Slepe isoleerimine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Ninavinkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Slepe isoleerimine

Lugemata postitus Postitas Ninavinkel »

Probleem järgmine, pottsepp ladus uuesti üles ümmarguse potiahju ja ahjupoolse slepeosa mis jookseb elutoast läbi seina, keerab 90° ja siis läbi köögi korstnasse. Slepeosa millest ma räägin, on vb ca 30cm. Tekkis kahtlus et kas seda ei peaks ikkagi ära isoleerima kui ta praktiliselt seina sisse jääb? Üks variant mida sisekujundaja pakkus, on SUPER-ISOL SKAMOTEC 225 kaltsiumsilikaat plaat. Iseenesest 30mm on see paks ja mul on seal nii palju ruumi küll, et saaks sellest tükid ümber liimida. On see vajalik/tarvilik/kasulik? Mis antud olukorras tegelikult nõuetele vastav lahendus oleks?

Teine küsimus on sellest samast ahjust umbes 40cm paremal :)
Nimelt tekkis kuri plaan selline stange kokku keevitada: https://www.pinterest.com/pin/454089574902524738/
ja küsimus oleks et kas see sein selle vastu ka peab kui ma ta puid täis laon? Sein on kahekordsest laudisest, millel vana vene kips ja uus kips peal, põhimõtteliselt siis on kruvi jaoks 2x tolline laud ja kahekordne kips vahel. Jõuõlg on muidugi tohutu aga igaks juhuks küsin ikka, mis spetsialistid arvavad.
sariküsija
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Slepe isoleerimine

Lugemata postitus Postitas sariküsija »

Minu arvamus on see ,et kui on ruumi ja võimalust tuleks slepe ära isoleerida.Puitseinast läbi viies võiks nagu olla midagi vahel.See on muidugi minu kui tavainimese arvamus.Omas kodus küttekehadega katseid teha...?
Mis puutub puude stangesse.Kui sa selle nagunii ise teed-siis tee pikem.Täpselt põranda ja lae vahele.Toetub nii ülevalt kui alt.Ainuke mis sellega ilmselt kaasneb on see ,et alt ei ole mugav koristada.
Elu on näidanud ,et kõik tehtavad asjad tuleb kriitilise koristaja pilguga üle vaadata :lol: :lol: :lol:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Isoleerimisega on selline asi, et pärast pole vead enam nähtavad. Parem kurb tõde (nähtaval pragu) kui iluspetlik välimus.
Ülaslepele peab kusagile ikkagi pragu tulema. Parem juba vormistada asi nii, et on kontrollitud pragu. Mulle tundub kõige ohutum slepe olema metallmoodulkorstna moodi ühendus ja seal vajalikud tulekujad.
.
Tel 5o9279o
Ninavinkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

sariküsija kirjutas:Mis puutub puude stangesse.Kui sa selle nagunii ise teed-siis tee pikem.Täpselt põranda ja lae vahele.Toetub nii ülevalt kui alt.
Jah ma mõtlesin ka et võibolla toetaks raisa põrandale ka. Aga siis kaob samas selle visuaalne mõte natuke ära. Ta ongi tegelt sellepärast lahe et puud ei ole põrandal vaid ripuvad seina peal. Teiseks, mitte ainult koristamise vaid ka ruumi mõttes on praktiline kui sinna alla jääb mingi 25cm ruumi ajalehepaki või väikse pingi jaoks. Seepärast tahakski läbi mõelda ja võimalusel ainult seinale kinnitada.
motamees kirjutas:Isoleerimisega on selline asi, et pärast pole vead enam nähtavad. Parem kurb tõde (nähtaval pragu) kui iluspetlik välimus.
Ülaslepele peab kusagile ikkagi pragu tulema. Parem juba vormistada asi nii, et on kontrollitud pragu. Mulle tundub kõige ohutum slepe olema metallmoodulkorstna moodi ühendus ja seal vajalikud tulekujad.
iluvead ja praod käivad asja juurde, nende pärast ma ei põe üldse. Pigem küsimus selles et mismoodi turvaline on. Ma sellest metallmoodulkorstna moodi ühendusest ei saa aru selles mõttes et mul on juba kõik ühenduses, slepe on traditsiooniline, tellistest. Ühendada pole enam midagi vaja. Aga enne kui seina viimistlema hakata, peaks võibolla mingi isolatsioonivõru ümber ehitama.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ninavinkel kirjutas:...Jah ma mõtlesin ka et võibolla toetaks raisa põrandale ka. Aga siis kaob samas selle visuaalne mõte natuke ära...
Põrandani võid viia ainult tagumise aluspleki. Siis toetub raskus põrandale ja kruvid hoiavad ainult seinalt ärakukkumist (töötavad tõmbele).
Ninavinkel kirjutas:... Pigem küsimus selles et mismoodi turvaline on...
Minu arust ongi kõige turvalisem moodulkorstna moodi ühendusega.
Teised lahendused on "dela tehniki" ja neid neti kaudu arutada ei saa - väike teisitimõistmine sõnades ja asi võib muutuda hoopis ebaturvalisemaks.
.
Tel 5o9279o
Ninavinkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

motamees kirjutas: Minu arust ongi kõige turvalisem moodulkorstna moodi ühendusega.
Okei, võimalik aga mis see tähendab siis täpselt, "moodulkorstna moodi" ? Et on roostevaba plekk ja 50mm kivivilla või õhuruumi kuni kandva konstruktsioonini / põlevast materjalist ehitisosadeni? See otseselt ei päästa, sest mul ongi vaja viimistleda nö ristläbilõike pealt. Kui kujutada ette kandilist slepet, ehk siis põhimõtteliselt ruudukujulise ristläbilõikega toru, siis hetkel on selle peal ja all see õhuruum olemas. Nüüd olekski vaja see millegiga täita ja pind viimistleda, näiteks krohvida tõenäoliselt. Kivivilla peale ju ei krohvi ja tühja kohta ka mitte.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ninavinkel kirjutas:... aga mis see tähendab siis täpselt, "moodulkorstna moodi" ? ...
Korstnaühendus.
Korstnaühendus.
slepe.JPG (40.02 KiB) Vaadatud 3131 korda
Ninavinkel kirjutas:... Nüüd olekski vaja see millegiga täita ja pind viimistleda, näiteks krohvida tõenäoliselt. Kivivilla peale ju ei krohvi ja tühja kohta ka mitte.
Miks ei või olla vahe. Villaga täites võib slepe üle kuumeneda.
Samas saab villa edukalt krohvida.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Nagu aru võin saada, siis see sein on süttivast materjalist ja ohutuse mõttes tasuks midagi ümber panna...?
Igatahes tasuks ja enne tasuks vaadata üle ka meil kehtivad tuleohutuskujad.Seda oleks pidanud mainima ka ahju ehitanud pottsepp.
Vasta