mu planis oma vana palkmaja (umbes 100 aastat) nüüd lähiajal väljast soojustada.
Olin nüüd ehitusmessil Tallinnas, rääkisin seal ühe Isover inimesega. Soovitas et köige lihtsam variant RKL-31 paksusega 100mm.
Isoveris paigaldus selge, soovitas öhuke pehme vill alla kuna pind ei ole täiesti tasane (nagu vanal palkmajal ikka) ja siis sellepeale seda RKL-31. ole vaja mingid prussid ega midagi, distants hülsse paigalduseks olemas koos kruvidega, jne. Köik väga tore aga ikkagi kallis...
Edasi uurides leidsin üleval nimetatud Rockwool Venti Max. Peaks olema sarnane toode, aga tunduvalt odavam, ja saaks ju siis ka paksemat pladid panna (näiteks 120mm).
Küsisin otse firmas Rockwool Eesti järgi kuidas paigaldada jne aga eriti abi vastustest polnud.
Sain nii palju teada et prussid pole vaja seina peale panna, vaid plaadid tuleb paigaldada tüüblitega ja et pole vaja vuugid kudagi tapeiga kinni panna ja siis ka veel seda et mingid paigaldus profiilid vöi midagi muud nemad ei pakku ja mingid paigaldus juhendid ei ole...
Nüüd minu küsimused teile:
1) Kas ma vöin nende plaatide alla ka panna öhukese villa nagu Isover plaatidele, ja siis need peale?
2) Millised tüüblid ma peaks selleks kasutama? Olen siiani leidsin ainult tüüblid kivijaoks, aga mul tegemist palgiga...
3) Kuidas need vuugid siis ikkagi tihedaks saada? Ma arvan et nii tihedalt seinale panna et siis oleks ikka piisav tuuletökke läheb päris keeruliseks ja kas siis plaadid jäävad ikka ilusti sinna?
4) Millised paigaldus profiilid ma peaks siis sellejaoks kasutama, kas see pehme vill läheb siis kan selle profiili siise ja kus sellised profiilid saab?
5) Kuidas seal akna avadega jääb? Kas need samuti siis profiilidega äraheta vöi ikka puit raamid ümber?
6) Siis tuli veel vastus et viimistlemisel voodrilauga, tuleks kasutada monteerimishülsse. Mis asjad need on? Mina mötlesin panna sinna peale prussid ja vooder sellekülge kinni, vöi tulebgi need prussid siis nende hülssidega kinnitada ja siis vooder sinna peale?
7) Kas keellegli on vöib olla mingi paigaldusjuhend sellejaoks?

9) Kas keegi oskab soovitada kus köik need asjad vöimalikult soodasalt kätte saab

Paljud küsimused ja kui kellelgi veel lisa infot mida ma siin praegu küsida ei jöudnud siis olen tänulik kui seda ka siia kirjutakse

Suured tänud juba ette teie abi eest!
Markus