Keegi tark võiks mulle asjast natuke seletada! Teadaolevalt mulle siis seda mikrotsementimist kasutatakse palju Hispaanias.
Rääkida võiks mikrotsementimise puhul kõigest. Alustades toodetest ja lõpetada töövõtetest!
Miksrotsementimisel pean silmas tervete seinete lõpp pinna valmistamist, mitte pragude parandamist betoonis!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Mikrotsement

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kas sa mõtled midagi sellist nagu viites oleval põrandad ja trepiastmed? viewtopic.php?f=17&t=45558&start=25

Tegin eelmise aasta lõpus Berliinis veel ühe sellise trepi
IMG_1880.jpg
IMG_1880.jpg (20.72 KiB) Vaadatud 19129 korda
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Just just seda!
Olen küll koolitused läbinud töötamaks sellega aga teadagi mis on need "koolitused" :D
Mind huvitavad väga töö ajakulu, ohud, kvaliteet jne...
Ja instrumendid mida kasutatakse! Millega siis saab tulemuse mis peab olema, mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Mördiöps kirjutas:..... mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
Suht võimatu!
Urmas
autodidakt

rokikas kirjutas:
Mördiöps kirjutas:..... mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha!
Suht võimatu!
Ei ole võimatu! On olemas selline tolerants nagu "hea tava".
Kui kliendi "hea tava" väga palju erineb minu "heast tavast", siis klient peab kellegi teise palkama või ise tegema. :)
Viimati muutis Urmas, 16 Mai 2015, 22:06, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas:... Mind huvitavad väga töö ajakulu, ...
Eks sellega tegemine paras nikerdamine ole. Ajakulu oleneb viimistletava pinna suurusest. Ise olen kasutanud Wall2Floor-i. Kui on kuni 10m2 teha, siis on 10 pooliku päeva töö, aga kui m2-d 20-30 ja rohkem, siis jätkub tööd kõikideks täis tööpäevadeks enam-vähem lõpuni.
Esimene päev- ettevalmistused ja heal juhul armeerimine kruntseguga.
Teine päev- teine kiht kruntsegu.
Kolmas päev- esimene kiht viimistlust
Neljas päev- teine kiht viimistlust
Viies päev- kontrollimised, kerged lihvid, parandused ja võimalusel esimene lakikiht
Kuues päev- teine lakikiht ja võib olla ka kolmas lakikiht.
See kõik on ideaalis, aga ise olen arvestanud keskmiselt 0-st lõpuni 10 tööpäeva kui on teha ca -20m2.
Mördiöps kirjutas:...ohud ...
Kui teed nii nagu tootejuhend ette näeb, siis üldiselt ohtusid ei tohiks olla. Ainuke oht on see, et suure pinna peal pead ennast kiiresti liigutama, et ei tekiks üleminekurante.
Tegelikult on neid nüansse üpris palju, alates kliendi maitsemeelest ja lõpetades ....
Mördiöps kirjutas:... kvaliteet ...Millega siis saab tulemuse mis peab olema, mitte mingeid tolerantse ja hälbeid ei taha
Kuna see on puhtalt käsitöö, siis lõplikul välimusel standard puudub ja lõpptulemus oleneb ainult sellest, kas sinu tehtu tellijale meeldib või mitte.
Mördiöps kirjutas:... Ja instrumendid mida kasutatakse! !
Oh, mul on seose oma ametiga igatsugu instrumente, milledest osasid kasutan ka W2F paigalduseks. Näiteks W2F paigalduseks välisnurgakellusid olenevalt klienti maitsest on mul kolm tükki erinevate raadiustega, sisenurga omasid kaks tükki erinevate raadiustega, roostevabasid pahtlilabidaid 7-10(ei viitsi üle lugema minna) tükki, roostevabasid silumiskellusid 6-8(?) tükki erinevate suuruste ja kujuga, madalsurve prits laki kandmiseks jnejne.
Hinnast niipalju, et kliendi jaoks odav see lõbu ei ole, aga kui arvestada, et see viimistlus jääb seina või põrandale vähemalt 10 aastaks, siis polegi nagu midagi hullu.
