Saun majja
saunad, santehnika, boilerid jne
Saun majja
Lugemata postitus Postitas Katri »
Kas on mõistlik mõte teha saun vanasse palkmajja sisse? On endine pesuköök pliidiga, ruum suuruselt kõlbaks aga kuidas on lood niiskusega? Ruumis sees ka korstnajalg.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Re: Saun majja
Lugemata postitus Postitas OJV »
Ei ole mõistlik. Duširuum läheks veel kuidagi aga sauna niiskusega võib tekkida tõsiseid probleeme.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 19 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas officer »
On väga mõistlik.
Korralik saun ja selle kasutamine ei tekita hoonesse niiskust juurde, pigem vastupidi.
Korralik saun ja selle kasutamine ei tekita hoonesse niiskust juurde, pigem vastupidi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kui teha voodrilauaga ja korraliku aurutõkkega, nii et niiskus palkideni ei jõua ning korralik ventilatsioon, siis on see väärt mõte, aga kui tahad palgi paljaks jätta, siis on see väga paha mõte!
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 19 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas officer »
...ma kujutan ette, et küsija ei kavatse ehitada kommunaal-avalikku sauna?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
Saun on pmst duširuum + leiliruum. Eelpoolkirjutajad võiksid oma väiteid ka veidi põhjendada. Miks leiliruum rohkem niiskust tekitab või probleemsem on kui duširuum? Millel põhineb arvamus, et saunas ei tohi paljast palki olla?
Nõustun officeriga, sauna kütmine toodab piisavalt sooja mis koostöös vendiga niisked ruumid korralikult ära kuivatab. Olen korduvalt kasutanud üht vana palksauna (eesruum-pesuköök, pesuruum, leiliruum), ei ole seal venti ega korralikku kanalit, sooja vett teeb malmpada eesruumis. Kõige moodsam asi on elektripirn laes. Kõik toimib väga hästi.
Teine näide - mu eelmine saun oli värske turbasamblaga topitud vanast palgist, märgades ruumides moodne betoonpõrand, vesi ja kanal. Vendi jätsin esialgu tegemata selgus, et polegi vaja. Põrandaplaadi ja betooni vahel muidugi hüdroisolatsioon aga pesuruumi sein oli seesama vana palk. Järgmiseks päevaks oli alati kõik korralikult kuiv. Ja soe.
Tuginedes oma meeldivatele kogemustele palksaunadega mina kindlasti teeksin selle sauna sinna. Ja ma kindlasti jätaksin palgid paljaks. Vana palk on ilus ja omapärane, suur pluss minu silmis. Võibolla soojeneb pisut kauem aga vanade palkseintega leiliruumis on kuidagi teistmoodi ja mõnusam õhk kui moodsates. Võiks arvata, et see tuleb sellest, et pole fooliumi, mis tagasi kiirgab ... aga ka nendes moodsates palksaunades, kus olen käinud, miskipärast ei ole seda õhku ja fiilingut, mis vanas
.
Alumine palgirida vaata üle, pehkinud vaheta välja. Mina ei näinud selleks vajadust aga võid ju alumise palgi märgades ruumides seestpoolt millegagi immutada, et vähem vett sisse võtaks.
Nõustun officeriga, sauna kütmine toodab piisavalt sooja mis koostöös vendiga niisked ruumid korralikult ära kuivatab. Olen korduvalt kasutanud üht vana palksauna (eesruum-pesuköök, pesuruum, leiliruum), ei ole seal venti ega korralikku kanalit, sooja vett teeb malmpada eesruumis. Kõige moodsam asi on elektripirn laes. Kõik toimib väga hästi.
Teine näide - mu eelmine saun oli värske turbasamblaga topitud vanast palgist, märgades ruumides moodne betoonpõrand, vesi ja kanal. Vendi jätsin esialgu tegemata selgus, et polegi vaja. Põrandaplaadi ja betooni vahel muidugi hüdroisolatsioon aga pesuruumi sein oli seesama vana palk. Järgmiseks päevaks oli alati kõik korralikult kuiv. Ja soe.
Tuginedes oma meeldivatele kogemustele palksaunadega mina kindlasti teeksin selle sauna sinna. Ja ma kindlasti jätaksin palgid paljaks. Vana palk on ilus ja omapärane, suur pluss minu silmis. Võibolla soojeneb pisut kauem aga vanade palkseintega leiliruumis on kuidagi teistmoodi ja mõnusam õhk kui moodsates. Võiks arvata, et see tuleb sellest, et pole fooliumi, mis tagasi kiirgab ... aga ka nendes moodsates palksaunades, kus olen käinud, miskipärast ei ole seda õhku ja fiilingut, mis vanas

Alumine palgirida vaata üle, pehkinud vaheta välja. Mina ei näinud selleks vajadust aga võid ju alumise palgi märgades ruumides seestpoolt millegagi immutada, et vähem vett sisse võtaks.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit