Kõige odavam küttesüsteem EESTIS
-
- külaline
Kõige odavam küttesüsteem EESTIS
Lugemata postitus Postitas Polarsol »
Oleme Soome turul üle 5aasta.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Re: Kõige odavam küttesüsteem EESTIS
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Midagiteadja »
Lihtne arvutus!!!!!! Jõuludeni ei jätku.Muidugi kaasaegsed valguspaneelid toidavad järjest juurde aga ikka ei tahaks eestis see esimene katsetaja olla Välja ehitada on kindlasti väga kallis. Edasine ???
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Karumati »
http://www.dimplex.de/waermepumpe/luft-wasser/innenaufstellung.html
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kas see mitte igiliikuri poole ei tüüri.Karumati kirjutas:välisosa asjal ei olegi, kõik on toodud majja sisse ... pump koguaeg vähemalt 0 kraadises keskkonnas
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas tõnu »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas EMS1 »
Koguaeg on vähemalt 0-kraadises keskkonnas sel juhul kui seda pumpa ei kasuta.Küülaline kirjutas:välisosa asjal ei olegi, kõik on toodud majja sisse ... pump koguaeg vähemalt 0 kraadises keskkonnas

-
- külaline
Tasuta ei ole midagi, seda juba ühes teises teemas veidi käsitletud.tõnu kirjutas:kui veel natukene oma metsakest ka on, siis on talvekuud puhta tasuta soe! no natukene tuleb talvel ka seda tervisesporti teha, aga see ju puhas nauding!

-
- Korralik postitaja
Kuidas nüüd võtta! Mina oma töö, oma tarbeks jätan tasustamatta. Kõike ei saa rahas arvestada! Vähemalt ei ole ma kellestki sõltuv (Eesti Energia jne...) ja ei jää kellegile kehvemal ajal võlgu ning tuba on alati soe!EMS1 kirjutas:Tasuta ei ole midagi, seda juba ühes teises teemas veidi käsitletud.tõnu kirjutas:kui veel natukene oma metsakest ka on, siis on talvekuud puhta tasuta soe! no natukene tuleb talvel ka seda tervisesporti teha, aga see ju puhas nauding!Oletame üsna realistlikult, et ma oleksin nõus su saetud, lõhutud ja kuivanud puid ära ostma 25 eur/rm eest, tulen ise järgi. Näiteks kui aastas kütad ära 10 rm, siis selle koguse eest saaksid 200 eur. Kui sa ei müü ja ise oma tarbeks ära kütad, siis põhimõtteliselt põletad 200 eur ahjus ära aasta jooksul.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas karumati »
EMS1 kirjutas:Koguaeg on vähemalt 0-kraadises keskkonnas sel juhul kui seda pumpa ei kasuta.Küülaline kirjutas:välisosa asjal ei olegi, kõik on toodud majja sisse ... pump koguaeg vähemalt 0 kraadises keskkonnasKui kasutada, siis pump jahutab ümbritsevat õhku. Kui see õhk õue asemel väga piiratud suurusega ruumis asub, siis varsti on seal ruumis kõvad miinuskraadid ja pump ei tooda enam midagi.
Sakslane räägib, et ongi mõeldud just elamisse sisse, kas või elutuppa. -et uudne ja huvitav lahendus. -pole siis oluline kui külm õues on, pump ikka kütab. Muidugi maksab ka hästi 20kw mudel ca 9tuh€
-
- külaline
Oma töö rahaline väärtus on jah veidi keerulisem ja vaieldavam teema, aga kokkuvõttes ikkagi ju põletad näit. 200 eur väärtuses puid ahjus ära.tõnu kirjutas: Kuidas nüüd võtta! Mina oma töö, oma tarbeks jätan tasustamatta. Kõike ei saa rahas arvestada! Vähemalt ei ole ma kellestki sõltuv (Eesti Energia jne...) ja ei jää kellegile kehvemal ajal võlgu ning tuba on alati soe!

Puud võivad metsas kasvades olla nö. tasuta olemas ja ka seista puukuuris tasuta, aga rahaline väärtus tuleb mängu sel hetkel kui need mingil viisil ära tarbitakse.

-
- külaline
Aga uuri siis mis seni avastamata põhimõttel see asi töötab ja anna teada.karumati kirjutas: Sakslane räägib, et ongi mõeldud just elamisse sisse, kas või elutuppa. -et uudne ja huvitav lahendus. -pole siis oluline kui külm õues on, pump ikka kütab. Muidugi maksab ka hästi 20kw mudel ca 9tuh€

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas AHEL »
Olen nõus tõnuga,et kõike ei saa ikka rahasse panna.igaüks teab ise kuidas oma vaba aega veeta,kui teed talveks puid saad veel kasu aga kui istud jõusaalis pead veel pealegi maksma.Et kui mul on oma kaev siis peaksin sealt võetud vee maha müüma,kas oma kaevu vesi pole ka siis tasuta.tõnu kirjutas:Kuidas nüüd võtta! Mina oma töö, oma tarbeks jätan tasustamatta. Kõike ei saa rahas arvestada! Vähemalt ei ole ma kellestki sõltuv (Eesti Energia jne...) ja ei jää kellegile kehvemal ajal võlgu ning tuba on alati soe!EMS1 kirjutas:Tasuta ei ole midagi, seda juba ühes teises teemas veidi käsitletud.tõnu kirjutas:kui veel natukene oma metsakest ka on, siis on talvekuud puhta tasuta soe! no natukene tuleb talvel ka seda tervisesporti teha, aga see ju puhas nauding!Oletame üsna realistlikult, et ma oleksin nõus su saetud, lõhutud ja kuivanud puid ära ostma 25 eur/rm eest, tulen ise järgi. Näiteks kui aastas kütad ära 10 rm, siis selle koguse eest saaksid 200 eur. Kui sa ei müü ja ise oma tarbeks ära kütad, siis põhimõtteliselt põletad 200 eur ahjus ära aasta jooksul.
-
- külaline
Asjad on tasuta siis kui need konkreetses olukorras on rahaliselt täiesti väärtusetud. Kui keegi seda vett osta ei tahaks ja sa ise mingeid kulutusi selle saamiseks ei tee, siis on tasuta. Kui aga on tegemist puurkaevuga, mille rajamine maksis korraliku summa, samuti pump on piiratud eluaega, pump tarbib ka elektrit jne, siis enam ei ole tasuta, kuna oli vaja kulutada raha otseselt vee saamise peale.AHEL kirjutas: Olen nõus tõnuga,et kõike ei saa ikka rahasse panna.igaüks teab ise kuidas oma vaba aega veeta,kui teed talveks puid saad veel kasu aga kui istud jõusaalis pead veel pealegi maksma.Et kui mul on oma kaev siis peaksin sealt võetud vee maha müüma,kas oma kaevu vesi pole ka siis tasuta.
Oletame, et sul on näiteks 5 ha metsa, mille eest sa ise sentigi maksnud ei ole. See mets on sul väärtuseta ehk tasuta ja sellest saadavad puud on tasuta? Väga tore, võin kohe sulle väga kasulikku tehingut pakkuda ja selle metsa 100 eur eest ära osta.

Loomulikult ka küttepuude tegemise peale kulub otseselt raha kuna saag ju maksis raha ning maksab ka bensiin, õli, sae hooldus ja remont... aga see ei ole antud juhul üldse tähtis kui palju need asjad maksavad, sest lõpuks on nende puude hind selline, millise summa nende müügist võiks saada ja see sõltub juba ka asukohast jms. Kui keegi oleks nõus tulema su juurde ja ostma need puud ära näit. 200 eur-ga, siis sisuliselt kütadki 2 sajalist ahjus ära.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 14 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas AHEL »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aga vii oma kaev kõrbesse ja paku seal müügiks, võibolla saad hea kauba teha.AHEL kirjutas:Kui keegi on nõus mu vee ära ostma miljoniga,siis järelikult olen miljonär!!!!! KÕIK MÜÜGIKS. EDU
Esimene kaevust võetav ämbritäis vett maksab samapalju kui kaev, teine ämbritäis maksab pool kaevu hinnast ja niimoodi vee ämbritäie hind koguaeg väheneb.
Kurb kui inimesed lihtsat matemaatikat ei jaga. Nagu kui palju maksab ühe ilusa disainkamina kütmise ÜKS kord kui selles tehakse tuld 5 korda aastas ja maja arvestuslik eluiga on näiteks 50 aastat.
(Tegin "raamatupidaja" nõudmisel kamina valgest marmorist millest kujunes vanapaberi põletamise koht ja kui selle hinna kokku lõin....)
-
- külaline
Senikaua kuni see pakkumine kehtib, et ollakse nõus miljoniga ära ostma, nii ongi, oled miljonär.AHEL kirjutas:Kui keegi on nõus mu vee ära ostma miljoniga,siis järelikult olen miljonär!!!!! KÕIK MÜÜGIKS. EDU

