Esimene ahi.
Esimene ahi.
Lugemata postitus Postitas voorimees »
Majas on jõutud ahjuehituseni. Plaan on leivaahjuga ja voodriga. Küsimus oleks kas kaks laskuvat ja tagant üles tõusev ja slepega korstnasse või kahe-kolme laskuvaga alt korstnasse? Korsten vasakul u. 50cm ahju küljest. Ja kas keegi seletaks korralikult vill voodrivahele või mitte?????
Ruumi peaks nagu olema ja ahi jääb ka vähemalt alguses põhikütteks koos kaminaga.Peale ahju vaja veel uus pliit ja soojamüür püsti panna.
Tervitustega.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: Esimene ahi.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kas on uus maja ja viimase "rõõgatuse" järgi ehitatud?
Tel 5o9279o
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 101 korda
- On tänatud: 52 korda
Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »
Tänud vastajatele
Eip ei ole viimane röögatus. Renoveerin siin 70 dal valminut tasapisi. Soojustus on keskmine pakun - juuksed päris peas ei liigu

- motamees
- Ehituspenskar
Jääb.voorimees kirjutas:... Renoveerin siin 70 dal valminut tasapisi... Ega liiga "tuimaks" ei jää? ...
Tel 5o9279o
- motamees
- Ehituspenskar
Kolm lõõri võtab kõik sooja välja ja võib isegi korstna jaoks väheks jääda. Üle 170kraadi pole ma kolme lõõri puhul korstnasse saanud. See on piisav temp korstna jaoks, aga kui nüüd miskit muud asjaolud seal segama hakkavad, siis võib juba väheks jääda.
Kahe lõõri puhul läheb korstna kuskil 250kraadi ja saab ka leso taha teha. Kahe lõõri puhul on võimalik teha lisaõhukanalid koldesse, mis kolme lõõri puhul raske.
Muidugi saab korstnasse suubumise tempe ka muudmoodi muuta. Samas on erinev korstna ehitus ka tähtis. Moodulkorstna puhul võivad ju korstnagaasid olla pisut madalamad.
Pead ikka oma ahju puhul võtma konkreetse situatsiooni. Uisapäisa toimetamine pole kõikse parem.
Tel 5o9279o
Ahju jaoks on ruumi suht laialt käes aga lesoks pole ja kui päris aus olla siis ma nagu eriti ei oska ka hinnata lesot. Korsten on 9 m kolme lõõriga keskmine on vendi jaoks. Siiani on tõmmet kuhjaga jagunud. Puud ostan ka 3 meetrised ja lõigun ja lõhun ise. Korralikult kuivad ikka vähemalt ühe suve kuivand. Mis võiks veel segama jääda et gaasid liiga madal temp on. Lihtsalt arvan et 3 lõõriga oleks ahju mass suurem ja seega ka salvestusvõime. Põhitöökoha iseloomu tõttu on nädalavahetustel kütmine raskendatud (jõuan koju kõige varem öösel 4,30 ja hommikul on 11 juba minek). Hea oleks kui 24 tundi pärast kütmist midagigi välja annaks siis saaks kamin vähem vatti

Lugemata postitus Postitas keemik »
Praeguse ilmaga (väljas +6 ja päike kåtab väga hästi läbi akende tuba), on soojuspump väga hea lahendus, reageerib koheselt päikesekåttele.

http://www.upload.ee/image/4675397/DSC_0586.JPG
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com

Paneks pildi aga ...
Nagu ma aru saan siis foorumis on nüüdseks keelatud nõu andmine

Mingid kirjutamata seadused vist.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Need "nõuandjad" olid puhtatõulised eestlased, kes toitusid asjalikest nõuandjatest(eestlastest). Nüüdseks on "nõuandajatel" kõht täis ja kuhugi ära kadunud.voorimees kirjutas:... Nagu ma aru saan siis foorumis on nüüdseks keelatud nõu andmine
Ei ole keelatud, aga lihtsalt osad "nõuandajad" ei andnud ise nõu ega andnud võimalust teistele asjalikele nõuandjatele nõu anda ja asjalikel nõuandjatel sai lihtsalt siiber, kuid sul on alati võimalus üritada asjalikelt nõuandjatelt asjalikku nõu saada PS kaudu.

