Sirisev laelamp
-
- külaline
Sirisev laelamp
Lugemata postitus Postitas tudengineiu »
Kui võtta üks äärmine toru ära, siis kaob see surin ära (ühe lahti ühendamisel kustuvad ära mõlemad äärmised). Kui jätta ainult kaks keskmist põlema, siis pole mitte mingisugust probleemi. Vahetasin äärmised uute torude vastu, aga sellest ei olnud kasu.
Üürilepingujärgselt tegeleb selliste asjadega ainult üks kindel remondimees, kes on 60aastastes ja tema ei kuule seda heli ja ütleb, et probleemi ei ole. Kõik nooremad inimesed kuulevad. Samuti käis majajuhataja, kes oli väga agressiivses tujus ja hakkas räuskamas, et tema mingit probleemi ei näe ja kui mulle ei meeldi, siis üüriturg on vaba ja mingu ma minema siit. Kas keegi hea inimene võiks pakkuda, milles probleem on? Ehk ma saaksin ise tähelepanu sellele juhtida ja saaks selle asja rahumeelselt ära lahendada. Üüripinda vahetada mul küll aega ega tahtmis ei ole sellise asja pärast.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Re: Sirisev laelamp
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Need odavlambid ja vanakooli startersüsteem ongi sellised, et võta üks ja viska teist.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

ma sain aru, et neiul on luminofoorlampidega valgusti ehk siis päevavalguslambid. trafo?
sellisel valgustil on sees süüteseade, vanematel (ilmselt need neiul ongi) labane drossel ehk ballast, uuematel elektrooniline süüde. see vana ballast seal plärisebki. võta mõni energeetikust meestudeng ette ja lase tal lambi sisu ära vahetada. vana ballast uue elektroonilise vastu. skeem on seadmel endal peal. natuke nokitsemist, veidi juhtmete ringitõstmist. saad kvaliteetsema valguse (värelust vähem) ja vaiksema toa. aga, palun, ära ise midagi liimi ja tikke ka sinna ära pane.
-
- külaline
Külaline kirjutas:mis trafost sa räägid? ja tikud lehtede vahele...![]()
ma sain aru, et neiul on luminofoorlampidega valgusti ehk siis päevavalguslambid. trafo?
sellisel valgustil on sees süüteseade, vanematel (ilmselt need neiul ongi) labane drossel ehk ballast, uuematel elektrooniline süüde. see vana ballast seal plärisebki. võta mõni energeetikust meestudeng ette ja lase tal lambi sisu ära vahetada. vana ballast uue elektroonilise vastu. skeem on seadmel endal peal. natuke nokitsemist, veidi juhtmete ringitõstmist. saad kvaliteetsema valguse (värelust vähem) ja vaiksema toa. aga, palun, ära ise midagi liimi ja tikke ka sinna ära pane.
Jah, võib arvata küll, et tegemist on elektromagnetilise ballastiga mitte elektroonilisega, sest tunnen ära selle starteri, mis sellele ballastile peaks omane olema. (Oh seda toredat vikipeediat, mis juuraneiule praegu abiks oli valdkonnas, millest ta tegelikult midagi ei tea!

Samas, mittemingisugust värelust ma valguses ei tähelda... kas võib olla, et vana ballast lihtsalt teeb valjemat häält, aga samal ajal ta valguse kvaliteeti ei mõjuta?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Uued elektroonilised on 2 suurusjärku suurema sagedusega ja väidetakse tervislikumad olema
(vikipeediasse kirjutavad ka igasugu grafomaanid, kes samuti ei pruugi asjast suurt midagi teada, päris pimesi ei maksa ka seda usaldada aga järje peale enamasti saab)
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fliker »
A. Valgusti ja selle komponendid
B. Muu - Kui tegemist on flikeriga ehk värelusega on see tervisele kindlasti lausa kahjulik, see probleemne nähtus esineb elektritoite kvaliteedi osana ning tuvastatav võrguanalüsaatoriga
-
- külaline
fliker kirjutas:Remark:
A. Valgusti ja selle komponendid
B. Muu - Kui tegemist on flikeriga ehk värelusega on see tervisele kindlasti lausa kahjulik, see probleemne nähtus esineb elektritoite kvaliteedi osana ning tuvastatav võrguanalüsaatoriga
C. Mul on plärisev hääl hoopis peas nagu majajuhataja mulle etteheitis

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »

Tegelikult oleks kõige lihtsam ja odavam drossel lihtsalt välja vahetada, mõne veidikene vanema (hooldus)elektriku käest on üsna suur tõenäosus selline asjandus saada, sümboolse tasu või aitäh eest.
Alustuseks võib muidugi üritada olemasoleva drosseli kinnitust veidikene pingutada, võib mõnikord isegi aidata.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Kui ühikaga kaubale saad, lase sõbral ära teha, aga tundub tõesti, et lihtsam on lamp "lõhkuda" ja siis uut nõuda.
Lugemata postitus Postitas EMS »
-
- külaline

Mis siis vahepeal saanud on?
Elan ikka samal viisil vana lambiga. Tõsteti starterid ümber ja üks toru vahetati ära, sirin jäi mingil määral vaiksemaks, aga ideaalne see siiski veel ei ole. Aga mul ei ole tahtmist enam sellel teemal ühegi maja remondimehe või juhatajaga rääkida. Abi sealt ei saa. Ainult oma nägu tuleb tatist puhtaks pühkida pärast nendega suhtlemist.
Lahendus olekski osta uus lamp ja vahetada ise see ära, aga see ei ole lubatud (saaks ju salaja nihverdada, aga kunagi ei tea, millal keegi majatöötajatest tuppa sisse astub ja mulle selle eest leppetrahvi teeb). Lamp ära lõhkuda? Jah, ka see aitaks, aga mina ei oska seda lampi lõhkuda nii, et näiks, et see lamp suri loomulikku surma

Seega kodurahu huvides viibin suurema aja raamatukogus ja kui on vaja ka öösel õppida, siis kuulan midagi vähem häirivamat kõrvaklappidest ja unistan, et saaks parema lambi alla elama minna

Lugemata postitus Postitas EMS »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Carl »
http://www.bauhof.ee/elekter/valgustid/ ... 7-f62.html
Vahepeal müüdi seal ka reguleeritava heledusega lampe, millel oli 200W pirn.
Lae peegelduses läheb osa kaduma ja 60W võib hämaraks jääda. Regulaator ise muidugi on jura, see ka siriseb, aga kui põhja keerata, siis on OK.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas simpson »
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed