siseseinte krohvimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
vee võhik
külaline

siseseinte krohvimine

Lugemata postitus Postitas vee võhik »

TERE,
palun andke nõu ja õpetage kuidas krohvida ja teha siseviimistlus aerocist seintele.olen küll naisterahvas, aga mul on kindel soov ja tahe selle tööga hakkama saada: :)
lugesin ja printisin välja siit teema "pahteldamine/värvimine" , siis kipsitud seintele.
sain ülihea informatsiooni (mida kindlasti ka kasutan), tänan minagi omal poolt postitajat "fgh-d".Kuid ma ei oska isegi nii täpseid küsimusi esitada, sooviks infot nullist alates. ehk siis mida ma ehituspoest küsima ja ostma lähen, milliseid tööriistu peaksin laenutusest võtma ja kuidas neid kõiki kasutada.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: siseseinte krohvimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

See on tore kui tahtmine ise teha, aga algajana on suur oht need seinad sinnasamusesse keerata, eriti kui kedagi kogenumat kõrval ei ole, kes õpetaks kõiki nippe, kuidas krohviliipi käes hoida, kui paks segu peab just olema jne. Vot seda on sul vaja! Tööks vajalike riistade nimekirjast üksi ei piisa ja nende ostmise mõtekusest ühekordseks kasutamiseks (üks objekt). Kas ikka on vaja osta 1,2/2m trapetslatid (500.-), segutrell (on 500.-, millega hädapärast saab hakkama, aga efektiivsem maksab 1200.-), pahtlilabidaid erinevate laiustega (kuni 300.-), krohviliip 70cm (150-200.-), ratastega väike telling(1600.-, aga saab ka laenutada, jälle maksab või ka ise kokku klopsida, aga see pole nagu päris ehk raske kogu aeg nihutada) jnejne., kohe esimese pauguga ei tule kõik meeldegi, mis mul objektil ja keldris. See jutt ei olnud sinult tahtmise äravõtmiseks!
Lihtsam oleks sul kellegi juurde ennast selliks kaubelda, siis saad natuke tassida 40kg MP kotte, teha segu ette meistrile ja ühteaegu saad selgeks õige segu viskoosuse, mida on kerge seinale määrida, näed kuidas oskaja krohvimist teeb, kuidas kontrollida oma töö tulemust ja kui teed meistrile veel vahest four- või sixpacki, siis ehk lubab enda juhendamisel ka kätt proovida. Jõudu!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vee võhik
külaline

ok, ma olen aru saanud, et oled omal alal spetsialist(lugedes foorumite erinevaid teemasi) ja ilmselt ei näe mingit loogilist võimalust et keegi algaja sellega hakkama võiks saada ja võibolla ma ei saagi, aga jah proovida ma siiski võin. pahtlilabida ostmine ilmselt pikas perspektiivis on igale majaomanikule kasulik ost, samas trepike mille pealt tööd teha ei pea tingimata mingi imeline ratastel lexus olema jne jne..
ma ei saanud küll ühtegi head nõuannet Sinult, aga tänan et viitsisid vastata.tuleks küll selliks, kuid kahjuks aega ei ole:)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vee võhik, aga kui palju ruute sul siis krohvida tuleb ? kui on ainult üks sein siis ju tõesti võid ise proovida ...aga kui terve maja siis soovitaks ikka raha koguda ning spetsialist kutsuda .
Urmas
autodidakt