-
- külaline
-
- Korralik postitaja
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Kasutab ikka välisõhku läbi õhukanali. Seadmed on lihtsalt siseruumis. Kindlast seadmete elueale , remondile ja hoolduseks väga hea lahendus. Iseasi mis läheb maksma toodetud sooja hind.Karumati kirjutas:Tervist. On kellelgi kokkupuudet majasisese õhk-vesi soojuspumbaga, st. välisosa asjal ei olegi, kõik on toodud majja sisse.(garaaži,koridori,kelder..) -sel juhul on pump koguaeg vähemalt 0 kraadises keskkonnas ja point ju täitsa olemas.
http://www.dimplex.de/waermepumpe/luft- ... llung.html
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kui me võtame sellise eesti keskmise suurusega maja, ~150m2., siis kui palju maksab sinna ahjude ehitamine nii et kogu maja ka mõistliku temperatuuriga oleks? Pluss korsten(-nad). Pluss puukuur? Pluss metsas puude langetamise ja saagimise ning lõhkumise varustus? Pluss piisava suurusega mets kust igal aastal oleks küttepuid võtta?tõnu kirjutas:Küsimus on pigem: "mõistlikuses ja mõtetuses"! Kui sa ostad näit. selle 9000.- maksva süsteemi, mis töötab samuti elektri peal ja mille elektri tarbimine võrdub minu küttepuude hinnaga, siis hakkab see asi ennast vast ära tasuma alles sinu lastel kui ta muidugi nii kaua üldse vastu peab!
Mis siis saab kui tervis ei luba enam puude saagimisega/lõhkumisega mässata? Kas ikka tulevad tasuta riita?
Kui vaadata kui suured on õhuhulgad mis liiguvad läbi soojuspumpade välisosade siis torudega selle tuppa ja jälle õue viimine on ... kummaline ja ilmselt ka päris kallis ning probleemne ettevõtmine.Veikko kirjutas:Kasutab ikka välisõhku läbi õhukanali.
Mina esialgu küll ei taipa mis selles head on.

ehitusremont@gmail.com
-
- Korralik postitaja
Eks linnavurlede jaoks ei tule võibolla tõesti odavam, aga maainimese jaoks tuleb ahiküte ikka tunduvalt odavam. Igat asja on muidugi võimalik ka kallimalt osta või ehitada!rokikas kirjutas:Kui me võtame sellise eesti keskmise suurusega maja, ~150m2., siis kui palju maksab sinna ahjude ehitamine nii et kogu maja ka mõistliku temperatuuriga oleks? Pluss korsten(-nad). Pluss puukuur? Pluss metsas puude langetamise ja saagimise ning lõhkumise varustus? Pluss piisava suurusega mets kust igal aastal oleks küttepuid võtta?tõnu kirjutas:Küsimus on pigem: "mõistlikuses ja mõtetuses"! Kui sa ostad näit. selle 9000.- maksva süsteemi, mis töötab samuti elektri peal ja mille elektri tarbimine võrdub minu küttepuude hinnaga, siis hakkab see asi ennast vast ära tasuma alles sinu lastel kui ta muidugi nii kaua üldse vastu peab!
Mis siis saab kui tervis ei luba enam puude saagimisega/lõhkumisega mässata? Kas ikka tulevad tasuta riita?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
... Isegi kui raha ei ole on kõht ikka täis?igaüks teab ise kuidas oma vaba aega veeta
Teinekord mõtled et enam-vähem ja siis minnakse jälle uuele ringile

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu