Teipidest ja akna "ÕIGE-st" paigaldamisest.
Re: Teipidest ja akna "ÕIGE-st" paigaldamisest.
Lugemata postitus Postitas Martin L »
Kas saaksite palun põhjendada miks?
On see ebaotstarbekas antud objekti puhul või ei näe te sellel asjal üldises plaanis mõtet?
PS! Aknad tulevad ikka uued.
Lugupidamisega
Martin
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Mõistlik »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Kood: Vali kõik
Turuleti taga, kastid teipe täis
teibimüüja laulab: Ostke teipe häid!
Teibid sulle, raha mulle
sulle mulle, mulle sulle, sulle mulle.
Kallis oled kodu, armas Eestimaa
sest et igas linnas, teipe müüa saab.
sulle mulle, mulle sulle
sulle mulle, mulle sulle, sulle mulle.
j.n.e
-
- Regulaarpostitaja
-
- külaline
Loe veelkord läbi Piirfeldt`i eelmise lehekülje viimane ja ka sellel leheküljel olev tema kommentaar ning siis peaksid aru saama Hiiu postitusest. Aga kui ikka veel ei saa aru laulu mõttest, siis kahjuks ei suuda sind keegi aidata.Mõistlik kirjutas:Ja mida Hiid selle lauluga öelda tahtis?

- Hiid
- Ehituspenskar
kaks päeva mõtlesid, peale seda kui mulle negatiivse hinnangu andsid või?Mõistlik kirjutas:Ja mida Hiid selle lauluga öelda tahtis?

-
- Regulaarpostitaja
Laulmise ja ironiseerimise asemel oleks väga tahtnud näha selget ja põhjendatud vastust küsimusele. Ka viide asjalikule allikale oleks aidanud, kui te ise ei viitsi selgitada.Hiid kirjutas:kaks päeva mõtlesid, peale seda kui mulle negatiivse hinnangu andsid või?Mõistlik kirjutas:Ja mida Hiid selle lauluga öelda tahtis?
-
- külaline
Sinu kasutajanime lahti mõtestades oleks eeldanud rohkem taibukust, aga tuleb välja, et see on nii peen eneseiroonia, et ma ei saa sellest aru või sul puudub täielikult igasugune huumorimeel ja arusaamine kirjutatust.Mõistlik kirjutas:Laulmise ja ironiseerimise asemel oleks väga tahtnud näha selget ja põhjendatud vastust küsimusele. Ka viide asjalikule allikale oleks aidanud, kui te ise ei viitsi selgitada.
Ei teagi, mida teha, kas nutta, naerda või lihtsalt kaasa tunda.

"Asjalikud viited" on kahjuks teibimüüjate omad.
Mis kuradi kasu on sulle tagantjärgi õpetamisest kui sa enne tegutsed ja seejärel alles küsid soovitusi? Loe oma postitus uuesti üle!
- Hiid
- Ehituspenskar
Süvenen siis ka natuke sellesse situatsiooni, kui nii ilusasti palutakseMõistlik kirjutas:Akende paigaldaja jättis meile nii sise- kui välisküljel vahutordid. Mis juhtub, kui need "tordid" lihtsalt noaga tasaseks lõikan ja suvalise kileteibi peale tõmban. Aurutõkkepaberi seinas kleepisime küll mingi kileteibiga kinni. Äkki oleks siis selle ka spets. teibiga pidanud kinnitama? Kui jah, siis kust saab Tallinnas osta sellist spets. teipi? Käisin täna Espakis Silma jäid küll kallid Soudal ja Penosil teibid, aga need on liiga laiad meie väikeste vuukide jaoks. Kas on olemas mingi hermeetik, mida pintsliga võiks peale tõmmata?

Alustada tuleks sellest, mis mingi see kileteip oli, millega aurutõkkepaberit kleepisite?
Kui oli väga mingi, mis aasta-paari pärast või varem paberist eemaldub, siis pole ka akna ääre teipimisel mingit mõtet.
Kas oled proovinud, ära lõigatud vahule suvalist kileteipi peale tõmmata? Minuarust ei tohiks selline kooslus nakkuda.
Spetsteipi saab äkki vbh.ee ?
See, kui ta laiem on, ei ole hullu, see liimitakse akna servale ja teine serv põsele. Vaata spetsteibi liim-materjali ja mõtle veel oma kileteibile. Kas näed vahet?
Spetsteibi nurgad lastakse ülekattesse ja määritakse mastiksiga kokku. Muidu kaotab see teip jällegi mõtte.
Kui kogu maja on vähegi kaheldavalt ehitatud, siis kaotab mõtte nagunii!
Kui kange tahtmine on teipida mingi alternatiiviga, siis ma kasutaks seespool Mägi Aivari teipi. Eelnevalt määriks põse kokku mingi nakkeparendajaga. A.la hüdrotõke.
Vannitubadesse on ka miski hall ila välja mõeldud, seda võid ka vahule määrida mitu korda nädalas. Lõpuks peaks poorid mädi täis saama küll.
Edu

P.S Kallihinnalist teipi toob eestis maale http://www.tervemaja.ee/ ja aine nimi on Pro Clima Contega või TESCON
http://download.proclima.com/ee/ee_DB+_Folder.pdf
Teine teibimüüja, kelle hümni ma algatuseks postitasin, promob oma nanoteipi sel lehel http://www.vbh.ee/Resource/galleries/vb ... aloog_.pdf
-
- külaline
-
- Regulaarpostitaja
Aitäh!Hiid kirjutas:Süvenen siis ka natuke sellesse situatsiooni, kui nii ilusasti palutakseMõistlik kirjutas:Akende paigaldaja jättis meile nii sise- kui välisküljel vahutordid. Mis juhtub, kui need "tordid" lihtsalt noaga tasaseks lõikan ja suvalise kileteibi peale tõmban. Aurutõkkepaberi seinas kleepisime küll mingi kileteibiga kinni. Äkki oleks siis selle ka spets. teibiga pidanud kinnitama? Kui jah, siis kust saab Tallinnas osta sellist spets. teipi? Käisin täna Espakis Silma jäid küll kallid Soudal ja Penosil teibid, aga need on liiga laiad meie väikeste vuukide jaoks. Kas on olemas mingi hermeetik, mida pintsliga võiks peale tõmmata?![]()
Alustada tuleks sellest, mis mingi see kileteip oli, millega aurutõkkepaberit kleepisite?
Kui oli väga mingi, mis aasta-paari pärast või varem paberist eemaldub, siis pole ka akna ääre teipimisel mingit mõtet.
Kas oled proovinud, ära lõigatud vahule suvalist kileteipi peale tõmmata? Minuarust ei tohiks selline kooslus nakkuda.
Spetsteipi saab äkki vbh.ee ?
See, kui ta laiem on, ei ole hullu, see liimitakse akna servale ja teine serv põsele. Vaata spetsteibi liim-materjali ja mõtle veel oma kileteibile. Kas näed vahet?
Spetsteibi nurgad lastakse ülekattesse ja määritakse mastiksiga kokku. Muidu kaotab see teip jällegi mõtte.
Kui kogu maja on vähegi kaheldavalt ehitatud, siis kaotab mõtte nagunii!
Kui kange tahtmine on teipida mingi alternatiiviga, siis ma kasutaks seespool Mägi Aivari teipi. Eelnevalt määriks põse kokku mingi nakkeparendajaga. A.la hüdrotõke.
Vannitubadesse on ka miski hall ila välja mõeldud, seda võid ka vahule määrida mitu korda nädalas. Lõpuks peaks poorid mädi täis saama küll.
Edu
P.S Kallihinnalist teipi toob eestis maale http://www.tervemaja.ee/ ja aine nimi on Pro Clima Contega või TESCON
http://download.proclima.com/ee/ee_DB+_Folder.pdf
Teine teibimüüja, kelle hümni ma algatuseks postitasin, promob oma nanoteipi sel lehel http://www.vbh.ee/Resource/galleries/vb ... aloog_.pdf
See oli väga hea selgitus. Uurisin viited läbi ja suundun kaubandusvõrku otsingutele.
-
- Regulaarpostitaja
Lugemata postitus Postitas wumm »
-
- külaline
-
- külaline
Mina olen aru saanud, et fibo või aeroci sein on seest aurutihe, kui see on seest krohvitud, pahteldatu ja värvitud? Või keegi oskab siis seletada, et krohv, peno, fibo, krohv, värv lahendus ei ole aurutihe?wumm kirjutas:Lugesin teema läbi ja üritasin enda jaoks kokku võtta järgmiselt. Teipi on mõistlik kasutada, kui majal on paigaldatud korralik aurutõke. Vanal palkseinal, või veneaegsel saepurutäisega karkass seinal seda ei ole, siis pole ka teipidel mõtet, sest teip tihendab ära küll akna ümbruse, kuid mujalt on sein ikka kaitsmata. Fibo ja aeroc seina teipimine ei anna soovitut tulemust kuna viimased ise pole aurutihedad. Akna paigaldamisel ENDALE oleks mõistlik see paigalda villa või takuga ja pärast mastiksiga üle teha, sest vaht ei ole ajas püsiv materjal. Palun parandage mind kui ma olen asjast valesti aru saanud.
Teip kinnitub nakkega üle tehtud krohvi pinna ja lengi külge.
Lugemata postitus Postitas wumm »
See et vaht on akende paigaldamisel siiski aktsepteeritav, kui on uv eestkaitstud - sobib paigaldusmugavuse tõttu väga hästi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas nokkel »
Arvan, et uuletõkke paber on kindlasti parem valik kui kile...
Kile on hingavam kui klaas...wtf ???
http://www.soojustus.ee/index.php?alias ... print=true
Huvitav, et mõni ei ole endale selgeks teinud nii lihtsat ja arusaadavat asja.
Jään oma arvamuse juurde.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Kui mitte, siis ei ole ju suurt vahet mis materjalidega nõuetekohane ava tehakse. Peamine, et väljast peaks tuult ja seest auru-õhutihe nagu tavaliselt nõue on. Kui on hingavat katuse aluskatet üle nagu siis mainiti (tänan idee eest), siis sellest teen akendele väljapoole nn kraed, nurgad teibiga. Tean, et Velux pakub sisemisele poolele sarnaseid kilekraesid. Sissepoole võib panna samal põhimõttel aurutõkkest ise tehtud kraed. Sisemise ja välimise kihi vahele läheb sooja pidav materjal (vill, takk, vaht, vms). Vahu valin seepärast, et ühtlasi fikseerib akent-ust ja mugav paigaldada. Muid materjale ei saa väikesesse vahesse enamasti hästi panna +suurem ajakulu. Väljast võiks vaht avatuks jääda, kui see õhku peab nagu Soudal mingil variandil reklaamis, aga siis oles vaja pikaajalist tulemust selgitada, kas katmata vahule mõnd muud ohtu pole (satikad vms). Kindlam on vist katta. Praktikute järgi on tüüpiline paigaldus väljast katmata vaht, mis jääb voodrilaua alla välismõjude eest kaitstuks ja kõik pidi OK olema (vähemalt lühemas perspektiivis). Ongi ilma teipideta tehtud. Sama tulemuse saab teipidega + arvatavati on ajakulu väiksem.
Ehk on kellelgi veel mõnd head ja töötavat "ise tehtud" lahendust pakkuda ?
- Hiid
- Ehituspenskar

