puitmaja sokli soojustus

kuidas soojustada oma elamist
klavi
külaline

Re: puitmaja sokli soojustus

Lugemata postitus Postitas klavi »

sbs on fibo ja palgi vahel. palk ja fibo on seestpoolt vertikaalselt ühel tasapinnal
plaan siis selline:
fibo katan seestpoolt veepõhise bituumeniga waterstop 2-3 kihti
fibole panen peale xps-i penoliimiga(või oleks õigem bituumenliim?)
selle ümber tuleb kilest aurutõke mille ühendan pealtpoolt sbs-iga(pean täpselt uurima mis toode selle jaoks parim on kuna seda sbs osa mis toas välja paistab on üsna vähe, aurutihedat ühendust kehv teha).alt põranda juurest pean aurutõkke ühendama siis kuidagi taldmiku külge mille teen ka hüdroga põrandast võimalikult allapoole, eks tuleb põrandat natuke lõhkuda aga tulevikus tuleb niikuinii uued põrandad teha.

vahtklaas tundub huvitav toode aga Eestis on vähe firmasid kes sellega tegelevad, ühegi kodukalt ma hindasid ei leidnud. nagu ma aru olen saanud siis betooni jm niiöelda siledatele pindadele liimitakse see bituumeniga. fibo puhul tuleks see enne siledaks krohvida ja edasi on paigaldus sama?

juhul kui bituumen on piisavalt aurutihe kas oleks mõeldav selline variant kus xpsile tulev aurutõke on ka bituumenist? sel juhul liimiks xpsi bituumenliimiga, pealt ja altoleva ühenduse sildaksin bituumeni ja kangaga, et ühendus pragunema ei hakkaks, samamoodi plaatide ühendused(vuugid).
Külaline
külaline

Re: puitmaja sokli soojustus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Suund on õige. Tuleb arvestada aga, et 2 aurutõkke vahel võib minna märjaks. Kuigi märg ei tee lühiperspektiivis XPS-le midagi võiks seda piirlonda ikkagi kuivaks jätta. Selleks peab sisemine aurutõke olema 2-3 korda aurupidavam kui välimine. Bituumenaurutõke on täiesti olemas. Bituumenliimiga saab liimida ka fibo pinnale. Vahtklaasi hinnatase 500 kandis m3.Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Vasta