Mingit aimu saad sellest videost. Sealt vaata ka soovituslikke ajavahemikke eri etappide vahel.
https://www.youtube.com/watch?v=WNDDuIZ6jOM
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Suured tänud viitsimaks asjast aimu andmist! "koolitustel" jah ega eriti midagi räägitud! Oi kuidas olen otsinud videoid ja noo ei ole leidnud! Nüüd on õnneks hulga kohe neid. :D
Tuleb ikka ilmselt appi võtta keegi kes ennem asjaga tegelenud kuna mul nii ca 22 m2!
Jaa tean, et odav lõbu see pole. Aga tuleb kukrut kergitada kui tööd tahta.
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas:... Aga tuleb kukrut kergitada kui tööd tahta.
:scratch: Kas sa maksad tegemise eest peale? Ma ise ikka küsin selle tegemise eest raha. :)
Ahjaa, veel, toonitud viimistluskihi jaoks peaks intsrumentidest olema veel üks pumbaga väike aiaprits(2-3l), mis annaks pidevat "aurupilve". See on vajalik(minu arvates ja kogemused) toonitud segu korral heledamate-tumedamate nüansside andmiseks.
Ja veel- toonitud viimistluskihti suurel pinnal lihvida ei tohi, keerab kõik ilusa perze. Sise- või välisnurkasid võid kergelt lihvida.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Oled valesti aru saanud. Mul on võimalus see töö edasi müüa või siis ise teha! Ise tegemisel kartused suured. (ilmselt suuremad kui asi väärt) Teen vist ikka nii, et võtan kellegi punti ja raha pooleks vms...
Ma olen ise kah mõelnud mingisuguse niisuti peale. Imelik on aga see, et minu toote juhendis on kirjas mõlema kihi lihv! Ilmselt see ikka nii ei käi. Peale kandmine toimub kah plastikust liibiga :D Analoogse asjaga mida kasutame draiviti hõõrutmisel! :D :D Mul on tunne, et need juhendid valetavad või siis lihtsalt ei saa seda soovitud tulemust kui teha juhendi järgi.
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas:Imelik on aga see, et minu toote juhendis on kirjas mõlema kihi lihv! Ilmselt see ikka nii ei käi.
Aasta tagasi sai Šveitsis olles tehtud hulgim m2-d põrandat ja treppi W2F-ga. Seal oli toon tumehall ja kui teist kihti lihvisin ja lakiga katsid, kadus huvitav efekt ära ja jäi praktiliselt ühtlane hall. Tegin teise kihi uuesti üle ja ei lihvinud. Esimest kihti võid küll kergelt lihvida.
Mördiöps kirjutas: Peale kandmine toimub kah plastikust liibiga :D Analoogse asjaga mida kasutame draiviti hõõrutmisel!
Sai korraks proovitud ka plastikuga, aga jama oli. Üldiselt võiksid peita plasthõõrutid kuhugi kättesaamatusse kohta ja unustada ära kuhu sa nad peitsid. :)
Ikka korralikud roostevabad kellud ja roostevaba peab ka olema kvaliteetne, sest odavamad roostevabad kipuvad ikkagi määrima ja seda on valge krohvi peal hästi näha. Eriti hästi sobivad struktuuri esile toomiseks stucco pealekandmiseks mõeldud kellud, neil on servad sujuvalt õhendatud. Maksavad need ca 30€ ringis tükk. Lacores peaks ka olema neid spetskellusid müügis.
Mördiöps kirjutas: Mul on tunne, et need juhendid valetavad või siis lihtsalt ei saa seda soovitud tulemust kui teha juhendi järgi.
Põhitõed on juhendites õiged, aga see, milline ta valminuna välja hakkab nägema, on suht loominguline töö. Lõpptulemus oleneb sellest, et millega teed, milliseid liigutusi teed, kui kõvasti surud viimast kihti jnejne.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

Kuidas ära kaotada sellised 10-12mm avad betooni sees: https://www.dropbox.com/s/mp8lhq4sl5179 ... m.jpg?dl=0
Kas peaks hallile tsemendile veidi valget sisse segama või on tavaline hall kõige parem? Õiget saatelehte tagantjärele raske leida aga ju see mingi tavapärane konstruktsioonibetoon oli.

