Tere. Tekkis küsimus eramule juurdeehituse ehitamise kohta. Kui teha juurdeehitus (lintvundament + kaks korrust fibost), siis kas on mõistlik juurde ehitavat vundament ja seinad olemasoleva vundamendi ja seina külge ankurdada või tuleks jätta vundamendi ja seina vahele vajumisvuuk (1-2 cm). Osad ehitajad väidavad, et tuleks jätta vajumisvuuk, kuna juurdeehituse mõõdud on 2.5x6 meetrit, teised jälle ütlevad, et ankurda. Kui ankurdada vundament ja seinad, siis kas ei teki vajumisega vundamenti ja seintesse pragusi, millega tuleb hiljem tegeleda?
Olen tänulik igasuguse info eest.
küsimus eramu juurdeehituse kohta
-
- külaline
Re: küsimus eramu juurdeehituse kohta
Lugemata postitus Postitas Külaline »
siingi pole teisiti ja osad ütlevad , et ankurda ja osad ütlevad, et jäta paisuvuukAndu000 kirjutas:Tere. Tekkis küsimus eramule juurdeehituse ehitamise kohta. Kui teha juurdeehitus (lintvundament + kaks korrust fibost), siis kas on mõistlik juurde ehitavat vundament ja seinad olemasoleva vundamendi ja seina külge ankurdada või tuleks jätta vundamendi ja seina vahele vajumisvuuk (1-2 cm). Osad ehitajad väidavad, et tuleks jätta vajumisvuuk, kuna juurdeehituse mõõdud on 2.5x6 meetrit, teised jälle ütlevad, et ankurda. Kui ankurdada vundament ja seinad, siis kas ei teki vajumisega vundamenti ja seintesse pragusi, millega tuleb hiljem tegeleda?
Olen tänulik igasuguse info eest.

Lugemata postitus Postitas Room4u »
Tere, kas said probleemile lahenduse, endal varsti sama asi ees.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Ma eelistaks ankurdamist, või olen seda siiamaani kasutanud.
JAH osad võivad erinevalt vajuda ja siis tuleb seina pragu. Kuid paisumisvuugiga lahendus nõuab ka siseviimistluses sellega arvestamist, mis aga tihti ei sobi. Ankurdamine võimaldab aga siseviimistluses mittearvestamist, et peab ikka väga kõva erinevus vajumistes olema kui ankurdamine ei sobi.
JAH osad võivad erinevalt vajuda ja siis tuleb seina pragu. Kuid paisumisvuugiga lahendus nõuab ka siseviimistluses sellega arvestamist, mis aga tihti ei sobi. Ankurdamine võimaldab aga siseviimistluses mittearvestamist, et peab ikka väga kõva erinevus vajumistes olema kui ankurdamine ei sobi.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit