Ebastabiine soe vesi

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
m1kk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ebastabiine soe vesi

Lugemata postitus Postitas m1kk »

Tere,

Viimasel ajal on mul kodus tekkinud probleem korraliku stabiilse sooja vee saamisega dušisegistist.

Mul on gaasikatel, mis kütab elamist ja samas ka teeb sooja vett. Siiamaani on kõik aastaid ilusti toiminud.

Nüüd aga juba mõned päevad järjest tuleb dušisegistist sooja vett ebastabiilselt. Alguses hakkab ilusti sooja vett tulema, kuid mingil suvalisel hetkel läheb vesi täiesti külmaks. Mõnikord hakkab vaikselt-vaikselt vesi ise uuesti soojaks minema ilma midagi tegemata, kuid mõnikord tuleb segisti korduvalt täiesti kinni keerata ja uuesti käima panna, et sooja vett saada.
Kuna kraanikaussi ja mujale tuleb soe vesi endiselt stabiilselt siis kahtlustasin, et segisti on omadega läbi ja ostsin termostaatsegisti, kuid probleem pole ka sellega ära kadunud. Gaasikatel ka paistab korralikult töötavat.

Ma oma peaga oskan pakkuda, et veesurvega mingi jama (gaasikatla pump nõrgaks jäänud?), sest dušisegistini on gaasikatlast kõige pikem maa.

Oskab keegi mingeid ideesid anda, millest viga võiks otsida? Endal mõistus täitsa otsas ja naine kuri, et rahulikult dušitada ei saa. :lol:

Ette tänades,

Mikk
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Ebastabiine soe vesi

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Enne usinat uute asjade kokkukühveldamist tee see süsteem puhtaks. Segistis võib mingi peenike pudi olla kas siis katlakivist või lihtsalt mingi veega tekkinu sadestunud sodi. Kõige peenemad kohad on vast seal boileris. Kui lihtne/keeruline seda puhastada on selle kohta ei oska ma aga miskt kosta.
m1kk
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas m1kk »

Unustasin mainida, et vana segistit lasin liguneda omajagu aega äädikavees ja puhastasin mehhaaniliselt niipalju kui võimalik. Sellest tolku ei olnud.

Minu kui võhiku jaoks on kummaline see, et isegi termostaatsegistiga viskab külma vett selga kuigi temperatuur on sätitud 38 kraadi peale. Ma sain termostaatsegisti tööpõhimõttest nii aru, et pane veevoolu lihtsalt seisma kui mingil põhjusel vesi tunduvalt alla määratud temperatuuri on.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ei pane ta midagi seisma. Kuuma puhul kruvitakse kuuma vee toru "väiksemaks" ja vastupidi. Kui nüüd on külm vesi siis sõltuvalt reageerimise kiirusest on seda tunda kas palju või vähe. Kui aga on pikalt külm siis järelikult sooja vee asemel tuleb sealt torust külm vesi. Seal segisti sees (enamasti seal kus on sisend) peaks ka mitu sõela olema. Vbl on need mingit sodi täis ? Kui mehaaniline segisti sinna panna kas siis pole mingit jama sooja ja külmaga ?
ziff
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ziff »

Katla enda termoandur võib olla pooleldi lahkunud olekus. Lase spetsialistil üle vaadata.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Mis veesurve süsteemis on. Kaua see gaasikatel sul töötanud juba on. Kas soojusvahetit on läbi pestud. Mul tekkisid samad probleemid kui soojusvaheti oli katlakivi täis. Tegin läbipesu ja asi korras.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

m1kk kirjutas:Ma sain termostaatsegisti tööpõhimõttest nii aru, et pane veevoolu lihtsalt seisma kui mingil põhjusel vesi tunduvalt alla määratud temperatuuri on.
Külmavee torust tuleva vee võib küll jah täielikult kinni keerata, soojavee torust tuleb aga endiselt justnimelt selline vesi ja sellises koguses, nagu sealt parasjagu tuleb.

Vasta