Aeroc Ecoterm 375, millega ja kuidas katta?

onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 6 korda

Aeroc Ecoterm 375, millega ja kuidas katta?

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Seinad siis antud materjalist, kuna läheb ehituseks ja jätkan teise korruse sama 375 plokiga siis on tekkinud mõte maja väljast katta veel lisaks .... millegiga.
Momendil küttekulu üle ei kurda kuid äkki saaks olukorra veel paremaks.
Kui keegi on võimeline mingit külmasilda-kastepunkti arvutama ei teeks ka paha.

Monendil on seis nii, loen toa seest väljapoole(õue) seina läbilõike:
kips + 42mm kipsikarkass mille vahel kivivill(äkki oli U37) + AEROC 375 + distantsliist 22mm + voodrilaud ja osades kohtades voodrilaua asemel Tempsi plaat.

Planeeriks midagi uut, kuna juba tegemiseks nagu läheb... sisse jääb 42mm karkass villaga alles välja ploki ja distantsliistu vahele planeeriks midagi, kuid mis oleks mõistlik? 13,25,30,50mm tuuletõkkplaat vast punnsoonega? Tuuletõke oleks vast lihtsam panna ja mingid vahed veel teipida. :scratch:

Penoplasti ja taolistega paraku ei taha jännata.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Aeroc Ecoterm 375, millega ja kuidas katta?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Majanduslikult kõige soodsam oleks lahendus ecoterm laduda servi, sellele 10-15 cm soojustust. Kõige soodsam on vahtplast krohviga. Seejuures võib tulla kogu kulu soodsam kui ecoterm lahendus, samas on soojapidavus (U arv parem)
10-15 cm suudab õhukese sisesoojustuse kihi (kuni 5cm) edukalt kaitsta, et kahjulik punkt sinna ecotermi sisse ei läheks.
Kui krohvifassaad ei sobi siis võid puitkarkass+vill+tuuletõke+distantsliist+sulle meeldiv fassaadikatet kasutada. Aga ecotermi külge on vastik midagi kinnitada. Villa paksus samuti 10-15 cm.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Pigem milline tuuletõke oleks mõistlik valida?
Ma ise mõtlesin, et ilmselt see 13mm (kollane Isover) saab paremini laua seinaligi tõmmata, neil paksematel tuleb ju mingeid "taburette" kasutada, et tuuletõket ära ei lömastaks... vist :)

Pikuti ei saa laduda, sarikate alla müürivöö viimane rida tuleb U-PLOKK

Lugesin teistkorda Su postitust, et karkass villaga (õue) ploki peale+tuuletõke+distantsliist+viimistlus?

Aeroci külge saan kõik kinnitada gaasbetooni tüübliga.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

mis tüüblitega sa kinnitad?
Viita palun.
Mul ka käes aeg, kus karkass vaja aeroci külge saada,.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hiid kirjutas:mis tüüblitega sa kinnitad?
Viita palun.
Mul ka käes aeg, kus karkass vaja aeroci külge saada,.
http://www.aeroc.ee/index.php?page=765&
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Külaline
külaline

Kas tõesti tuleb korraliku täisseina (milleks ju aeroc mõeldud on) asemel soodsam kõik need kihid aeroci külge sünnitada?
Ma mõtlen et arvestatud oleks kõik lisa tõõ + kinnitusvahendid + villad + tuuletõke (mitte roheline) + püsivus ajas?
Või pole enam mehi kes oskaks korraliku õhukese liimikihiga plokke kokku liimida?
Kalvis kirjutas:Majanduslikult kõige soodsam oleks lahendus ecoterm laduda servi, sellele 10-15 cm soojustust. Kõige soodsam on vahtplast krohviga. Seejuures võib tulla kogu kulu soodsam kui ecoterm lahendus, samas on soojapidavus (U arv parem)
10-15 cm suudab õhukese sisesoojustuse kihi (kuni 5cm) edukalt kaitsta, et kahjulik punkt sinna ecotermi sisse ei läheks.
Kui krohvifassaad ei sobi siis võid puitkarkass+vill+tuuletõke+distantsliist+sulle meeldiv fassaadikatet kasutada. Aga ecotermi külge on vastik midagi kinnitada. Villa paksus samuti 10-15 cm.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

neid, mis aertoci lehel, ma tean.
Omale meeldivad kõige rohkem need kergbetooni kruvid.
Miks neid tüübleid kasutad? Kinnitus parem/kindlam? Või odavamad?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kas tõesti tuleb korraliku täisseina (milleks ju aeroc mõeldud on) asemel soodsam kõik need kihid aeroci külge sünnitada?
JAH.
Mul pole õnne otse Aerocisse veel kinnitamist teha olnud, kuid nii Narva plokki kui ka fibosse olid probleemid. Lahendusi olen maininud. Fibo jaoks sai ostetud kohe spets kinnitid, olen kindel et need sobivad ka Aerocile. Müüdi siis neid K-Rautakeskos. Samas kasutasin neid vähe (max 2 tükki prussi kohta), ülejäänud olid nii tavaline kruvi, naeltüübel kui betoonikruvid, kõik vastavalt mida kinnitad. Ajutiselt keerasin kruviga kuni rihitud sai. Siis läksid tõsised kinnitid peale. Betoonikruvi ei saa ju igal klambril kasutada, augud väikesed. Narva plokki sai ka lisatugevuseks väga võimsaid naelu kasutatud. See roostetab nii kinni, et pärast murdub enne plokk kui naela kätte saad.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Neid tüübleid kasutan siis kui osutub valikus 50mm tuuletõke, siis kasutan 10mm tüüblit. Põhjus siis et kivile kasvavad kihid jäävad seinast ikkagi üsna eemale.
Kui valin tolle kollase 13mm tuuetõkke siis vist kasutan 8mm tüüblit, kui tegemiseks läheb siis vaatan kuidas õigem tundub. Distantsliistuna plaanin kasutada laiemat 22x100 lauda.

Kui tuuletõket üldse ei kasuta(nagu praegu) siis läheb see nn Fibokruvi ja laud läheb otse aeroci peale, praegu nii on ja tänaseni toimib, fibokruviga neid eriti ei võrdleks, eks need tüüblid ole hinnalisemad ka.

Momendil veel ei tea mis saab. Ringi teha on alati raskem, parem siis juba praegu juurdeehituse käigus kui hiljem. Praegu maja esimene korrus on välisviimistluse poolest valmis ikkagi.
obaa
külaline

Lugemata postitus Postitas obaa »

Seespool vill ja kips??? Kus sa küll selle peale tulid.. Pakun, et see vill on sul seal märg ja hallitab paari aastaga mõnuga.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

10 aastat juba nii olnud, eks avan kuskilt ja kontrollin.

Ventilatsioon on ka ikka olemas, soojustagastusega, ka juba 10 aastat :D

Siiamaani sisekliima väga hea.
Aknaklaasid udutavad vahepealt altäärest(peale vee keetmist, sauna,kui uks avali jäänud) kuid nigelad Koduakna 10a vanused aknad, eks selles ka asi, 2 kordne klaas ja plastaken.

Võibolal läheb asi alles jamaks siis kui nüüd peaks 50mm tuuletõkke peale panema.
Vist jään 13mm juurde see ei lähe soojuskihina arvesse, krt või ei pane üldse tuuletõket, vähem ringi tegemist :scratch:
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

See 50 mm villa ei tee seal midagi sees. Tuuletõke on väga kallis lisasoojustamise viis ja suhteliselt olematu kasuteguriga. Samas kui aeroc pole krohvitud, siis tuuletõkkeplaat võib anda päris korraliku efekti.
Miks mitte ka lisaks tuuletõkkele paigaldada ka villa välja ?
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Villa välja? Ei teagi pole mõelnud...

EDIT: arvestades olemasolevat infot, kui palju võiks väja see soojustuse paksus Aeroci peale olla?
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

OK võib teema vaikselt koomale tõmmata.
Olen vaikselt hankinud infot ja:
Kastepunkti seina sisse ei teki, 375 aerocil väljas 50mm tuuletõkke plaat ja sees 42mm vill + kYPROC.
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Tänaseks võib siis teema kokku võtta= osaliselt tehtud, st karp väljast "kinni"