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
-
- külaline
Külaline kirjutas:Tere. Aurutihedus on suhteline mõiste ja sõltub konstruktsioonist. Vastavate ühikutena väljendades on materjalidel ca järgmised aurutiheduse numbrid: butüülteip 20000, aeroc 6, fibo 1, mineraalne krohv 6, pahtel 80, dispersioonvärv 200. Lugupidamisega. alar Piirfeld
Kui poor/gaas- ja keramsiitbetoonploki seinte puhul on akende teipimine mõtetu kuidas siis on õige teha? Eesti projekteerijate jaoks on selline teadus liiga peenteadus. Hr Piirfeld jagage palun knowhow´d
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas hmm »

Mina näen lahendust ainult selles, et sakslased on akutehnoloogia kah taskukohaseks arendanud, elan rookatusega rehetares, kardinad heljuvad tuules, aga maja on primaarenergiapositiivne, sest majatagune hektar on päikesepaneele täis ja nendega kütan....

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Seinavärv on 200 korda aurutihedam kui paljas fibo. Tasub pahteldada ja värvida? Tasub. Butüülteip on värvist veel 100x parem ... no mis siis? Kas sellepärast peab kõik maja piirded sama numbri peale punnitama? Kui palju (või kas üldse) ehitatakse meil maju, mille välispiirdeid on tervikuna buüülteibiga võrdse tihedusega, mitte ühtki augukest ega lahtist volti mitte kusagil? Minu arvates on oluline, et aknaümbrused saaksid vähemalt sama tihedad kui muud piirded.Külaline kirjutas:Kui poor/gaas- ja keramsiitbetoonploki seinte puhul on akende teipimine mõtetu...Külaline kirjutas:Tere. Aurutihedus on suhteline mõiste ja sõltub konstruktsioonist. Vastavate ühikutena väljendades on materjalidel ca järgmised aurutiheduse numbrid: butüülteip 20000, aeroc 6, fibo 1, mineraalne krohv 6, pahtel 80, dispersioonvärv 200. Lugupidamisega. alar Piirfeld
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed