Tere!
Sai korter soetatud ja vanad puitaknad vahetatud PVC-de vastu. Plaanis paigaldada ka PVC aknalauad. Kuid tekkis küsimus aknapalede osas: küljed teen kipsplaadist, fikseerin kruvidega ja kinnitan vahuga. Kuid kuidas ühendan aknapaled krohvitud seinaga? Aknapale ja seina vahe tuleb kohati kuni 50mm, kas selle vahe kannatab pahtliga täita ja nurka panna perforeeritud liist, või on paremaid tehnoloogiaid selleks?
aknapaled
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Re: aknapaled
Lugemata postitus Postitas aero »
Ma täpselt ei saa aru, miks ja kuhu sul see kuni 50mm vahe tuleb ... aga üldiselt ikka suuremad mahud krohvitakse (tänapäeval vist kasutakse ka kipsiribasid kohati) ja pahtliga viimistletakse. Aknapale nurka käib tavaliselt klaaskiudvõrguga nurk. Laiem, hoiab paremini, lihtsam panna kui perfoliist.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 21 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas clondike »
Ise olen edukalt suuremate aukude ja tühimike täitmisel kasutanud Uninaksi kipspahtlit. Müüakse 5kg pakis, kuivades ei kahane ega tõmba pragusid sisse.
Lugemata postitus Postitas klooga »
50mm jääb kipsplaadi ja paneeli vahele, sinna kus kipsplaat ristub seinaga (vanade akende eemaldamisega tulid suured krohvitükid aknaavadest lahti ja sai eemaldatud ülejäänud krohv aknaavadest, kuna olid praod sees). Tänud info eest!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
krohvi siledaks tagasi, kipsplaat ei ole seal kohustuslik.klooga kirjutas:50mm jääb kipsplaadi ja paneeli vahele, sinna kus kipsplaat ristub seinaga (vanade akende eemaldamisega tulid suured krohvitükid aknaavadest lahti ja sai eemaldatud ülejäänud krohv aknaavadest, kuna olid praod sees). Tänud info eest!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ma olen kõik aknapaled liiminud kinni ehitusmastilsiga,sees tavalist akrüülmastiksit kasutanud. Siiamaani on toiminud. Ka selle seina ja pale vahelise pilu võid akrüülmastiksit täis lasta. Akrüülmastiksit või katta värvida
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu