Lekkevoolukaitse maja sisendis

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Lekkevoolukaitse maja sisendis

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tahaks panna lekkevoolukaitset maja sisendisse. Kas piisaks seal neljapooluselisest 100mA lekkevoolukaitsmest või peaks siiski 300mA olema. Kuidas saaks tegelikku lekkevoolu mõõta , osad juhtmed on juba väga vanad. Peakaitse on 25A.
Külaline
külaline

Oleneb sellest, milleks sa seda vajad. Ja küsimus tuleks esitada teistpidi, kas piisab 300mA või on vaja 100mA
Külaline
külaline

Vaja oleks rohkem vanadest juhtmetest põhjustatud tuleohu kaitse jaoks. Niisketes ruumides on omaette 30mA kaitse. Küsida tahaks siiski vastupidi, et kas 100mA on liiga tundlik selle jaoks (see märksa odavam mulle kui 300mA uus osta) ja standartselt pannakse 300mA. Mõõdaks ka tegelikku lekkevoolu kui keegi oskaks nõu anda.
Külaline
külaline

Kui 100mA kaitse on olemas, saab ju katsetada, kas püsib sees. Tuleohu vastu piisab veel ka 500mA.
ketas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas ketas »

Pigem võiks ikka leket mõõta. Sees püsimise testimine võib ühel hetkel kätte maksta. Kas sulanud külmkapi näol või siis lihtsalt siis, kui ise juures ei ole ja mingi jama toimuma hakkab.

Üleüldse, õige oleks mõõta isolatsioonitakistust või teades vanade juhtmete olemasolust need hoopis välja vahetada. Panna kasvõi ajutiselt seina peale. Hulga ohutum. Sest, olgem ausad, kui ilma maanduseta ahelas kuskil faas ja neutraal särisema hakkab, siis võib ikkagi tulekahju tekkida. Samuti kehvad ühendused. Kummalgi juhul ei päästa rikkevoolukaitse.

Seega, kõigepealt korralik kaabeldus ja alles siis rikkevoolukaitse täiendavaks ohutuseks.
Külaline
külaline

Alati ei saa parimat ja juhtmeid kohe välja vahetada, aga riske võiks üritada maandada. Kas lekkevoolu mõõtmiseks on mingi standardmeetod olemas, kuidas seda praktikas teha.
ErkkiS
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ErkkiS »

Tahaks panna lekkevoolukaitset maja sisendisse. Kas piisaks seal neljapooluselisest 100mA lekkevoolukaitsmest või peaks siiski 300mA olema. Kuidas saaks tegelikku lekkevoolu mõõta , osad juhtmed on juba väga vanad. Peakaitse on 25A.
Ma arvan, et siin on tegu mõningase vääritimõistmisega. Postitusest loen, nagu sooviks külaline mõõta voolu, mis lekib juhtmestikus, kuna juhtmed on vanad. Lekkevool on ikka põhimõtteliselt selline asi, et vool "lekib" "maha" selleks mitteettenähtud teed kaudu, milleks võib olla inimese keha. Siis piltlikult öeldes faasi juhtmekaudu tarbijani minev vool ei ole võrdne läbi tarbija neutraali kaudu tagasi tuleva vooluga, (tagasitulev vool on väiksem) ning lekkevoolukaitse tuvastab selle erinevuse ning kui see on suurem kui 30mA, siis lülitub kaitse välja.
Vasta