Plekiga kaetud tellisahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
tom997
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Plekiga kaetud tellisahi

Lugemata postitus Postitas tom997 »

On olemas plekiga kaetud tellisahi. Ahi on umbes 50a vana aga sisemus tundub üsna korralik. Mure on aga selles, et antud ahju välimus ei sobi interjööri. Lisaks sooviks näha toas elavat tuld.
1) kas antud ahjule saaks paigaldada klaasist ukse, ehk natuke suuremagi, kui praegu on?
2) Eemaldada tellisahjult plekk ja katta ahi kahhelplaatidega?
3) Lõhkuda ahi välja ja ehitada uus Tulikivi või mõnu muu moodulahi?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Plekiga kaetud tellisahi

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Esimesed kaks punkti peaksid olema täiesti reaalsed ja teises punktis pole isegi plekki vaja eemaldada. Loe seda teemat viewtopic.php?f=1&t=48897
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Minu teada on kõik 3 punkti võimalikud.
Seejuures ei pea plekki eemaldama, alles oli ahjud foorumis hea näide kuidas kaeti plekk seguga ja siis sai kahhelplaadid lisada.
See teema peaks ahjud foorumis olema.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kalvis kirjutas:Minu teada on kõik 3 punkti võimalikud...
Kahe esimese punkti teostuse võimalikkusel langeb kolmas punkt iseenesest valikust ära. :)

Urmas
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Mina näen ikkagi muresid teatud punktide osas.
Plekkahjul plekki ümbert ära võtta ei saa. Ma ennustan siis ahju kokkuvarisemist.
Plekkahi on võimalik katta teise väljanägemise saamiseks - näide foorumis olemas.
Klaasukse panekuks tuleb teha suuremaid muudatusi ahju ehituses. See võib saada takistuseks. Kui takistus ikkagi edukalt ületatakse, ohustab kõrgem põlemise temperatuur vana ahju.
Mina seda ümberehitust ette ei võtaks, sest garantiid ei ole võimalik anda.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

tom997 kirjutas:...
3) Lõhkuda ahi välja ja ehitada uus Tulikivi või mõnu muu moodulahi?
4) Ehitada uus klaasuksega tellisahi ja üle krohvida/plaatida!
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Kuigi olen noor mees, olen lammutanud kaks plekut oma elus. Ja neilt ei ole voimalik maha saada plekki ilma, et osa kive kaasa ei tuleks. Lisaks on need laotud nii, et kivide ja pleki vahele on tambitud savi (plekk on laineline, kivi ei ole, ilmselt selle pärast), lisaks kivid on ka laotud saviseguga, nii et see ahi vaid pleki peal påsti seisabki.

Kui tahad seda plaadiga katta, peaksid veel selle savikihi ka maha saama. Kui lisaks soov panna klaasuks, mis on suurem, kui praegune tombe uks, tuleks teha tuharuum ja ka ukseava suuremaks lohkuda, see ei ole ka ilmselt voimalik, sest kolde ukseava on sillatud tavaliselt raudlatiga, mida eemaldades on suur risk, et asi variseb sul sisse.

Minu soovitus on jätta asi kas nii, nagu on, voi kui suurem remont ees, siis paari tunniga saad ahju välja toast ja lase teha uus ahi asemele. Tipptasemel pottseppi siin foorumis olemas kåll.
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

Klaasukse saab panna,suuremat ei soovita kuna uks suureneb reeglina üles poole ja nii kui ust avad suits toas.Klaasuks eeldab ka restkollet.
sannu
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas sannu »

Tere! Küsimus selline, kui palju võiks maksma minna plekiga kaetud tellisahju uuestiladumine (st lammutus, uued kivid + tööraha), eeldusel, et plekk-kesta, vanu uksi, siibrit jne.saab vanast kasutada? Kas osaliselt saaks ka vanu kive kasutada?
Vanas plekkahjus on osa kive tõenäoliselt kuskile sisse varisenud ja tõmme halb. Lõõride puhastamisest pole abi olnud.
Aitäh, kes oskab vastata.
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

Ahju puhastamisel ju kohe näha kui kuskil kivi sisse kukkunud või kivid lahti.Küll nähtud neid värskelt puuritud ahjusi kus ringlõõriga ahjul puuritakse igal ringil keset ahju auk,lükatakse kahele poole tahm hunnikusse ja algul veel võib tõmmata,aga aasta hiljem juba slepe ja korsten pigitavad.
Tõmbega hakkad korstna poolt kolde poole tulema ja kust tõmme kaob sealt tuleb hakata viga otsima ja kui vaja tuleb veel ava freesida.Ahju lammutamine ja uue ladumine on ikka kõige viimane tegevus kui muu enam ei aita.
sannu
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas sannu »

Aitäh! :) Googeldasin ja leidsin vahepeal juba ka ise, et ahju uuestiladumise küsimus oli ehk ennatlik, ja leidsin kodupaiga lähedal ka firma, kellelt plaanin konkreetse töö kohta uurida (konkreetne teenus "küttekollete parandustööde teostamine").
Suur aitäh, et kindlust andsite! Katkise ahju puhul on tegemist pensionäri elamisega ja raha kõigil napib.
Sannu, ahjude osas kahjuks täielik võhik
Vasta