Liiva ka sisse? 1 osa tsementi, 4 liiva? Või peaks hoopis poest koti kuivbetooni ostma? Tundub, et pean ava märjaks kastma, muidu kuivab kraam enne ära kui siledaks vajub. Vibrama eriti ei mahu 8).

Et pinda originaalbetooniga võrreldavalt siledaks saada, mõtlesin august veidi suurema vineerketta fooliumteibiga üle kleepida ja kuidagi nii vastu suruda, et üleliigne parandussegu ülevalt välja pääseb. Kas veidi toiduõli ka või pigem mitte?

Kas on lootust sellised tumedamat tooni "parandused" :banghead:
https://www.dropbox.com/s/l9n3g8uq9013s ... s.jpg?dl=0 kuidagi veidi heledamaks, ülejäänud pinnaga lähedasemaks saada? Mõte oli aluspinda niisutada ja tsemendipulbriga üle hõõruda, ainult need tumedamad kohad.
Urmas
autodidakt

aero kirjutas:Kuidas ära kaotada sellised 10-12mm avad betooni sees.
Ei saanud hästi aru sinu eesmärgist. Kas tahad augud täis, aga betoonpind jääks naturaalne?
Kui ainult augud täis, siis äkki peaksid proovima tsemendi baasil valge Vetonit VH-ga ja toonima seda pulbrilise pigmendiga. Pulbrilisega oluline sellepärast, et siis saad narkokaaluga välja kaaluda täpsed suhte kogused. Võtad 100g pahtlipulbrit ja esialgu alusta 1-2g musta pigmendiga. Täidad paar augukest ja ootad lõplikku kuivamist, et näha, mis tooni jääb. Mustaks pigmendiks võid kasutada raudoksiidi. Kahtlustan, et natuke tuleks lisada ka pigmenti, mis teeb kergelt pruunikamaks. Müüakse seda Safranis kindlasti, aga on ka muid kohti. Grammide kaupa osta on üpris kallis, aga ma võin sulle eraldada natuke. Tallinnas olen arvatavasti teisipäeval ja kui soovid võin natuke kaasa võtta.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

Urmas kirjutas:
aero kirjutas:Kuidas ära kaotada sellised 10-12mm avad betooni sees.
Ei saanud hästi aru sinu eesmärgist. Kas tahad augud täis, aga betoonpind jääks naturaalne?
Just! Augud täis ja võimalikult naturaalne tulemus, ehk võimalikult sarnane ümberringi oleva betooniga. Ehk siis kui jääb mõni õhumull, las ta jääb aga kunstlikult ei hakka neid sinna tekitama.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Nonii. Valmis esimene kiht. Kartused olidki suuremad kui asi väärt. :D
1. sein sai tehtud õigete komponentidega ja 2. seina tegin tsement segatuna akrüülivee ja pva liimiga. Tulemus sama.
Sai isegi proff ära petetud! Peale kandmine käis pisikese roostevaba liibiga aga silumine toimus ikka plastist liibiga mis oli kaasa pandud nö. õigele mikrotsemendi komponentidele! Kui valmis saan katsun ka pildid riputada.
Urmas
autodidakt

Mördiöps kirjutas:Nonii. Valmis esimene kiht. Kartused olidki suuremad kui asi väärt. :D
1. sein sai tehtud õigete komponentidega ja 2. seina tegin tsement segatuna akrüülivee ja pva liimiga. Tulemus sama.
1. Mis firma toodang ja täpne materjali nimetus?
Pane mõned pildid siia või kui siia ei julge, siis saada mulle PS-le. Tahaks näha.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tere taas. Olin pikalt eemal kuna mul oli browseriga mingi jama ja mingid küpsised veel.
Toode oli Grueso, seda ka kopeerisin. Eelmainitud moel. Piltidega aga vist on kehvasti. Kuna mu nutifon otsustas koostöö lõpetada. Ehk saan kuskilt midagi. Aa pole õrna aimugi kuidas pilte siia saada.
Mördiöps
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vasta