Akrüül ja puidust lakitud aknalauad

Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Akrüül ja puidust lakitud aknalauad

Lugemata postitus Postitas Rutt »

Kui valgeksvärvitud aknalaudade ja aknalapedega oli lihtne - akrüül läks värvi alla, siis kuidas teha kui aknalauad on lakitud? Kas tõmmata valge akrüüliga ja see ära lakkida koos aknalaua viimase lakikihiga? Või akrüüli peaks ikka värvima? Või on selleks mingi muu akrüül?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Akrüül ja puidust lakitud aknalauad

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Miks mitte kõigepealt aknalaud lõpuni viimistleda, nurk akrüülida ja pale värvida?
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mina jälle..
See värvimine peaks siis maalriteibiga käima jah? Aga sellega ju lõpuks ikka läheb midagi nihu. Mina vähemalt ei saa maalriteibiga kuidagi läbi ja kardan, et rikuksin aknalaua ära.

Ja teine asi - kuidas 'katta' seda akrüüli, mis läheb piki aknalauda aknaraami alla, kas siis peaks värvima ainult selle peenikese akrüüli osa? Sealt läheb ju raudselt maalriteibiga kõik nässu.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Riputa siia paar pilti konkreetsetest murekohtadest.

Urmas
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

IMG_20141127_113729~2.jpg
IMG_20141127_113729~2.jpg (352.75 KiB) Vaadatud 5821 korda
No koht ise ei tekita muret. Mureks on see, et mida selle kohaga teha.

Pildil siis aknalaud ja plastakna raam, või no see alumine osa. Seal väike vahe sees ja sinna ju tuleks akrüüli lasta. Ja kui on värvitav akrüül, siis see akrüüliriba tuleb üle värvida? Või kas seda tohib ka lakkida? Aknalaud on viimistletud, aga ühe lakikihi võin ju peale veel teha. Või kas müüakse akrüüli, mida ei pea värvima? Või siis nikerdangi üles ja alla maalriteipi ja värvin selle akrüüliosa valge värviga (mis läheb niikuinii untsu).
Paledega on sama küsimus, aga nendega pole väga raske värvida seda 35 cm-t. Aknalaud on aga 280 cm ja no nii kardan seda akrüüli ja selle värvimisega ära rikkuda

Mu probleem on vist väga mõttetu?
Manused
IMG_20141127_113754~2.jpg
IMG_20141127_113754~2.jpg (370.41 KiB) Vaadatud 5821 korda
Külaline
külaline

Ülemisel pildil oleva prao saad ära peita värvitu silikooniga. Paned teibi nii aknaraamile ja aknalauale, jättes ~1mm toetuspinn silikoonile just aknaraami peale. Lased vaikselt silikooni nii, et suruks kergelt ka prakku, teed sõrme suus tatiseks ja tõmbad üleliigse silikooni ära. Peale seda kohe teip maha!
Aknapale juures paned teibi ainult aknalauale, jätad samuti ~1-2mm toetuspinda akrüülile(aknalaual), kergelt pigistad akrüüli, jälle tatise sõrmega tõmbad üleliigse maha ja nüüd ei ole vaja kiirustada. Mõne tunni pärast teed värvise pintsliga kergelt üle. Teip võta maha järgmine päev, algajale kindlam variant.
Ei ole ju midagi rasket!

Urmas
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Ja mis mõttega on osta silikooni ja akrüüli ja veel värvi O_o

Ostke valge akrüül, aga selline mis ei lähe kollaseks ja ei pea värvima või tõmba kõik valge silikooniga üle.

Asju pole mõtet nii keeruliseks ajada.
Külaline
külaline

fgh kirjutas:... Ostke valge akrüül, aga selline mis ei lähe kollaseks ...
Selle marki oleks minulgi huvitav teada. Kestvus ajas?

Urmas
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Esimene mis ette lõi: http://www.rakennuskemia.fi/Loader.aspx?attid=4038

Samas oli vist kiilto oma ja casco.
Küsi tootjalt üle. Enamasti see omadus kajastub ka hinnas. Odavad saastad on aastaga kollased. Samuti ei saa neid lihvida jne. Kvaliteetne toode maksab kahjuks, selleks ka seda kollast manti nii palju.
On ka läbipaistvaid akrüülhermeetikuid mis väga head.
Külaline
külaline

fgh kirjutas:Esimene mis ette lõi: http://www.rakennuskemia.fi/Loader.aspx?attid=4038 ...
Ei tea, kas just need olid just konkreetselt sinu mainitud toodetega, aga olen näinud ainult akrüülitud palede servasid, mis ei kollased, vaid tumehallid ja seda mitte värvimuutustest, vaid lihtsalt tolm jääb akrüüli külge küllaltki hästi ja tolm pole akrüülitud pinnalt just kõige kergemini väljapestav. Seega ise eelistan ikkagi värvise pintsliga kergelt üle tõmmata, siis saab hiljem niiske lapiga akrüülitud pindasid puhastada. Tavaliselt akrüülin ja värvin koos paledega, aga Rutil on toimunud vist aknalaudade vahetus hiljem kui palede valmimine.
Eks Rutt ise teab, kuidas ta edasi teeb, valikuvõimalusi peaks nüüd jätkuma.

Urmas
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mul käis ikka palede valmimine pärast aknalaudade paigaldust (vöi no vähemalt pale alumised osad ootasid ära kuni aknalauad paigas). Siit foorumist lugesin, et kõigepealt värv, siis akrüül (värvitav) ja siis jälle värv. Nendel akendel, kus aknalaud valge, oli lihtne, akrüül sai sõrmega tõmmatud, ilma maalriteibita, ja värvida ka lihtne, üks valge kõik. Tumeda aknalauaga aga jama see värvimine, sest nii palju kui mina oma elus olen värvinud (ja ma olen enda meelest palju, mööblist remontide ja majavärimisteni), siis maalriteip keerab alati mulle käru ja serv jääb kole ja värv on laiali. Aga väikse pintsliga on hea mõte, nii teengi.

Ja et aknaraami ja aknalaua vahele silikooni panna, see on uus mu jaoks, seda teengi. Tänud!
Külaline
külaline

Ise olen peale palede pahteldamist-lihvimist kruntinud kruntvärviga, siis teip ette, akrüülinud, seejärel 2x põhivärv ja ongi valmis ja ilus.

Urmas
Külaline
külaline

Ahjaa, veel. Rutt võiks kõigepealt ära teha palede akrüülimised ja värvimised, sest kui enne teha see raami ja laua vaheline pilu silikooniga, siis peaks arvestama, et silikooni peale ei nakku naljalt ükski ollus peale tolmu ja võib tekkida raskusi teibi paigaldamisel ja akrüülimisel nende kahe kokkupuute nurgas.

Urmas
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kõigepealt võiks ikka viimase lakikihi sellele aknalauale peale tõmmata!
Akna aluse silikooni tõmbaks nii minimaalse kui vähegi võimalik. Kipub teine "elu käigus" palju määrdunuma välimuse võtma kui värvitud pinnad.
Vasta