Vana maja elekter.

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Elektrivõhik
külaline

Vana maja elekter.

Lugemata postitus Postitas Elektrivõhik »

Sai ostetud maja, seal 25A, 1-faas. Kas see on ok või peaks olema 3 faasi?

Uurisin veidi. Selles majas on olnud kunagi kolhooside ajal kahepereelamu. Seega kunagi olnud kolm faasi või kaks korda üks faas? Kuidas see käib, ei tea :roll: . Küsimus selles, et kui on olnud kunagi kolm faasi, kas siis ma pean ikka uuesti liituma ja kui kalliks see läheb? Kas on mingi võimalus, et taastatakse kolm faasi ilma mulle tulevate suuremate kulutusteta?

Üks küsimus veel: kui üle hoovi on veetud 0,4 kV liinid (neli traati) kas siis minu avalduse alusel Energia need soolikad maa alt veavad? Läheduses palju suuri puid, mis traate "ründavad". '

Majas ka vanad juhtmed, sellised metall kestas. Kui nüüd el. pliidi ja veekeetja sisse lülitan korraga, on maja pime. Kas probleem on juhtmetes või selles, et majas vaid 1 faas. Kas võiks piisata esialgu vaid juhtmete vahetusest, niikaua kui ükskord faase juurde saab?

Millises järjekorras asju haksta ajama? Kaua see asjaajamine Energiaga aega võtta võib?
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Otsi vana leping ülesse. Seal vaatad - kas 1 faas või 3 faasi. Tõenäoliselt on 1 faas.
EE saab viia 3 faasile üle küll, kuid siis tuleb pappi lauale köhida (ja mitte vähe). Seega astu EE klienditeenindusest läbi, seal saad kõik ammendavad vastused.
Üks kavalus veel - kui sul majani tuleb 3 faasi ja sisestus on vaid ühe faasiline siis tasub ampri juurdeostuga (25->32) üritada odavamalt läbi saada. Nimelt arvab EE siis, et sul oli 3 faasi ja kasseeritakse papp vaid 7 ampri eest, kui aga faaside vahetuse, kasseeritakse 25 A eest.
Vasta