- motamees
- Ehituspenskar
Paraku pole ma arvutiga just väga sina peal ja minu jaoks oli foorum miskit kuu aega pännitud. Nii foorumist võõrutamine käibki. Lõpuks polegi enam isu midagi kirjutada.
Tel 5o9279o
-
- Ehitusveteran
http://www.digar.ee/ajalehed/dea?a=d&d= ... ON--------
http://www.digar.ee/ajalehed/dea?a=d&d= ... ON--------
- Vastulause..png (398.87 KiB) Vaadatud 6342 korda
-
- Ehitusveteran
- g4.jpg (253.43 KiB) Vaadatud 6237 korda
- k1.jpg (139.68 KiB) Vaadatud 6237 korda
- d3d19ef8-a884-4d14-91b2-14ba77ee3070.jpg (91.26 KiB) Vaadatud 6205 korda
- motamees
- Ehituspenskar
Aga mis nõu sa küsisid, on ka vastatud. Sa tegid ikke voodriga ahju. Võibolla läheb täkke.voorimees kirjutas:...Nagu ma aru saan siis foorumis on nüüdseks keelatud nõu andmine ...
Samottsilluse oleks ma valanud valumassast. Saab ka nii ja võibolla kestab ka. Olen aga näinud ka pilte, kus kandev samott on pooleks läinud ja sein tasapisi alla vajunud. Olen ka valumassast sillust praoga näinud.
Rakettahju seletab ära viimane pilt. Rakkettahjust on jäänud järgi ainult mõte. Teostus on juba oluliselt usaldusväärsem. Pole enam punetavaid plekke toas.
Tel 5o9279o
-
- Ehitusveteran
Vaatan , et kõige vihatumad nõuandjad on keegi märkinud kõige tänatumateks. Ei ole inimestel mõistust.Urmas kirjutas:Need "nõuandjad" olid puhtatõulised eestlased, kes toitusid asjalikest nõuandjatest(eestlastest). Nüüdseks on "nõuandajatel" kõht täis ja kuhugi ära kadunud.voorimees kirjutas:... Nagu ma aru saan siis foorumis on nüüdseks keelatud nõu andmine
Ei ole keelatud, aga lihtsalt osad "nõuandajad" ei andnud ise nõu ega andnud võimalust teistele asjalikele nõuandjatele nõu anda ja asjalikel nõuandjatel sai lihtsalt siiber, kuid sul on alati võimalus üritada asjalikelt nõuandjatelt asjalikku nõu saada PS kaudu.
Tänude top
Robi 1 (210), kaminahi (193), rokikas (182), motamees (140), Urmas (136), keemik (79)
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kellel pole mõistust? Vihatumatel nõuandjatel või tänajatel?Tavalugeja kirjutas:Vaatan , et kõige vihatumad nõuandjad on keegi märkinud kõige tänatumateks. Ei ole inimestel mõistust....

Nendest, kes vihkavad nõuandjaid, ma saan aru. Nemad on tõupuhtad eestlased(loe uuesti minu eelmist kommentaari).
Nendest, kes tänavad, saan ka aru. Nemad on laisad, ei viitsi netiavarustest saadavat infot ise otsida ja kiidavad põhimõttel, et kiida lolli, küll loll kõik ära teeb.

Aga vot nendest vihatumatest ja tänatumatest ma juba aru ei saa. Nad saavad sõimata, neid tänatakse, aga nad, ullikesed, kommenteerivad ikka edasi ja annavad nõu. Mingid paksunahalised idoodi järjekindlusega pooletoobised?

Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu