Kroomitud segistite puhastamine

saunad, santehnika, boilerid jne
hundux
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kroomitud segistite puhastamine

Lugemata postitus Postitas hundux »

Tere,

Soovitage millega puhastada katlakivist kroomitud dushi ja valamu segisteid. Katlakivi on ikka millimeetrites. Olen proovinud järgmiste vahenditega:

Poes müüdav katlakivi eemaldaja.
Väga ebaefektiivne. Ainus variant oleks osta mitu pudelit ja segisti jupid sinna mitmeks päevaks likku panna.
Aga kuidas mõjuks see kroomile?

Ortofosforhappe vesilahus.
Proovisin ühe väga vana ja koleda segisti peal. Katlakivi võtab hästi maha, kuid muudab messingi roosaks ja
kahjustab kroomi.

WC puhastaja. Tulemus sama, mis ortofosforhappega.

Variandid mis veel pähe tulevad:

Triloon B
Äädikas
Sidrunhape.

Ehk siis küsimus on selles, et kas on üldse olemas mõnda kemikaali või segu, mis reageeriks piisavalt kiiresti katlakiviga, kuid samas ei kahjustaks messingit ega kroomi? Eeldatavasi ei ole ma esimene, kellel selline vajadus on tekkinud ja pole mõtet ise kõike järele proovima hakata.
Külaline
külaline

Re: Kroomitud segistite puhastamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

hundux kirjutas: Ehk siis küsimus on selles, et kas on üldse olemas mõnda kemikaali või segu, mis reageeriks piisavalt kiiresti katlakiviga, kuid samas ei kahjustaks messingit ega kroomi? Eeldatavasi ei ole ma esimene, kellel selline vajadus on tekkinud ja pole mõtet ise kõike järele proovima hakata.
osta sidrunit ja pigista peale, või äädikalahusega http://lifehacker.com/5906391/tie-a-bag ... t-cleaning
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

http://www.byrooekspert.ee/cillit-puhas ... -2892.html

See paksem varjant, peale lastes on näha kuidas hakkab kihisems, kareda lapiga pead kaasa aitama.
hundux
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas hundux »

See viimane on WC puhastaja. Kunagi sai mingit muud WC puhastajat proovitud, aga see kahjustas kroomi.

Vahepeal sai Triloon B ära proovitud. Üldiselt võib rahule jääda. Aga enne teistele soovitamist katsetaks veel natuke.
Vasta