Tänavakivi paigaldus?
-
- külaline
Tänavakivi paigaldus?
Lugemata postitus Postitas Niizama »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ise tahaks kivid paigalda »
Olen näinud et latiga tõmmatakse liiv sirgeks. Aga millepeal latti libistatakse?
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas linni »
http://www.wienerberger.ee/servlet/util ... ee_home_et
Lugemata postitus Postitas garmont »
http://www.apollo.ee/category.php/66
Üks konkreetne raamat: http://www.apollo.ee/product.php/0303558
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas cedar »
cartman kirjutas:latti tõmbad ikka mulli v silma järgi. Võid ka panna maha torud v lauad ( mille sead kalde v loodi järgi nagu vaja). Liiv v mis tahes materjal maha , silud laiga ä ja võtad torud /lauad välja. kiirkokuvõte

-
- Korralik postitaja
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
mix ma ei või silma järgi kallet teha? Ma olen piisavalt kivi pannud ja ple kordagi probleeme old. Muidugi on toruga lihtsam a saab ka ilma, igayhel ple toru, et rihtida. Mingi 5 meetrise raja kalde tegemisex ple kyll toru vaja, saab ju pika latiga kalde jaox kõrguse riba ä tõmmata ja selle järgi juba edasi. ma arvan et inimene kes pole sellega kokku puutunud vb ei saa yldse aru mis krt torud. Nii et kui sa oled mämmerdis ja ilma ei oska siis ä akka mäda ajama.cedar kirjutas:cartman kirjutas:latti tõmbad ikka mulli v silma järgi. Võid ka panna maha torud v lauad ( mille sead kalde v loodi järgi nagu vaja). Liiv v mis tahes materjal maha , silud laiga ä ja võtad torud /lauad välja. kiirkokuvõte![]()
![]()
![]()
![]()
niii lollli juttu loen ma küll esimestkorda ,mulli v silma järgi võid sa oma naist panna mitte tänavakive,üldjuhul pannakse ikka torud kalde saamiseks või siis tehakse sobiva hambaga laud(kivipaksune hammas) ja liiva peale ei tohi mitte ühte konarust jääda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
cartman kirjutas:mix ma ei või silma järgi kallet teha? Ma olen piisavalt kivi pannud ja ple kordagi probleeme old. Muidugi on toruga lihtsam a saab ka ilma, igayhel ple toru, et rihtida. Mingi 5 meetrise raja kalde tegemisex ple kyll toru vaja, saab ju pika latiga kalde jaox kõrguse riba ä tõmmata ja selle järgi juba edasi. ma arvan et inimene kes pole sellega kokku puutunud vb ei saa yldse aru mis krt torud. Nii et kui sa oled mämmerdis ja ilma ei oska siis ä akka mäda ajama.cedar kirjutas:cartman kirjutas:latti tõmbad ikka mulli v silma järgi. Võid ka panna maha torud v lauad ( mille sead kalde v loodi järgi nagu vaja). Liiv v mis tahes materjal maha , silud laiga ä ja võtad torud /lauad välja. kiirkokuvõte![]()
![]()
![]()
![]()
niii lollli juttu loen ma küll esimestkorda ,mulli v silma järgi võid sa oma naist panna mitte tänavakive,üldjuhul pannakse ikka torud kalde saamiseks või siis tehakse sobiva hambaga laud(kivipaksune hammas) ja liiva peale ei tohi mitte ühte konarust jääda
Tundub ,et sa oledgi see mämmerdis ehitusel kes kõike silma järgi teeb(nagu sinusugused ise ennast nimetavad SPETSIALIST)Ka mina olen piisavas mahus tänavakive pannud ja pole ma veel kunagi seal midagi silma järgi teinud
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mida mina ka asjast tean »
loe kasvõi ikodori kodulehelt mida keegi oli siia pannud.muidugi midagi väga suurt valet seal ei olnud aga tööde järjekord on küll vähe mööda.
kivipanemist alustatakse sellest et lüüakse vaiad maasse enam-vähem nii nagu platsi tahetakse siiskaevatakse pinnast välja ca25cm soovitatavast kivikõrgusest.kui pinnas on väljas siis pannakse vaiad täpsemalt paika ja tõmmatakse nöörid vaiade vahele minimaalse kallakuga 1cm meetrile ja kallak kas siis väravast väljapoole või haljasalale kui maja on teepinnast madalam siis oleks mõtekas teha maja poolt 2meetri peale 3cm kallakut ja siis sealt edasi tõusta teepinda ja kindlasti peab siis murdekohta tegema kallaku siis emmale-kummale poole kõrvale.muidugi kui platsi laius ei ületa 10meetrit oleks mõtekas kivid äärekivide vahele mõõta niisiis kui hakata teisele poole äärekivi paigaldama (betooni peale paigaldatakse äärekivi ja äärekivi all peab olema vähemalt 8cm killustikku)tuleks tänavakivid tasasele pinnale paigaldada soovitud mustrisse ja siis mõõta sest kui mõõdad üksiku kivi ja korrutad äärekivi vahega siis kivi pärast reaalselt vahele ei mahu.
