Tere
kas teadjamad inimesed oskavad öelda, kas vesipõradakütte puhul on mõistlik mõte kaaluda programmeeritava termostaadi paigaldamist kui eesmärgiks on et päevasel ajal, õhtuti ja öösiti on toas erinevad temperatuurid?
Olen selles majas elanud paar kuud ja kogemused on veel seega piiratud. olen aga aru saanud, et määrates termostaadist temperatuuri võtab vesipõrandküttel selle saavutamine veidi aega..
Tänud
Kuldar
Programmeeritav termostaat ja vesipõrandaküte
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
Re: Programmeeritav termostaat ja vesipõrandaküte
Lugemata postitus Postitas Külaline »
võid ju panna, kui oskad selle "veidi aega" programmina defineerida. ela üks kütteperiood ära ja siis vaata või otsusta selle järgi mis olid viimase korraliku talve kulunumbrid (kui see info on sulle kättesaadav) kas selline taidlus ennast ära tasub.kuldark kirjutas:Tere
kas teadjamad inimesed oskavad öelda, kas vesipõradakütte puhul on mõistlik mõte kaaluda programmeeritava termostaadi paigaldamist kui eesmärgiks on et päevasel ajal, õhtuti ja öösiti on toas erinevad temperatuurid?
Olen selles majas elanud paar kuud ja kogemused on veel seega piiratud. olen aga aru saanud, et määrates termostaadist temperatuuri võtab vesipõrandküttel selle saavutamine veidi aega..
Tänud
Kuldar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas khmm »
Erinevad toatemperatuurid päeval, õhtul ja öösel? Põrandaküttega? Võib vist ära unustada. 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas raitwood »
Vesipõrandaküte on suure inertsusega mis tähendab, et ruumis ei saa kiiresti temperatuuri muuta. Magamistuppa soovitaks radiaatorkütet, kuid koridorides, köögis, pesuruumides, WC-des on põrandakütte kasutamine hea lahendus.
kuldark kirjutas:... olen aga aru saanud, et määrates termostaadist temperatuuri võtab vesipõrandküttel selle saavutamine veidi aega.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Sõltuvalt põrandamahust (kui paks see betoon seal on) kütad seda ikka pea pool päeva. Ja kui veel juhtub väga hea soojustus olema siis võib 24 tundi ilma mingi kütteta olla ja vahet pole märgata. Ehk siis kütmise aeg ja mittekütmise aeg sõltuvad väga palju põrandast ja võivad radikatega lahendusega võrreldes vabalt mingi 8 tundi nihkes olla.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu