Kas valmispliit või kividest laotud pliit? Head või vead?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Kas valmispliit või kividest laotud pliit? Head või vead?

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Pilt

Tere

Kas valmispliit või kividest laotud pliit? Head või vead? Poolt või vastu?

Plaanis endale kööki pliit panna. Keskküttega ei ole primaarne ja vajalik, kuna suur katel piisava võimsusega olemas. Pliit tuleks nö. kuna oleme säästame süüa tehes, nii ehk naa teeme hetkelgi enamus asju gaasipliidil (toitu on parem teha). Aga kuna me teeme enamus toite mida sööme ikka algusest lõpuni ise ning pere ka on, siis puupliit peab olema, isegi sp. mida teha, kui voolu ei ole.

Köögis seinad olemas, põrand tehtud (puitpõrand) ning pliidile saab panna slepe suurtde korstnasse. Pole hullu ka kivipliidi jaoks põranda auk teha, kuna selle all massiivne betoonvalu. Kuid minu küsimus on, kumba eelistada - valida, kas kividest laotud või osta valmispliit?

Hetkel ostetud peaaegu uus SVT nö. plekkkamin (kuigi nendest odava otsa plekkpliitidest korralikum), mille ka koldes samottkivi ja enam vähem välismus. Aga, kuidagi plekkkiisu mulje jääb...

Sp. onm hakanud silm vilama ja on välja valitud selline asi Pliit Rosa Maiolica käisin siis päälinnas ka vaatama,s no aus asi - kaup! Hinda oleks asjal umbes 1600eur.

Salongis öeldi, et kui soovid kena ja kvaliteetset pliidirauda, klaasiga ust ja praeahju jms. siis juba ainuüksi raud maksab kenasti üle tuhande euri, sama summa otsa veel pottsepatööd (kes annab ka ganatii). Mis te kostate selle pääle spetsialistid?

Kui sul oleks valida, mida valiks? Valik 1 Valik 2 Valik 3 Valik 4 Valik 5 Valik 6 (lisasin siia veel linke, rohkem ei tea, võib täiendada)

Kalvise omad on meie kööki liiga robustsed, st. need sobiks mõnele mammile või kuhgugi maatallu rehekööki.

Tänud nõu ja abi eest!
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
ahjumees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Re: Kas valmispliit või kividest laotud pliit? Head või vead?

Lugemata postitus Postitas ahjumees »

Kindlasti valiks tellistest pliidi,esiteks salvestab sooja ja tuleb kindlasti odavam. Telliseid ka erinevaid värve,igayks peaks leidma sobiva. Korralikult tehtud pliit peab aastakymmneid vastu ja alati annab hiljem kas yle krohvida või katta mõne plaadiga kui välimus ära tyytab.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Eks sa pead ühe valmis pliidi ära ostma. Valik 1-6 on ju kõik plekist. Ju need sulle südamelähedased on.
Mina pooldan igal juhul kivist massiivset asja. Pead ise kogema plekkpliidi vead ära, muidu jääb sind ikke vaevama. Pärast süüdistad pottseppa, et liiga suur ja robusta on tema tehtud asi - oleks ma ikka ostnud ilusa, nunnu sealt poest, oleks olnud parem.
Kui suur on köök? Kui on väike, siis kohe üldse ei lähe plekist pliita.
Nägin ühte poe pliitat, millel tagasein oli tulest siniseks vedanud. Täiesti avali plekk, mis tuppa sooja annab.
Ja kõikse lõpuks - poe pliita tuleb odavamalt kätte ka.
.
Tel 5o9279o
KKA
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas KKA »

teen_ise kirjutas:
Salongis öeldi, et kui soovid kena ja kvaliteetset pliidirauda, klaasiga ust ja praeahju jms. siis juba ainuüksi raud maksab kenasti üle tuhande euri, sama summa otsa veel pottsepatööd (kes annab ka ganatii). Mis te kostate selle pääle spetsialistid?
mu puupliidil maksis kõik raud kokku 600.- eurot, sh. klaasuks nii kolde kui ka praeahju ees.
1600.- raha eest usutavasti saab tellispliidi küll. Pottidest ja soemüüriga, aga on vast hind suurem.

miks kivist? akumuleerib sooja.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

teen_ise kirjutas:...kena ja kvaliteetset pliidirauda, klaasiga ust ja praeahju jms...
KKA kirjutas:...mu puupliidil maksis kõik raud kokku 600.- eurot...
Kahte erinevat asja ei saa samastada.
KKA kirjutas:...miks kivist? akumuleerib sooja.
Ei ole nii terava kuumaga.
.
Tel 5o9279o
Vasta