On ikka vahet küll kas ainult Aeroc või midagi veel viimistluseks peal ka, soojem on :)
Ise tehtud ma loodan sai hästi tehtud.
Välispiirdest sisse lugedes:
Voodrilaud(21mm)
22mm dist.liist
Paroc tuuletõkkeplaat(Tyvec)kattega 30mm
50mm puitkarkass mille vahel kivivill 0.035 W/mK
Aeroc 375 ecoterm

seest tegemata kuid planeeritud
kipsplaat või OSB pole otsustanud.
kuhugi (ilmselt sisse koheselt ploki peale)veel ka aurutõkkekile(Soovitage mis kile võiks olla)
...
Külaline
külaline

onusnooker kirjutas:seest tegemata kuid planeeritud
kipsplaat või OSB pole otsustanud.
kuhugi (ilmselt sisse koheselt ploki peale)veel ka aurutõkkekile(Soovitage mis kile võiks olla)
...
Miks sa lihtsalt krohv+pahtel+lõppviimistlus variandid teha ei taha ja pead nii keeruliseks ajama?

Urmas
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

No vbl tõesti... praegu selline mõtete kogumise aeg, tegemiseks läheb järgmine aasta. Ise tehes, ma ei ole varem krohvinud, kuid võiks isegi proovida.
Esimene korrus lihtsalt on praegu nii tehtud, et sees karkass(küll nüüd metall-42mm) ja kips selle peal...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

onusnooker kirjutas:No vbl tõesti... praegu selline mõtete kogumise aeg, tegemiseks läheb järgmine aasta. Ise tehes, ma ei ole varem krohvinud, kuid võiks isegi proovida.
Kui oled Tallinna kandis, siis võid järgmise aasta algus tulla vaatama, kuidas Aeroc`i krohvimine käib, mul Jüris parasjagu ühe eramaja viimistlus käsil.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Naabrivana
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Naabrivana »

Urmas kirjutas:
onusnooker kirjutas:No vbl tõesti... praegu selline mõtete kogumise aeg, tegemiseks läheb järgmine aasta. Ise tehes, ma ei ole varem krohvinud, kuid võiks isegi proovida.
Kui oled Tallinna kandis, siis võid järgmise aasta algus tulla vaatama, kuidas Aeroc`i krohvimine käib, mul Jüris parasjagu ühe eramaja viimistlus käsil.

See oleks tõesti huvitav, sest endalgi ootab Aeroci siseviimistlus tegemist. Kuid arvan, et enne laguneb valitsus kui mina seda vaatama jõuan.
Kuigi olemas on krunt ja krohv MP75 Aerocile. Õnneks muude asjadega st teadmiste ja oskustega on natuke alla nulli.
Oma ala meister..
Külaline
külaline

Kui oled Tallinna kandis, siis võid järgmise aasta algus tulla vaatama, kuidas Aeroc`i krohvimine käib
Aga pane miski kaamera krohvikoti otsa ja pärast video youtube või mujale üles.
Aeroci krohvimise huvilisi on kindlasti nii palju, et kui kõik vaatama tuleks, ei mahuks ruumis töötamagi. :D
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Aeroci krohvimise huvilisi on kindlasti nii palju, et kui kõik vaatama tuleks, ei mahuks ruumis töötamagi. :D
Ma kutsusin ainult siinse foorumi registreeritud kasutajat Onusnuuker, mitte kõiki. No olgu, Naabrivana võib ka tulla vaatama. :)

Urmas
Naabrivana
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Naabrivana »

Külaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Aeroci krohvimise huvilisi on kindlasti nii palju, et kui kõik vaatama tuleks, ei mahuks ruumis töötamagi. :D
Ma kutsusin ainult siinse foorumi registreeritud kasutajat Onusnuuker, mitte kõiki. No olgu, Naabrivana võib ka tulla vaatama. :)

Urmas
Kuidas käib registreerimine ja palju raha kaasa peab võtma? Mitu tundi see sisaldab, kes võileivad toob, kes joogid?
Oma ala meister..
Külaline
külaline

Naabrivana kirjutas:Kuidas käib registreerimine ja palju raha kaasa peab võtma? Mitu tundi see sisaldab, kes võileivad toob, kes joogid?
Kontaktid on leitavad, ülejäänu on sinu ja sinu südametunnistuse teha. :) Homme lähen tööle.

Urmas
onusnooker
Ehitusspets
Ehitusspets

Ok, peab siis vaatama tulema, eelmine ndl ei hakanud ühendust võtma arvasin, et valmis juba :)
Ilmselt esmaspäev aga helistan ette.
Vasta