inimesed panevad tavaliselt siis värava ette ka äärekivi aga see tuleks viimasena paigaldada kui kivi on maas sest äärekivide vahele on vaja veel saada killustikku ja liiva.oleks mõtekas kõigepealt tellida jämedamat killustikku mille nimetus on 16-32.see siis enam vähem ühtlaselt laiali laotada platsile nii et oleks arvestades äärekivi pealset veel 15cm ruumi et sinna laotada peenemat killustikku nimetusega 8-16.seda on selleks vaja et jämedama killustiku vahelt vajub liiv ära vibrades juba ja ka suvel väga kuumade ilmadega ning siis ongi plats üks lohk ja muhk.peenem killustik peab olema päris ühtlaselt laotatud kogu platsile ja tavalise rahava saab väga hästi seda teha.peale peenkillu laotamise paeb olema veel ruumi ca 8cm kivi ja liiva jaoks.(kõiki materjale mida pannakse tuleb vibrada soovitatavalt 100kg-se vibraplaadiga.siis kui peenkillustikuga korras siis lisatakse liiv 100m2 kohta läheb liiva u 11-13tonni.kui liiv vibratud siis tõmmatakse nöörid üle äärekivi torupikkuste vahedega(torud peaksid olema maksimaaldelt 2,5cm diameetriga ja ca 3-4m pikkused)toruvahed ei tohiks olla üle 2,5m sest mida laiemalt need on seda rohkem plats lohku vajub sest latt vajub keskelt läbi.torud pannakse paika sellele kõrgusele et kui kivi toru peale panna siis kivi on 1cm kõrgemal nöörist.ki torupikkus tõmmatud võetakse toru välja ja pannakse edasi niiet platsi edasi tõmmata.mida siledam on liivapind seda ilusam ja tasasem plats on...see kes siin rääkis liivatõmbamist latiga ja silma järgi selliste piidrite pärast ongi hinnad nii all ja sellepärast inimesed ongi hädas et kallak on maja poole v platsid on ära vajund.toru äravõtmisel tuleb see vahe liivaga täita ja korralikult liiva ära patsutada seal.kivipaigaldamisel tuleb täisnur välja mõõta et kivid nihkesse ei läheks.kui kivi laotud siis lõigata teemantkettaga kivitükid sinna kuhu vaja.peale selle platsile liiva visata ja harjaga pühkida kivivahedesse natuke.suurem osa liivast peaks maha pühkima ja kivitykid ka kui see tehtud siis tuleks vibrada mõlemat pidi nii otse kui risti.siis uuesti liiv peale visata ja pühkida kõiki vahesid täis ei ole mõtet nyhkida seda teeb vihm ja tuul..ja nyyd võikski platsile autoga sõita:)
muidugi ega see just nii kerge ka ei ole niisiis pole mõtet endale mingeid korvipunujaid endale sitta keerama lasta.
alla 2aastase staasiga kivimees pole mingi kivimees vaid korvipunuja ja üle 10aastase staasiga vennad teevad lohakalt niisiis kui mees võtta siis 4-6aastase staasiga on minu tutvusringkonnas kõige kvaliteetsema tööga.
Lugemata postitus Postitas reggie »
Ma arvan, et sa võtsid oma jutu kokku esimese lausega. Las ma pakun-oled kive 5 aastat pannud? Ja ikka ei suuda latti tõmmata? Kui ei tea kuidas siis ära tule kohe inisema. Kes su vaesekese hindasid alla viivad? Äkki oled lihtsalt aeglane?mida mina ka asjast tean kirjutas:minuarust on siis üldse üks suur hulk lolle vastuseid.
muidugi ega see just nii kerge ka ei ole niisiis pole mõtet endale mingeid korvipunujaid endale sitta keerama lasta.
alla 2aastase staasiga kivimees pole mingi kivimees vaid korvipunuja ja üle 10aastase staasiga vennad teevad lohakalt niisiis kui mees võtta siis 4-6aastase staasiga on minu tutvusringkonnas kõige kvaliteetsema tööga.
-
- külaline
Re: Tänavakivi paigaldus?
Lugemata postitus Postitas mida mina ka asjast tean »
pole mõtet siin rääkima hakata kui kiire või aeglane olen aga siis selline mõttetera sulle.
m2 hind millega hetkel teen on 65-70krooni m2 plus 55krooni äärekivi meeter meile ei maksta väljakaevamise ega muude tööde eest..need siis firma hinnad..
kuupalk tuleb 45-50tuhat.punt on meil 3ne ja abitööline 12tonni kuus löö need hinnad kokku korruta jaga ja saad teada kui palju ruute ma kuus panen.ära mainin ka selle et me teeme eramaju 50-400m2
Ja nüüd ütle veel et kotte sügan ja latti esimest korda käes hoian
-
- külaline
loodan et saite mõttest aru.
Lugemata postitus Postitas reggie »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas siim90 »
1. 8-16mm kilustiku kulu umbes ruutmeetri kohta? kihi paksus ütleme umb 15-20cmi
2. kas äärekivid on kindlasti vaja mördiga paigaldada? ja kohe alguses panen äärekivid paika, siis valmistan pinna äärekivide vahelt ette ja alles siis laon nende vahele kivid ?

-
- Korralik postitaja
1. kulu 0,2 kuupmeetrit ehk 0,32 tonni ruudulesiim90 kirjutas:vana teema võtan ülesse, kuid pole elusees sillutist maha pannud ja on mõned küsimused:
1. 8-16mm kilustiku kulu umbes ruutmeetri kohta? kihi paksus ütleme umb 15-20cmi
2. kas äärekivid on kindlasti vaja mördiga paigaldada? ja kohe alguses panen äärekivid paika, siis valmistan pinna äärekivide vahelt ette ja alles siis laon nende vahele kivid ?
2. jah, jah, jah, jah,
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad