Puumajas jäik põrand tasandusseguga

põrandad, põrandatööd
Alzz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Puumajas jäik põrand tasandusseguga

Lugemata postitus Postitas Alzz »

Tere
Kavas on esikusse põrandaplaate panna. Pinna mõõdud 1,3x2,45m
Tegemist on 1938a majaga, talade vahed laiad, talad vajunud (pole loodis)

Mõelnud järgmist konstruktsiooni:
1. Durelis plaat 22mm
2. Nakkedispersioon (MD16)
3. Tasandussegu fiiberkiuga remontsegu weber.vetonit 4350 dB-plaano (isevalguv põrandatasandussegu). Armeeritud võrguga. Valada annaks 15-30mm olenevalt kohast (pind pole loodis)
4. Põrandaplaat

Probleem: Durelis ühe kihina ei ole jäik. Talade vahe on 500mm ja 600mm. Muuta seda ei anna, ristipidi latte panna ei saa, sealt läheb kanalisatsiooni toru.

Küsiks arvamust või kogemust. Kas tasandussegu armeerimisvõrguga oleks piisav konstruktsiooni jäigastamiseks?
Külaline
külaline

Re: Puumajas jäik põrand tasandusseguga

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Alzz kirjutas:Tere
Kavas on esikusse põrandaplaate panna. Pinna mõõdud 1,3x2,45m
Tegemist on 1938a majaga, talade vahed laiad, talad vajunud (pole loodis)
ja mis seal talade all on? Kui risti ei saa, kas pikkupidi saad tala vahele lisada? Kui ühes kihis 22 on liiga nõrk, siis pane kahes kihis 18 ja valad väiksema kihi tasandust peale. Ennem tasandamist kinnita vanade talade külgedele uued millega põranda sirgeks ajad.
Alzz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Talade all on 1-ne korrus :)
Muidu konstruktsioon nagu ikka:
20cmx20cm tala, nende vahel ülevalt tulles:
- 10cm täidist (oli shlakk, nüüd puistevill)
- kaks kihti "musta lage" hööveldamata laudist (kokku ca 5cm)
- must lagi on tugiprussidel ca 5cm.
- alumise naabri lagi.

10 cm on ruumi 10x10 talale, ühe ma sinna juba surusin. Pikuti. See ongi nõrk.
Kuigi sain toetuskoha praktiliselt keskele, on 10x10 peale astudes nõrgavõitu. Omalgi imelik, pola ma nagu nii raske midagi :)

Pikuti 2,45m pikkuselt jookseb köögi 50mm kanalitoru ja see peab sinna jääma, muud moodi ei saa :) Niiet jah, mediteerin selle asja peale veidi, kas hakkab lisatala (pikuti) panema või mitte.
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Aja asi loodi olemasolevate talade külgedele prusse kinnitades. Saad teha paksema ja jäigema plaatpõranda nii, et tasandusvalu pole vaja. Kui sa just kaablit ei taha sinna paigaldada,
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Alzz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hommikut
Tegelik soov ei ole põranda loodi ajamine. Tegelikult on soov saada jäika põrandat keraamilise plaadi alla.
Durelis ainukesena on selles kohas nõrk. Minu jala jaoks vähemalt. Kui ma tunnen, et põrand mängib jala all, siis minu meelest on see keraamilise plaadi alla kehva, olgu siis loodis või ei.
Idee oli valada armeeritud seguga hea kiht ja tasandus on segu juures lihtsalt boonuseks.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Alzz kirjutas:Hommikut
Tegelik soov ei ole põranda loodi ajamine. Tegelikult on soov saada jäika põrandat keraamilise plaadi alla.
Durelis ainukesena on selles kohas nõrk. Minu jala jaoks vähemalt. Kui ma tunnen, et põrand mängib jala all, siis minu meelest on see keraamilise plaadi alla kehva, olgu siis loodis või ei.
Idee oli valada armeeritud seguga hea kiht ja tasandus on segu juures lihtsalt boonuseks.
aja loodi, pane üks tala veel vahele (suuna kanalitoru kõrvale, kui seda ei saa pane kaks tala kummalegi poole toru jne) ja kaks kihti osb-i vms sa sinna planeerisid ja selle pelae ei pea sa midagi lisaks valama.
Vasta