Olgu, sündigu sinu tahtmine!
Mine poodi ja osta järgmised töövahendid - 10, 20 ja 35 või 45cm laiusega pahtlilabidad, 120, 150 ja 200cm pikkusega trapetslatid, sangaga krohviliip umbes 70-100cm pikkusega, segutrell koos vispliga, paar 15-30l ämbrit, värvirull koos teleskoopvarrega, värvivann, Aeroci riiv, väikse tellingu võid laenutusest võtta(see, mida mina kirjeldasin ei ole mitte mingi tellingute "Lexus", vaid üks väiksemaid nökatseid).
Nüüd tööprotsessist - riiviga hõõrud maha kõik ladumisest tekkinud ebatasasused, muhud, väljaulatuvad nurgad, segu vuukidest jms., muidugi juhul kui need esinevad. Pühid seina tolmust puhtaks, krundid, täidad krohviga kõik vigastused, kaabelduste kanalid jms. Teed kuivsegu krohvist krohvi valmis(õpetus koti peal). Kasutada võid kruntimiseks nakkedispersiooni ja krohvimiseks MP Classic, MP 75, Rotband, Goldband vms.kuivsegusid. Nüüd võtad 10cm labidaga ämbrist valmissegu umbes 3-4 portsu ja asetad selle 70cm liibile ja sellega omakorda lükkad seinale. Ja nii kuni kogu sein on kaetud ühtlase õhukese kihiga, peale seda võtad 200 cm trapetslati ja asetad õhemat servapidi vastu seina ja kontrollid niimoodi kogu seina üle, kusjuures kontrollida tuleb nii, et lati asetad horisontaalselt, vertikaalselt, diagonaalis, nurgad, lae- ja põrandaääred. Kui esineb lohkusid, siis jätad lohu asukoha meelde ja lisad täiendavalt krohvi ning tõmbad juba vastavalt lohu suurusele kas 120, 150 või 200cm liibiga üle. Normaalne lubatud kõikumine on 2-3mm 200cm latiga kontrollides. Ja kui nüüd veel asetad vertikaalselt 200cm loodi seinale ning loodis ka veel on, siis oled kõik õigesti teinud. Peale neid protseduure tuleb seina niisutada veega, aga enne kui krohv jõuab lõplikult kivistuda ja siluda kas laia pahtlilabida või 70cm liibiga. Niisutamiseks on hea kasutada 5 l aiapritsi. Kuidas käsi/käed liikuma peavad, kuidas labidat/liipi/latte käes hoidma pead, on väga raske kirja teel seletada ja seda peaksid nägema. Kui peaksid soovima ka armeerimisega krohvimist, siis tuleb eraldi pikk jutt.
Kindlasti tuleb veel teisteltki õpetusi. Loodan, et nüüd oskad krohvida! Edu!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Võid küll segu seina kandmiseni jõuda, aga ei usu, et latiga tasandamisega ilma kõrvalise abita hakkama saad, nn. spetsialistidki tõmbavad liipidega seina siledaks, aga mitte sirgeks, latiga tasandust peab oskama ja alati annab paremini, kui sul on 3 kuud aega õppida ja oma oskusi lihvida, siis võid asjatundja käe all isegi lõpuks tulemuse saada, minul tõmbab igatahes 10 m2 seina algusest lõpuni tegemine stange märjaks. Kui teed anumasse 2 koti jagu segu, siis selle segamine on juba füüsiliselt väga raske, seega alusta poole koti kaupa.
Detailidesse antud töö juures laskuma ei hakka, kuna neid on nii palju, mida tasuks tähele panna.
Selle töö juures loeb ennekõike kogemus, mida saab ainult praktikaga.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Urmas
autodidakt

vee võhik kirjutas: samas trepike mille pealt tööd teha ei pea tingimata mingi imeline ratastel lexus olema jne jne....
Väga huvitavad mõtteavaldused soovituste küsija kohta! Kas autoremondi lukksepa jutu peale vastaksid ka samamoodi, et küsides temalt, mida on vaja autoratta vahetuseks ja saades vastuseks, et ratavõtit ja tungrauda, arvad, et milleks mulle see tungraud kui saan hakkama ka 3-meetrise prussi või torujuppi ja paari tellist kasutades koolifüüsikast meeldejäänud kangi meetodiga. Jah saab ka niimoodi, trepikeselt tehtud, aga kui oled korra proovinud teha "imelise ratastel lexuse" pealt, saad aru küll, mis vahe on. Mida ühtlasemalt ja laiemalt korraga krohvi seinale kannad, seda ilusam lõpptulemus jääb, Minul on selle "imelise ratastel lexuse" pealt krohvides/pahteldades töölaius koos käte siruulatusega umbes 2-2,5 meetrit. kui sa arvad, et suudad sama korralikult teha trepikese pealt tellingu asemel, lase käia, mina ei tule sinult seda trepikest ära võtma, aga lõpptulemuses ilusas seina suhtes jään küll kahtlema. Jõudu!
Täiendan veel oma mõtteid ja jagan mõned soovitused kokkuhoiuks- võid need minu eelmises postituse mainitud liibid/latid ka ära unustada ja teha nimetatud riistad ise valmistada tollisest lauast ning mugavuse huvides sangad külge kruvida. 100 aastat tagasi ei olnud mingeid kergeid, alumiiniumist tehtud trapetslatte ehitajatel kasutada, aga kõik tööd sai tehtud. Läksin vist kole irooniliseks?
-
külaline

Lugemata postitus Postitas - »

Üks viie-kuuekümnendatest pärit maalritele-krohvijatele mõeldud raamat sellega algabki, et kuidas lauast liip meisterdada, ja kuidas tuleb seal aegajalt naelu sügavamale lüüa :)

Sisulise poole pealt lisan, et minu jaoks oli üks ebameeldivamaid asju valmissegatud krohvi väga lühike töötlemisaeg. Vaata http://www.knauf.ee/files/MP75.pdf läbi (räägib küll masina abil segu seina kandmisest, kuid samad põhimõtted kehtivad ka käsitsi töötamisel). Näiteks peaks valmissegatud krohvi 20 minuti jooksul seina kandma - mulle käis see selgelt üle jõu. See oleks siis teine põhjus (lisaks Manowari mainitule), miks ei maksa väga suurt kogust korraga valmis segada.

Lisaks Urmasr'i kirjeldusele: pärast veega piserdamist võib seina ka käsnhõõrutiga üle lasta ja alles siis pahtlilabidaga siluma hakata (või ei ole seda tegelikult tarvis?).
Urmas
autodidakt

- kirjutas:....Lisaks Urmasr'i kirjeldusele: pärast veega piserdamist võib seina ka käsnhõõrutiga üle lasta ja alles siis pahtlilabidaga siluma hakata (või ei ole seda tegelikult tarvis?).
Kuidas keegi on õppinud tegema, kes teeb ainult käsnaga, kes pahtlilabidaga, kes sileda plasthõõrutiga, aga korraga mõlemat kasutada ei ole kunagi proovinud ja ise saan pahteldamiseks vajaliku sileduse ilma neid eelnevaid vahendeid kasutamata, vaid kui mingi konkreetne sein on vahetult valmis saanud, siis õigelt ajahetkel käin kergelt 70cm liibiga üle. See minu moodi tegemne nõuab praktikat, sest näiteks Rotband ja Goldband on kiirema kivistumisajaga kui MP Classic või MP75 ja isegi neil on ühesuguste krohvide erinevatel partiidel erinev töötlemisaeg. Ühel objektil, kus krohvisin ja kuhu kulus umbes 5 tonni või sutsu rohkem kuivsegu MP Classic, olid isegi nii märjal kui ka kuivanud krohvil tooni erinevused ehk mingil partiil tundus kipsi osakaal olema suurem kui tavaliselt.
-
külaline

Lugemata postitus Postitas - »

Üks küsimus veel - kas võib mõni aeg (pool tundi ... paar tundi) kuivanud krohvikihile uue värske kihi peale kanda? Asi selles, et seinad on kõverad ja krohvikiht läheb kohati väga paksuks, jooskvalt ei jõua kõike vajalikku ära teha (piisavalt segu segada ja seina loopida). Või tekivad seal mingi kahe krohvikihi nakkuvuse probleemid? Lisaks on siis ka mugavam siluda, kui alumine kiht on juba stabiilne ja värske kiht õhemm.
Urmas
autodidakt

Võid küll, aga pool tundi jääb natuke väheseks ja paar tunniga peaks MP olema seinas juba stabiilne. Sa katsu enne uue kihi panemist, et alumine oleks tahenenud, sest muidu tõmbad uue kihiga alumise lihtsalt kaasa ja jääb ikkagi kas lokkima või ebatasaseks. Kõverate seinte sirgeks ajamiseks on olemas metallist krohvisiinid või majakad (kuidas keegi neid nimetab), mille paned sellesama krohvi pätsidega vertikaalselt seina umbes 1 meetriste vahedega ja ajad loodi. Kui pätsid on kuivanud, siis ise tõmban 120 cm liibiga vahed krohvi täis ja mingi aja pärast veel teine, kerge tasandav kiht peale ja voilaa, ongi tehtud. Ainult loodiajamisest ei piisa, sest sa pead need siinid veel ühe juti peale saama ja horisontaalselt latiga kontrollides ei tohi latt loperdada ega näiteks lati keskel oleval siinil vahet olla. Kui selle meetodi, kuidas siine seina panna, selgeks saad, siis ülejäänud on juba lihtne. Siine on müügil nii 3 kui ka 6 mm paksusega.
vee võhik
külaline

tere jälle,
nii olen nüüd vedanud 40 kg-seid segukotte:) ja muidugi muud vajalikku, siiani on olnud raskeim osa kotide vedu. nüüd siit lugedes, avastasin, et mul on vaja ka mingit riivi, ehk siis enne kui märja lapiga tolmust seinu puhastama hakkan peaks nad riiviga üle käima?kuigi minu seinad on laotud päris hästi, kivid on suht paralleelselt. täita on vaja mõned augud. ostsin krohvi MP75, samuti nakkedispersiooni, millega soovitati mul seinad ja augud seintes 2x üle teha. selleks ostsin rulli ja pintsli. segu plaanin hakkata seinale kandma pahtlilabidaga, kas see on väga vale? aerocist seinte osa ei ole eriti suur, kuna on tegemist vaid välisseintega (morjendavad vaid aknapõsed), siseseinad on kipsplaat, mille pahteldamine ei saa ometi niiiiiiii keeruline olla:)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Kõigepealt tee loodlatiga kindlaks, seina peal kõige kõrgemad punktid, siis saad aru, kuhu rohkem segu kanda, kuhu vähem, väga väljaulatuvad nukad lihvi kiviga võimalikult madalaks(siis saad vähesema vaevaga krohvimisel hakkama).
Kõik pinnad käi veega lahjendatud aquastopiga üle.
Pahtlilabidaga krohvisegu kandes jääd küll ajahädasse ja nälga, see saab olema väga vaevarikas ettekandmine.
Soovitan kanda kasvõi väiksema liibiga, esialgu paned segu paksemalt, kui tegelikult vaja ja siis tõmbad 1,5-2m latiga seinast vertikaalselt ülearuse segu kergelt maha(kontrolli loodiga 50cm tagant, kuidas sein jäi, siis saad aru, kustkohast oleks vaja veel maha võtta või kuhu kohta juurde panna), saad kasutada lati peale jäänud segu korduvalt, kandes sama latiga seda tühjadele kohtadele ja korduvalt üle tõmmata.

...seejärel tee sama ruumi vastassein samasse staadiumisse.
Enne teise kihi tegemist lase seinal kuivada ca 30-60 min , kontrolli latiga horisontaalselt palju segu ja millised kohad vajavad kõige rohkem täitmist.
Teise kihi jaoks tee veidi vedelam segu, kanna seinale, samuti, et latiga horisontaalselt(suunaga alt...üles)tõmmates ei jääks tühjasid kohtasid, saad ka kasutada latile jäänud segu tühjade kohtade täitmiseks.
Kui sein on sirgeks tõmmatud, ca 30-40min pärast käi märja krohvikäsnaga sein üle, hõõrutades ringjate liigutustega terad välja(esialgu jääb sein jutiline...hõõruta niipalju korraga ette, kui palju jõuad pahtlilabidaga enne uuesti kuivamist ära siluda).

Esialgu kukub kindlasti palju segu maha, püüa seina äär hoida enamvähem puhtana, siis on endal mugavam tööd teha ja tulemus jääb ka parem, peale pahtlilabidaga ülekäimist jääb seina äärde vedelat segu maga, see puhasta järgneval päeval ära, siis ei riku seina ja nii on lihtsam.

Jõudu!
Viimati muutis Manowar, 15 Juul 2010, 19:05, muudetud 2 korda kokku.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Urmas
autodidakt

Manowar jõudis juba sama jutu ennem kirja panna, nii, et kustutasin enda osa postitust ära, aga kaks lauset otsustasin jätta.
Pahtlilabidaga aerocile krohvi kandmisel on oht, et jääb ebatasaseks, sest aeroc on väga niiskust imav materjal ja see MP kuivab/kivistub seinas jube kiiresti. Ükski töö pole niiiiii keeruline, et sellega hakkama ei saaks, vaid kui kogemusi ei ole ja pole ka kedagi, kes ette näitaks, kuidas täpselt/õigesti teha, võib juhtuda see, et lõpptulemus ei pruugi tulla mitte just päris see, mida vaimusilmas ette kujutasid või teiste juures näinud oled.
vee võhik
külaline

ma väga tänan teid, kõik teie poolt antud näpunäited võtan arvesse ja kui hätta jään küsin uuesti:) päikest!
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas trumm »

ma endal tegin aerocist seina enne veel tolmuimejaga puhtaks, sest need poorid võivad olla tolmu üsna täis ja ainult lapiga sa seda ära ei saa. nakkedispersioon ka kindlasti alla, jah.
siilpart
külaline

Lugemata postitus Postitas siilpart »

Tere,

tekkis hulga küsimusi. Vaja samuti krohvida MP75-ga Aeroc köögiseinad kuna seinad on kohati nii kõverad, et vaja 10cm krohvi panna.

Kujutan ette mingit tööde järjekorda:

1. järsult väljaulatuvad kühmud on tasandatud
2. pinnalt tolmu pühkimine ja lahtiste osakeste liimimine seinale (nakkedispersioon?)
3. peen kiht krohvi kiirelt seina (mitu mm? Mingit siledat loodis pinda pole veel vaja eks?)
4. Võrk vajutada õrnalt krohvi sisse, MP75 juhendis kirjas, et 30cm ülekattega (plastik võrk paar mm silmaga, ~1 cm silmaga metallvõrk? Metallvõrgu ülekate traadiga siduda, naeltega lüüa "konksud" seina? )
5. kordamööda mitu kihti seina. (Loodimiseks mingid püstised vahelatid seina? Mis on max kihi paksus korraga? Viimast kihti hakkan alles hoolega loodima ja tasandama? )

Parandage.

Lisaks mõned küsimused veel:
* Korraga tehakse 1 sein. Millal nurkadesse võrk/metall/paber pannakse? Peab vahepeal ühe seina pooleli jätma?
* Mitme kihi vahel pind tehakse krobeliseks?
* Jääb selgusetuks kuhu käib aurutõke (miski aquastop või vett mitte läbilaskev värv?)
Urmas
autodidakt

siilpart kirjutas:Tere,tekkis hulga küsimusi. Vaja samuti krohvida MP75-ga Aeroc köögiseinad kuna seinad on kohati nii kõverad, et vaja 10cm krohvi panna.
Ära jama selle krohvimisega kui seinad nii kõverad (kuni 10cm)! Tunduvalt lihtsam ja mitmeid kordi odavam (tööd ma ei arvesta, vaid materjalide kulu) on sul teha karkass, kipsplaat peale ja sellele viimistlus. Saad palju kiiremini korralikult sirge seina ja kui tahad hiljem sinna seina ka köögikappe riputada, siis kruvi 6mm vineer kipsi tahakülgedele.
Külaline
külaline

Ma ei ole küll eriline kipsisõber, aga antud olukorras soovitaks tõesti krohvimine ära unustada. Juhul, kui Sa pole veel välja arvutanud - 10 cm kihi tegemiseks kulub ~100kg ehk 2,5 kotti MP75-t.

Ise lõpetasin just kodus seina tegemise, kus kiht tuli max 4 cm. Kõige raskem oli segu valmis segamine, kasutasin tavalist 500w drelli. Tegin majakatega (poes müüdavad metallsiinid), kui need on paigas, siis on sileda ja sirge seina saamine on juba suhteliselt lihtne.

Aga see, et kuidas seinad nii kõverad saavad olla, tekitab küll huvi :) Kuna sein on Aerocist, siis peab mingi uuema aja ehitis olema.
Külaline
külaline

10 cm kihi tegemiseks kulub ~100kg ehk 2,5 kotti MP75-t.
Täpsustan - see on siis 1 m2 kohta.
siilpart
külaline

Lugemata postitus Postitas siilpart »

MP75 on juba olemas, kevadel sai suure hunniku ostetud aga krohvija tegi enamus seinad tsemendi baasil krohviga (vanakooli mehed ?). Loen, et MP75 säilib 3 kuud ja prooviks ta nüüd ära panna, ehk veel töötab.

Sein, millest jutt käib tuleb küll köögimööbli taha, seega ehk võiks pliidi kuuma taluda ja plaatimiseks enam-vähem sirge olla (väike ebatasasus poleks isegi paha - käib asja juurde nagu oksapunn puidulgi). Karkassi ei viitsiks teha, hiired kipuvad seal taga mürglit tegema ja ei saa kätte neid sealt.
saatana
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas saatana »

oleneb mis sul see sein endast kujutab.kui tahad nö. easyway-d siis väga lihtne:sega endale 1 ämbritäis mp75 20liitrisesse ämbrisse,selline mitte nüüd päris jogurt ega ka mitte päris kodujuust vaid selline mitte tilkuv massjas ning võta (kui oled parema käeline) paremasse kätte 1 40cm-ne pahtlilabidas ning teine kätte vana hea vene labidas(üldjuhul toodab neid rebir) ning kasuta vana maalri taktikat.vasaku käega kanna paremalekäele labidale peale selliseid väiksest labidast 75% koguselisi pätse ning "pahtleda"see sein lihtsalt sisse,tõmmates alt põrandast lihtsalt üles ja ülevalt sama targalt vastu alla.Kui pind enam vähem kaetud näiteks 10st m2-st 4m2 siis võid katta sellise oranzi armeerimis võrguga ning kui võrk pandud siis tõmba "vesise" labidaga lihtsalt pind üle et toimuks sidumine.kui ühel heal aja hetkel on see pind nii tehtud siis võta liigend tald koos teleskoobiga ja jookse sein lihtsalt diagonaali 60se paberiga üle.

PS!ärge saage kamraadid minust nüüd nii aru et mina nii teen vaid andsin õrnemasoo esindajale õrnama variandi antud tööle mida saab põhimõtteliselt hakkama ka algaja.Olgem ausad,sellist taktikat nägin mina nö.buumi ajal kuidas Tallinnas,Kakumäel ühe eramu peal seda taktikat rakendati ja ma ei suutnud naeru kinni pidada.
Ise ma kindlasti nii ei teeks aga miks rääkida naisterahvale ühe paja segamisest ja liipide ja lattidega hullamisest kui see mehed ka meil korralikult higi lahmama võtab.
kui proua või neiu hakkama ei saa ikka kuidagi siis võin tulla ja näidata mõne ruudu peal taxfree ette kuidas see tsirkus käib

Lugupidamisega Rainer
ehitus ja viimistlustööd
+37254 590883
http://album.ee/tepra
1vo
külaline

Lugemata postitus Postitas 1vo »

Tere, oleks küsimus, et kuidas krohvimise tulemuse kvaliteeti kontrollida ?
Külaline
külaline

1vo kirjutas:Tere, oleks küsimus, et kuidas krohvimise tulemuse kvaliteeti kontrollida ?
2m loodiga. Vertikaalis vaatad, kas on loodis ja poleks üle +/- 3mm või 2mm (ei mäleta täpselt) kõikumisi ning horisontaalis vaatad, et oleks lubatud hälbe piirides. Ideaalis paned loodi/lati ka diagonaalis seina peale lubatud kõikumiste kontrollimiseks.
Urmasr
meumers
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas meumers »

TERVIST.
Andke palun nõu ka mulle.Kas on vaja sauna seined seest poolt hüdrot panna enne krohvi.kuna välis seined on laotud roclitist.Miks vaja panna :et välisseina niiskus ei pääseks sisse.Kuna pole veel pikka aega plaanis välis seina üles ehitada,(SOOJUSTADA).
pesuruum.
1.Määrin nakkega ehk krundiga seina.
2.määrid hüdroga.
3.krohvin (millega).
4.hüdro .seina ja põrandale,põrandale plaat.
5.roovitus.
6.laud.
leiliruum.
1.krunt-.
2.hüdro.(mis hüdro.)
3.spu-saunasatu 30x60x1200.
4.roov.
5.laud.
mis krohviga teha ja mis hüdroga enne krohvi,ja pärast krohvi.
sauna ees ruum mis krohv kui läheb soojaks korsten.
Vasta