tasanduskiht äsajavalatud betoonpõrandale

põrandad, põrandatööd
Marting
Uus kasutaja
Uus kasutaja

tasanduskiht äsajavalatud betoonpõrandale

Lugemata postitus Postitas Marting »

Paari päeva eets sai valatud korteri betoonpõrand (vesipõrandaküttega). Betooni on vahepeal niisutatud, et vesi liiga kiiretsi välja ei kuivaks. Järgmisena on plaanis valada tasanduskiht Mira X-plan'iga.

Siit ka küsimus:
Olen aru saanud, et kuivale betoonile tasanduskihti valades peaks kasutama primerit, et tasanduskihist vesi betooni ei imenduks. Samas tean ka juhtumeid, kus niiskele pinnale primerit kandes, see viimasega hästi nakkuda ei taha ja kilena maha koorub. Kuna aluspinnaks on niiske betoon, mile puhul vee ära imamist ei tohiks tekkida, siis kannaksin tasanduskihi otse sellele.
Näeb siin keegi vastuolu või on mu mõttekäik õige?
fgh
külaline

Re: tasanduskiht äsajavalatud betoonpõrandale

Lugemata postitus Postitas fgh »

Loe kasutusjuhendit ja jõuad arusaamisele, et enamike segusi ei tohigi valada reageerimata betoonile ....
Marting
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tore, et arutelu oma kogemusega rikastasid, kuid kahjuks pole see antud juhul kohaldatav, sest mira x-plan sellist hoiatust ei sisalda. Ma kaldun arvama, et see kehtib pigem polümeerse sideainega segude kohta. Äkki oskad sellegipoolest täpsustada, millisest hetkest alates ma betooni reageerinuks võiksin lugeda?

Esialgse teemapüstituse kohta ootan endiselt kommentaare.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Marting kirjutas:Tore, et arutelu oma kogemusega rikastasid, kuid kahjuks pole see antud juhul kohaldatav, sest mira x-plan sellist hoiatust ei sisalda. Ma kaldun arvama, et see kehtib pigem polümeerse sideainega segude kohta. Äkki oskad sellegipoolest täpsustada, millisest hetkest alates ma betooni reageerinuks võiksin lugeda?

Esialgse teemapüstituse kohta ootan endiselt kommentaare.
mis sul siis on kas niiske või kuiv põrand ? Küsimusest ei loe seda välja , kuival kasutad primerit ja niiske peaks ennem kuivama?
Marting
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Põrand on niiske, sest seda on regulaaselt niisutatud, et betoon enne piisava tugevuse saavutamist ära ei kuivaks.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Kui Teil on paar päeva tagasi valatud 8 cm betoonplaat, siis seda ei saa nimetada niiskeks. See on toores, märg või suisa vedelas olekus võrreldes korraliku kivistunud plaadiga.

x-plan juhend: Aluspinna ettevalmistus
Aluspind peab olema kuiv, stabiilne, sidus, puhas rasvast, tolmust
jms.
Tsemendipiim, lahtised osakesed ja nõrgad kohad eemaldada
ning pind parandada. Kogu pind peab olema tolmuvaba. Rasva,
õli, mustuse jms eemaldamiseks kasutada mira 7110 base
cleanerit.

Praegusel juhul ei ole pind kuiv, stabiilne ega sidus. Samuti pole eemaldatud tsemendipiim, lahtised osakesed.

Kui soov riskida, siis primer põrandale, raputad xplani pulbrit peale ja hõõrute tänavaharjaga hoolikalt selle sodi sisse. Mingit garantiid pole ja ilmselt tuleb kogu see kupatus lahti kui betoon on lõpuks kivistunud ja kuiv. Parima tulemuse saab ilmselt mingi tasanduseguga mis käitub sarnaselt aluspinnaga ja eeldusel, et tsemendipiim on eemaldatud.
xplan saab hakkama küll suure deformatsiooniga, aga siin on tegemist tohutu plaadi kahanemisega.

Normaalses maailma kasutatakse õiget kiirsegu või oodatakse 28 päeva ja pannakse põrandaküte taha ning tehakse suuremad deformatsioonid plaadis ära ning kuivatatakse plaat.

Ääremärkusena, et tavaliselt on 6 kuud vana betoonplaat veel märg ja näiteks veetõkkeks ja katmiseks kõlbmatu. Samuti tekib ka küsimus, et kui saate põranda tasandatud, siis mis edasi? Enamikud katted on sinna nagunii sobimatud, sest põrand on märg ja kivistumata.

Koti peal pole ka kirjas, et sellega seinu ei või valada, aga ometi keegi seda tegemas ei ole.
Muidu segu küll tsemendibaasil, aga tegu on polümeeride hunnikuga mis on viimased asjad mis, siin pidurit tõmbavad.
Vasta