termovaht

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tavaline löögiga puur võib kärgtellist lõhkuda, samas ilma löögita nüritad puuri ära. Võimalik et teadud ilmastiku niiskuse konsistensi juures võivad vuugid läbi krohvi nähtavale tulla. Analoogselt võib termokaamerat kasutada väljast vuukide otsimiseks. Samuti võid katseliselt vuugi välja mõõta ja edasi ju kulgeb peaaegu sirgelt - selle sentimeetrise möödamineku kannatab ehk ära. Või krohvid maja pärast uuesti või värvid.
Veel võibolla saad seestpoolt läheneda aga eks see sõltub mis plaanid siseviimistlusega on.
Reevo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 150
Liitunud: 08 Dets 2008, 18:48
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 4 korda

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Reevo »

Hobiinsener kirjutas:Tere, maja ehitatud 1990ndatel kärgtellis ja silikaat segamini, väljast krohvitud - õhuvahe sise ja välisseina vahel ~15cm. Vuukidesse aukude puurimine vahu süstimiseks pole ilmselt võimalik kuna vuugid ei ole nähtavad. Kas vahu süstimiseks vajalike aukude tegemine kärgtellisesse ei purusta telliseid ja seeläbi ei nõrgenda maja konstruktsioone? Kas on võimalik soojustada vahuga või tuleb kasutada mõnda teist lahendust, millist?
Puurimine kindlasti ei nõrgenda sinu maja, pigem süstitud vaht hoopis tugevdab seda fassaadi kuna seob ideaalselt kivid seina ja vahuga ja kui vuuke pole näha siis pole ka hullu aga pärast süstimist peab jah kas augud võimalikult sarnase mördiga täis toppima või fassaadi täielikult üle krohvima.
minul mõned kliendid on augud täis toppinud ja maja hiljem paksema värviga üle värvinud ja näha pole midagi (näiteks mõni struktuurvärv)
http://www.eestipuitmaja.ee
www.polüuretaanvaht.ee
PUR vahuga soojustamine ja termograafia teenused.
oki
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas oki »

Praegu tundub, et hoopis külmem on
Külaline
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Väga sitt kogemus Thermiga - neil puudub ajaataju,töö jäi tegemata. Juu neile on siis 500-600 € muki kaki.
scoopy
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 48
Liitunud: 06 Sept 2010, 23:43

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas scoopy »

Endal plaan kasutada maja soojustamiseks polüuretaan vahtu. Majale ümber puitkarkass ja sinna vahele www.Icynene.ee poolt vaht.

On kellegil kogemusi firmaga ja sellise lahendusega?
Külaline
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Külaline »

scoopy kirjutas: On kellegil kogemusi firmaga ja sellise lahendusega?
selline lahendus tuleks inseneril lasta läbi arvutada, pole vahet mis materjali plaanid kasutada. Muidugi müüakse ja paigaldatakse sulle kõike nagu kulda , veenduma selle kulla "proovis" pead ise.
Mart. M
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Mart. M »

Icenene ei ole õige polüuretaanvaht, nad kasutavad pigem nn vannivahtu ja see on ka avatudpooridega kasuta parem õiget PUR vahtu, mis on ka kaks korda soojapidavam ja kui nii arvestada siis tegelikult ka odavam.
PUR-i pakkujatel on ka avatudpooridega vaht kui see peaks olema teie eelis aga nad ei kasuta vahu valmistamiseks vett.
kulaada
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 70
Liitunud: 10 Juul 2008, 13:17

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas kulaada »

Ise lasin just www.Icynene.ee poolt oma majal 2 korruse tuulekastide tagused selle vahuga ära vahutada. Eelnevalt oli tehtud tuuletõkkega ja villaga puitkarkassile soojustus aga see oli niikehvalt tehtud, et tuul puhus läbi. Eks nüüd talvel siis näha ole, kui palju soojem on.
Tel: 5206216
xil
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 799
Liitunud: 10 Apr 2014, 11:08
On tänatud: 12 korda

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas xil »

Icenene on avatud pooridega, nagu juba mainiti, st tuuletõke on vajalik. Suletud pooridega vaht töötab ühtlasi tuule- ja ka aurutõkkena.
Hildur
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 27 Apr 2017, 15:17

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Hildur »

Tegelikult tuleb ikka asjad endale selgeks teha enne kui kirjutada. Kodulehelt on leitav sertifikaat, kust on nähtav, et Icynene avatud pooriga vaht on õhutihe ja ei vaja lisaks tuuletõket. Avatud poor ei tähenda seda, et sealt puhub läbi tuul. Tegelikult vastab juba 5 cm paksune Icynene avatud pooriga soojustus Lite+ vahuga passiivmaja õhutiheduse normidele. Vajaliku U-arvu saavutamiseks soojustuskihti ikkagi paksendatakse. Icynene vaht toodetakse Kanadas ning seetõttu sobib see väga hästi ka meie kliimasse (ning kokku ka puiduga). Mis puudutab tema lambdat on see jah nõrgem kui suletud pooriga vaht, kuid see eest ei sisalda vaht kahjulikke gaase ega muid tervisele kahjulikke aineid. Kui võrrelda toodete andmeid ning hinda, siis kui see avatud pooriga vaht on kvaliteetne, on päris mitmeid kohti, kuhu tasub eelistada avatud pooriga vahtu. Küsige alati enne töö tellimist firmast proovitükk, et siis ise veenduda samuti materjali omadustes.
Mul on päris mitu tuttavat kasutanud Icynene avatud pooriga vahtu ning nad on küll väga rahul!
Külaline
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere.
1) sertifikaat on ASTM baasil tehtud ja seal toodud mõõtühikuid (jalad, Fahrenheitid, BTU, jm) ei viitsi tavainsener küll euroopalikesse mõõtühikutesse konverteerida. Selle võiks ikka esindaja ise teha. Seega, ega ikka ei ole küll nähtav et ta oleks õhutihe.
2) hoone õhutihedus on määratud konstruktiivse kihiga(kihtidega) mitte materjali omadusega. Ka passiivmaja õhutiheduse ei määra ainult soojustusmaterjal.
3) tootmiskoht ei ole küll insenerlikuks argumendiks
4) väide, et Icynene ei sisalda kahjulikke gaase on demagoogiline võte, et panna mõtlema tavainimesi nagu muud vahud sisaldaksid kahjulikke gaase jm kahjulikke ained
5) jälle on levimas üks tont siin Maarjamaal - see on "poorid". Demagoogid püüavad seletada, et avatud pooridega materjalid on nagu paremad kui suletud pooridega materjalid. See on ehitusfüüsikaline lollus. Avatud pooridega materjal võib olla ühes kontekstis hea, teises kontekstis võib olla sama materjal väga halb. Insener peab selle konstruktsiooni projekteerima mitte materjalimüüja jutlustama pooride avatusest.
6) täielik demagoogia on näidata tavatellijale seda proovitükki!! Mida ta oskab insener-tehnilisest tootest arvata!
7) sama demagoogia on , et "minu paar tuttavat on kasutanud..". Insener-tehniline toode ei ole Bonux või Vanish
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
kmt
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas kmt »

kulaada kirjutas: 16 Aug 2016, 21:22 Ise lasin just www.Icynene.ee poolt oma majal 2 korruse tuulekastide tagused selle vahuga ära vahutada. Eelnevalt oli tehtud tuuletõkkega ja villaga puitkarkassile soojustus aga see oli niikehvalt tehtud, et tuul puhus läbi. Eks nüüd talvel siis näha ole, kui palju soojem on.
Ja kuidas on antud vaht tuulekastide tagustes end õigustanud, kui on üldse õigustanud?
Renoveerija
külaline

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Renoveerija »

Tere.

Plaanin samuti maja soojustamist vahu süstimisega. Seinakonstruktsioon seestpoolt väljapoole - kahekordne tellis/ca 15cm saepuru/ühekordne tellise vooder.
Küsimus: Kuidas saepuru ja vaht omavahel seal läbisaama hakkavad? Või on mõistlik akende ja uste vahetamise ajal võimalikult palju saepuru seinavahelt eemaldada.

Tänud ette
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: termovaht

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui see saepuru on OK siis on ta pärast renoveerimist samas heas konsistentsis.
Vasta