Aknapalede viimistlus

kiirremats
külaline

Aknapalede viimistlus

Lugemata postitus Postitas kiirremats »

Vabandan kui see teema juba sadu kordi läbi käinud!

Paigaldati majale uued aknad ning jäeti imekombel vanad põsed üsna terveks (vt pilt). Kas soovitate olemasoleva krohvi ikkagi täiesti lammutada ja paigaldada asemele kipsplaadi või saab kuidagi katkised kohad krohviga kahta ja siis lauspahteldus + värv ? Kumb soodsam, kergem algajale?

Aitäh!
Pilt
amtrading
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Re: Aknapalede viimistlus

Lugemata postitus Postitas amtrading »

Mina soovitan paled täielikult vanast krohvist puhastada kuna see võib olla kahjustada saanud (mõrad, mis aja jooksul välja tulevad). Samas pildilt on näha, et klambrid pole ka just teab mis ideaalselt paigaldatud. Need võiks olla ikka 45 kraadise nurga all. Siis on toestus tugevam. Algajale on kipsitööd kindasti kergemad ja kiiremad. Samas saad end lammutuse peal välja ka elada :).
kiirremats
külaline

Lugemata postitus Postitas kiirremats »

Aitäh vastuse eest! Kusjuures aknamehed tahtsid klambrid esmalt üldse ol. oleva krohvi peale lüüa, kuid palusin neil seda mitte teha ja teha süvendid sisse, et ikka seina kinnitataks. Ja lisaks ütlesid aknamehed, et kui makrofleks ära kuivab, siis aken hoiab end makrofleksiga kinni ja need klambrid võib alati vajadusel eemaldada. Üsna loll jutt ju.. ?
amtrading
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas amtrading »

No kas just loll jutt. Olen näinud ka aknaid, mis kinnitatud ainult kiilude ja vahuga. Aga see oleneb ikka akna suurusest ja sellest, kas ta on avatav või mitte... Kinnised ja väikesed keldriaknad saab ka ilma klambriteta panna aga avatav aken ju vibreerib iga kord kui seda avada või sulgeda. Vaht laseb minu kogemuse põhjal ikka pisut mängida. Olles akende paigaldamisel ka vanu PVC aknaid eemaldanud, on näha, et kui klambrid seintest lahti võtta, ei ole see enam nii kindel.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Seda pilti vaadates ma ei ütleks, et ka krohviga tegemine võimatu või keeruline oleks. Alustuseks kopsi sõrmenukkidega paledel olev krohv läbi - saad aru, kas see on korralikult kinni. Seejärel proovi lihtsalt silmaga hinnata, kui sirged allesjäänud paled on ning kuidas nad uue akna suhtes jooksevad. Võibolla on pilt piisavalt kole, et koheselt kipsi kasuks otsustada. Paremal juhul aga täidad tühemikud kipskrohviga ära ning pahtliga teed lõppviimistluse.

Seina ja pale nurgas olen kasutanud tavalisi perforeeritud metallnurkasid (kuna tegemist pole täisnurgaga, siis vajavad veidi lössivajutamist). Pale ja akna kokkupuutekoha ideaalseks saamine krohvimisel on veidi keerulisem, ise ühtegi head nippi soovitada ei oska.

Endal on paled krohvitud, naabril kipsiga tehtud. Panin tähele, et talvel on minu paled külmad (ehk siis välisseina temperatuuriga), naabril aga soojad (seina ja kipsi vahel olev õhuke vahukiht isoleerib).
Külaline
külaline

Aknad kiputakse tihti "vanade palede joonest" jupi väiksemad pandama. Sel juhul ju krohvimine ei toimi. Või kuidas pale aknaga ühendada, kui "aken palest väiksem on"?
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Aknad kiputakse tihti "vanade palede joonest" jupi väiksemad pandama. Sel juhul ju krohvimine ei toimi. Või kuidas pale aknaga ühendada, kui "aken palest väiksem on"?
Sellepärast tulebki reaalsele olukorrale peale vaadata ja otsustada, kuidas on otstarbekam.
Vasta