Potikivi ahju remont
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Potikivi ahju remont
Lugemata postitus Postitas kikerlot »
Tere!
Eesmärk siis remontida oma potikivi ahi. Mõõdud 225*90*95. Võivad kõikuda +/-3cm.
Kuna ahi viskab kütmise alul kergelt vingu, hiljem lakkab, siis eeldan, et sisemus vajab uuesti ladumist.
Tegu umbkoldega. Lõõride paigutust veel ei tea. Kolde mõõdud: sügavus 75, kõrgus 35, laius 45. Ehitus aega ei tea. Kas meistrid annaks nõu ja näpunäiteid ennem asja kallale asumist. Oma kogemus: ehitasin Veski raamatu kaasabil sauna uue pliidi ja soemüüri. Potikivi ahi aga teine tera.
Kait
Eesmärk siis remontida oma potikivi ahi. Mõõdud 225*90*95. Võivad kõikuda +/-3cm.
Kuna ahi viskab kütmise alul kergelt vingu, hiljem lakkab, siis eeldan, et sisemus vajab uuesti ladumist.
Tegu umbkoldega. Lõõride paigutust veel ei tea. Kolde mõõdud: sügavus 75, kõrgus 35, laius 45. Ehitus aega ei tea. Kas meistrid annaks nõu ja näpunäiteid ennem asja kallale asumist. Oma kogemus: ehitasin Veski raamatu kaasabil sauna uue pliidi ja soemüüri. Potikivi ahi aga teine tera.
Kait
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 71 korda
- On tänatud: 70 korda
Re: Potikivi ahju remont
Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »
Päevast.
Head vana aasta lõppu.
Kindlasti on siin meistreid enamgi..aga mina kaaluks selle väljaviskamist ja uue taskukohase ahju ehitada laskmist.
Põhjendan.:
Mitu korda üle värvitud lihtpott....see ei ole väärtus mida säilitada.
Millegiga üle teha Vt. plekkahjule uus seelik teemat.....Siin see ei toimi,kuna potid on juba nii lahti,et annab märku sisu mittekorrasolekust.
Renoveerimistöö läheb maksma rohkem kui uus taskukohane ahi.
Kindlasti on ka teisi arvamusi ja neidki võib kaaluda.
Head uut aastat soovides Meelis.))
Head vana aasta lõppu.
Kindlasti on siin meistreid enamgi..aga mina kaaluks selle väljaviskamist ja uue taskukohase ahju ehitada laskmist.
Põhjendan.:
Mitu korda üle värvitud lihtpott....see ei ole väärtus mida säilitada.
Millegiga üle teha Vt. plekkahjule uus seelik teemat.....Siin see ei toimi,kuna potid on juba nii lahti,et annab märku sisu mittekorrasolekust.
Renoveerimistöö läheb maksma rohkem kui uus taskukohane ahi.
Kindlasti on ka teisi arvamusi ja neidki võib kaaluda.
Head uut aastat soovides Meelis.))
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
Tel. 53 966 469
On juba päevi ja nädalaid antud ahju asja seeditud. Ning jõuan samuti ikka ja jälle samasuguse järelduse peale.
Siiski, tänud kaasamõtlemast.
Tervet mõistust ja kindlat kätt Teilegi!!
Siiski, tänud kaasamõtlemast.
Tervet mõistust ja kindlat kätt Teilegi!!
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 14 korda
Lugemata postitus Postitas ahjupealne »
Tere ja head uut aastat.
Meelisel võib õigus olla aga nii kergekäeliselt ma pottahju maha ei lammutaks (nagu ma varem olen teinud). Pottahi annab ühest küljest lahti võtta ja uus sisu laduda. Saab ka uued uksed ning puhastusluugid pandud. Viimistluseks on olnud värvist puhastatud pott või ka krohvimine, plaatimine. Just sedamoodi kuidas fantaasia lubab ja interjööriga sobib.
Andres
antik67@gmail.com
Soovi korral võin pilte saata.
Meelisel võib õigus olla aga nii kergekäeliselt ma pottahju maha ei lammutaks (nagu ma varem olen teinud). Pottahi annab ühest küljest lahti võtta ja uus sisu laduda. Saab ka uued uksed ning puhastusluugid pandud. Viimistluseks on olnud värvist puhastatud pott või ka krohvimine, plaatimine. Just sedamoodi kuidas fantaasia lubab ja interjööriga sobib.
Andres
antik67@gmail.com
Soovi korral võin pilte saata.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Mille poolest see remont parem on kui uue tegemine? Kas see mitte rahaliselt kallimaks ei lähe kui kõik maha ja uuesti?
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Kena uut kõigile kah
mõni küsimus kerkis. Kus kohast neid klambreid saab, millega potti siduda? Ja mis vahendiga seda vana värvi selle poti pealt kõige parem on eemaldada? Kas seda ahju on mõistlikum eest või tagant poolt lahti võtta?
Kas on kellelgi hüva nõu?
Kait
mõni küsimus kerkis. Kus kohast neid klambreid saab, millega potti siduda? Ja mis vahendiga seda vana värvi selle poti pealt kõige parem on eemaldada? Kas seda ahju on mõistlikum eest või tagant poolt lahti võtta?
Kas on kellelgi hüva nõu?
Kait
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Antud ahi tundub vana aga võimalik, et teda on ikkagi vähe kasutatud...vaadates kolde seisukorda. Läbi on tulnud justkui tagumise seina laest...kus paistavad nagu suitsujutid.Pealt tuleks esmalt avada vaikselt, siis on näha kui suur on remondi vajadus ja võimalik, et polegi asi väga hull. Tahma on ta kindlasti täis.
Klambriteks otsi 1...1,2 mm plekki plekitöökojast. Kõige lihtsam oleks kasutada Naks 6 liimisegu, siis pole muud enam vaja.
Klambriteks otsi 1...1,2 mm plekki plekitöökojast. Kõige lihtsam oleks kasutada Naks 6 liimisegu, siis pole muud enam vaja.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 7 korda
Lugemata postitus Postitas talupoeg »
Mina teeks sellele ahjule puhastus avad ja hindaks seda pidi ahju remondi vajadust.Kindlast ei tohi vana värvi vibraga maha võtta.
hobusega katusel
Ahi seest poolt.
- Manused
-
- rsz_img_0824.jpg (407.34 KiB) Vaadatud 6030 korda
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad