milline alussein vannitoa plaatimisel

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
SÄRA
külaline

milline alussein vannitoa plaatimisel

Lugemata postitus Postitas SÄRA »

Vannitoa sein on osaliselt värvitud, osaliselt on seal mingisugune kleebitud tapeedilaadne asi, mis kuidagi ei taha maha tulla. Millist põhja ma plaatidele vajan, et nad püsima jääksid? Kas peaksin selle vana asja sealt kuidagi lahti saama? Millega? Eelnevalt krohvima? Või saab plaadid niisama sinna edukalt peale panna, kui muust sodist puhastada?
Tegu minu esimese plaatimistööga, ma veel roheline.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

"rohelin" peaks alustama ideaalse loodis-nurkas pinnaga, muidu oled pigis
SÄRA
külaline

Lugemata postitus Postitas SÄRA »

Eks ma siis pingutan rohkem, ära ma selle igaljuhul teen. Mul pole seda ideaalset seina kusagilt võtta.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

just täna lõpetasin ühe vana dussiruumi plaatimise - igavene nöök. Taheti hästi odavalt, et kipsplaadiga seinu sirgeks ei aja. Tasandasin siis plaadiseguga nii enamvähem ja nägin ikkagi igavest k...i. Seinad loodist väljas ja muhkus. Lõpptulemusega tellija küll rahul aga omaarust "4-" Tulevikus enam sellist tööd ei tee, kui seinu ei lasta sirgeks ajada.
Suslik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 62
Liitunud: 27 Mai 2007, 20:26

Lugemata postitus Postitas Suslik »

Mina ei tee juba ammu enam sellist asja,ei taha pärast vaadata kuidas vuugid nagu kuldi k..i seina peal .
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 170
Liitunud: 09 Mai 2007, 12:45
On tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas garmont »

Kui ideaalset seina kusagilt võtta pole, tuleks olemasolev ideaalseks ajada. Seda siis kas krohvides või kipsplaadiga. Vaata sein loodiga üle, võimalik, et see on mingitpidi kõver või viltu ning selle sirgekajamise käigus saad ka värvijääkide ja tapeedi probleemist lahti.

Kui kunagi elu esimese plaatimisena vannitoapõranda ette võtsin, siis oli pind samamoodi lohkus ja ebatasane, mõtlesin, et mis seal ikka, plaatimisseguga ajan korda. Läks nii, nagu oligi arvata. Pikemas perspektiivis kavatsen selle välja lõhkuda ja uuesit ning korralikult teha.
jan
-
Postitusi: 964
Liitunud: 08 Mai 2006, 22:27
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

garmont kirjutas:Kui kunagi elu esimese plaatimisena vannitoapõranda ette võtsin, siis oli pind samamoodi lohkus ja ebatasane, mõtlesin, et mis seal ikka, plaatimisseguga ajan korda. Läks nii, nagu oligi arvata. Pikemas perspektiivis kavatsen selle välja lõhkuda ja uuesit ning korralikult teha.
Kui lohkus ja ebatasane see siis oli? Mul on üks sein ideaalne, teisel aga on kipsplaat keskelt lohkus kuni 4mm (ehk siis 1,2m kohta sujuv 4mm viga). Plaadid ise on 30x60cm ning kuivalt seina proovides ei tundunud väga hull - plaadid ei kõikunud ning seda, et nad keskele lohku oleks olnud, ei saanud aru. Või peaksin ikkagi muret tundma? Praegu on ruum valmis plaatimiseks, ei tahaks rohkem midagi muud plätserdama hakata, kui just tingimata ei pea.

Liimiseguks peaks olema Mira Z-Fix ning kamm 8x8mm hambaga.
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 170
Liitunud: 09 Mai 2007, 12:45
On tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas garmont »

Kui lohkus ja ebatasane see siis oli?
See minu põrand oli ikka palju hullem kui 4 mm viga. Kuna see on seni ka viimaseks plaatimiseks jäänud, siis ei oska kommenteerida, palju 4 mm mõjutab. Tahtsin lihtsalt hoiatada, et asi on keerulisem kui alguses paistab.
Vasta