Kortermaja, tarbevett soojendame keskküttesüsteemi abil. Täna oli paaritunnine külma vee katkestus. Kui vesi tagasi tuli, märkasin, et soojaveekraanist tulev vesi on vaevalt leige. Ootasin, lasin veel voolata, ja olukorra lootusetusest aru saades läksin soojasõlme.
Soojasõlm: https://www.dropbox.com/sh/ot55dwd3d7gl ... zo5Na?dl=0
Suutsin tuvastada Ouman EH-203 kontrolleri ja Belimo LRC24A-SR täiturmootori (kui see on nüüd õige sõna; edaspidi "mootor"). Ülemine toru on küttesüsteemist tulev pealevool, seal on ka mootor.
Minu kiire diagnoos oli, et küttesüsteemist tulev kuum vesi ei jõua soojusvahetisse.
Ouman näitas viga ülekuumenemise kohta. Klahvivajutuse järel see kadus ning hiljem ühtegi viga ei näita. Oumani menüüd vaatasin läbi - ei midagi kahtlast; tegin talle restardi - midagi ei muutunud.
Keskküttetrassist tulev vesi on 70 kraadi ringis. Mootor on automaatjuhtimisel ning Oumani andmetel 100% (ma oletan, et see tähendab 100% avatud - vt ka pilti). Toru mootori kõrvalt katsudes külm (mõlemal pool mootorit). Loogiliselt mõeldes ei pääse kuum vesi kusagilt läbi - kas mootori all olevast ventiilist või siis soojusvahetist.
Prooviks seadsin mootori käsijuhtimisele ning 50% peale. Mootorist keskküttetrassi poole jääv toruosa läks kuumaks; soojusvaheti poolne toru jäi endiselt külmaks (ning sellele ma ei suutnud enam mingit selgitust leida).
Eks veidi sobilikumal kellaajal tuleb keegi kohale tellida, esimeses lähenduses postitasin probleemi siia - äkki kellelgil sarnast olukorda ette tulnud