kas siin foorumis on keegi

saunad, santehnika, boilerid jne
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kas siin foorumis on keegi

Lugemata postitus Postitas pilve »

nisiis kas mitte foorumid pole suhtlemiseks ja teadmiste vahetamiseks aga vastuseid saab kuidagi harva kui üldse või teen miskit valesti et mulle ei vastata küsimus muide talumajas vannitoa väljaehitamine.
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

kaugjuhtimise teel vannituba ehitada on väga riskantne tegevus :wink:
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nõuanded küsimused

ma mõistan et ei saa ehitada aga nõu saab anda selleks ka foorumid
:?:
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

aga lihtsama,kiirema,odavama ja kauemkestvama tulemuse saab kindlalt siis kui arutada kohapeal alguses kõik etapid läbi asjatundjaga.Milline on põrandakonstruktsioon tulevases vannitoas?Alustada tuleks sellest.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

härra zoja uba

niisiis mõistan et lihtsam on kohapeal kuid momendil seis selline põrand on ülevalt alla mingi mõni cm segu möga saab kergelt kätte selle all pae plaatidest ilmselt vana põrand selle all omakorda liiva savi mulla segu ja loomulikult igas suuruses maa kive seina äär tundub eraldiseisev olevat sest palgi all maakivist vundament segu põhimõtteliselt pole ja seega kivi ring seest täidetud ja pae plaadid peale ja siis üks korralik (ilmselt stagna aegne remont) segu kiht loodan et sellest piisab põranda kirjeldamiseks kui ei siis mõttleme muid varjante
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

palun vabandust aga ma ei saa mõhkugi aru.Mugav vannituba peaks soe olema aga see põranda kirjeldus ei tundu väga soojana.Kuidas peaks toimuma vannitoa kütmine?Kas põrandaküttega?
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

niisiis peaks olema aga see põrand on momendil olemas olev kuna tegu vana köögiga üks neljast seinast on soe müür mis oli plaanis jätta + radijaator paraku põranda kütte polnud küll plaanis aga mine tea kui muud üle ei jää tuleb paigaldada muide radjaator on elektri katlast millele paraku ei pidavat põr küttet ühendada
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ja milline tuleks siis dushi koht?Kas plaaditud nurk nagu tavaliselt tehakse või kabiin või kuidas? Igaljuhul tuleks see põrand isoleerida planeedist vähemalt 100mm paksuse soojustusega, soovitavalt vahtplastiga.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nüüd juba asisem jutt

tuleb vann ja kui planeedist vähemalt 100mm siis vist õigem see vana põrand üles ja selle soga asemele liiv peno ja valada aga selle nurgaga oli plaan et kuna seina tahaks panna puidu siis nii öelda märg nurk katta klaasiga ei tea kas tundub loogiline
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

mul tuttaval on tumedast klaasist nurk dushi juures,see näeb hirmus välja siis kui peale iga pesemist ei puhasta kummikaabitsaga. üle viie dushitamise mingi keemiaga puhastab seda.Aga kui puhas siis on ilus.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

selge

aga kas muidu sellele eelnevale olen õigel teel kui olen siis tore kui ei siis parandage mu mõtte vigu ja otse loomulikult oleks selline küsimus kas seina soojustusele (vill) võib panna aurutõkke kile ja katta laudisega seda siis vanni toas seest poolt. :oops:
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

minuarust võib sedasi teha küll aga soojustamine ja tuulepidavaks tegemine peaks toimuma majaseina välimiselt küljelt.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

selge

kui tegevus järgmine kõlbab kui liikuda seest välja laudis,roov,aurutõkkekile,palk roov,tuuletõkke plaat,roov.laudis.
1885
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Kui lugeda kirjeldatud põranda/ vundamendi konstruktsiooni, mis muide aasta arvust on juba selge, talumajade puhul, siis teemaarendus kipub vägisi metsa poole kiskuma. Esimesed kaks vastust on õiged.
Iga ehitus on norm iseendale.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

tore

aga kust kohapealt asi metsa kisub siis tuleks õiges suunas liikuma hakata momendil käsil puhastamine ja ette valmistamine momendil seis siis selline see eelpool nimetatud põrand ja palk sein lagi puudu :roll:
1885
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

restauraator tahab sellega öelda seda,et kuna majal puudub igasugune hüdroisolatsioon palgi ja vundaka vahel siis kõik edasised tegevused kiirendavad selle puidu kõdunemist.Ja ma olen temaga nõus.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

appi

aga kuda see asi siis korda ajada olen seda ka enne uurinud kuid ei ole saanud vastust paraku aga kas see seina värk muidu toimiks
1885
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Kui kaks esimest vastust on õiged siis oleks nagu surnud ring selle teemaga :?

Üldjuhul võiks ikka samuti toimida kuidas ehitatakse põrandaid pinnasele(mitte aga nii kuidas seda meil massiliselt tehakse) Vanal majal tuleb ilmselt ka soklid eemaldada (kardan, et seal all ei pruugi vundamenti ollagi) Igal juhul tuleb uus sokkel vundamendist(pinnasest?) hüdroisoleerida ja siis korralikult ära soojustada(soojustatud ja hüdroisoleeritud põrandaplaat on ju selle sees)
Palkseina võiks ka välimiselt poolelt ära soojustada. Nüüd ei pruugi seda kilet ka sees vaja olla, kui ruumi kasutus suur ei ole. Tähtsam on toimiv ventilatsioon. Nüüd võid klaase või mida iganes pritsmete kaitseks paigaldada ja soojas ruumis veemõnusi maitsta.

Aga küsi ikka ehitusinsenerilt kõik üle, see siin ainult pelgalt ehitustöölise nõuanne.
Iga ehitus on norm iseendale.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

selgus saabus

seda ma ootasin korralik ja korektne vastus kõik klapib ainult et too nii nimetatud vundament selgus et ulatub 1,5m sügavusele. pinaseni kivid lahtiselt ja saab kätte ainult kuidas seda (tulevast soklit) siduda et korralikult paigale jääks
1885
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Seod nii, et pesed kivipealsed puhtaks ja valad väikese ~10-15cm tasandusvöö mõne traadijupiga sinna peale.Selle pealmine pind peaks siis maapinnaga tasa olema või nati kõrgem. Sellele asetad hüdroisolatsioonilindi ja soojemast plokist ntx fibo laod sokli seinale alla. Hea oleks, kui sellele tasandusvöö esiäärele mahuks veel soojustus ja võimalik kitsas sokliviimistlus ära. Või krohvid või kleebid penole midagi huvitavat peale jne.
Selle jama mõte on kõik selles, et kui sellele sokli vahele nüüd põranda valad, korralikult soojustatud ja põrandaplaat alt hüdroisoleeritud, siis põranda serad jäävad ka soojad ja kuivad.
pilve
Uus kasutaja
Uus kasutaja

äitäh

nüüd asi selge suured tänud
1885
Vasta