Kas oled nii hea ja kirjutad mis ettevõtetest sa pakkumised võtsid. Pean järgmine nädal sama tegema ja kõige nüridam ongi see esialgne ettevõtete otsimine netist, kataloogistsvenne kirjutas:olen ise ka õhk vesi soojuspumpa soetamas ja natuke kodutööd teinud. Pakkumised olen siis vōtnud 11kw mudelitele atlanticu, nibe, mitsubishy electric, fujitsu ja daikinile.
Hetkel parim õhk-vesi soojuspump ?
-
- külaline
Re: Hetkel kõige parem õhk-vesi soojuspump?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Re: Hetkel parim õhk-vesi soojuspump ?
Lugemata postitus Postitas Hillar »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas irina1 »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 19 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas officer »
...kui palju neid alla -20 päevi onHillar kirjutas:Olin ka Nibet valimas. Kõik sõbrad kiitsid aga märkasin et -20 juures on pea pool küttevõimsust kadunud ja cop ka -10 juures juba kehva. Siis kütab ju elektriga edasi. See on jama.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Hillar »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas Unkas »
Ma võin oma kogemusele tuginedes öelda, et maja varasema kütte/sooja vee energiatarve (kasutusel Nibe Fighter vent. soojuspump) langes 20000 kWh pealt 12000 kWh/aastas peale, kui küttesüsteemile lisati GREE õhk-vesi soojuspump (vana kooli raud ehk on-off) ja kolm Hewalex plaatkollektorit. See Gree on-off pole kindlasti mingi imeelukas (COP 3,6), pigem ikka keskpärane tööloom ja 3000 kWh sellest langusest võib julgelt panna plaatkollektorite arvele.
Seega ka kombineeritud lahenduse peale mõtlemine ei oleks paha, sest tänu plaatkollektorite tööle Gree pump pool aastat lihtsalt seisab.
Samas kui küsimus kaldub päikesekütte valdkonda, siis „kõige paremat“ ei otsi veel mitte keegi – ostetakse mis iganes jampsi pakutakse, peaasi, et oleks odav ja kaup sisaldaks nimetust „päikese…“. Enamik ei tule millegi pärast selle peale, et võrdleks sertifikaate, mingeid tootlikkuse näitajaid, kvaliteeti vms., aga võimalik, et see aeg ühel päeval tuleb.
Lugemata postitus Postitas xil »
Eelmises majas kasutasin plaatsoojusvahetit, nüüd plaanin proovida akupaagi põhja uputatud Õ/Õ soojusvahetiga lahendust. Sel on see eelis, et pole vaja ringluspumpa töös hoida ja Õ/Õ soojusvaheti on mul niikuinii juba olemas, jäi eelmisest lahendusest üle, kui Õ/Õ SP välisseadmele plaatsoojusvaheti sappa panin.
-
- Ehitusspets

Aga ise kavandan ka samuti 35 vee soojendada ntx 45 ni (t.vahe 10deg) tavalise 50-50l mahtboileriga, või siis läbivoolu boileriga, kui ampreid jagub.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas det »
Ega pump ju ei küta tarbevett ja küttevett korraga, see protsess on lahutatud,isegiintegreeritudboileril.
See kui 1:1le vesi eraldi kütta ja tarbevesi pumbast eraldada, et pump vähem töötaks on enesepettus. Kasutegur mis ületab 1:1on ju ikka kasulikum.
xil kirjutas:Mulle tundub, et kasulikum on sooja tarbevee puhul kasutada kas Õ/V soojuspumpa vaid vee eelsoenduseks kuni ~35C-ni ja järgnevas boileris soendada vesi otseküttega 55C-ni või kasutada tarbevee jaoks eraldi soojuspumpa või üldse soendada tarbevett otseküttega. See viib Õ/V soojuspumba kasuteguri alla, kui väljund sättida ~60C-le, et 55C vett saada ja ruumide kütmisel kaotatakse sel juhul rohkem, kui tarbevee soojendamisest võidetakse.
Eelmises majas kasutasin plaatsoojusvahetit, nüüd plaanin proovida akupaagi põhja uputatud Õ/Õ soojusvahetiga lahendust. Sel on see eelis, et pole vaja ringluspumpa töös hoida ja Õ/Õ soojusvaheti on mul niikuinii juba olemas, jäi eelmisest lahendusest üle, kui Õ/Õ SP välisseadmele plaatsoojusvaheti sappa panin.
-
- Ehitusspets
[/quote]det kirjutas:Mis jutt see on?
Ega pump ju ei küta tarbevett ja küttevett korraga, see protsess on lahutatud,isegiintegreeritudboileril.
...et siis paariskuupäevadel kütab hoonet ja paaritutel soendab tarbevett koos sellest tulenevate COP'idega

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas det »
Soovitan ise uurida firmadest, saab põhjalikuma vastuse on vähem spekuleerimist.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas irina11 »
officer kirjutas:...kui palju neid alla -20 päevi onHillar kirjutas:Olin ka Nibet valimas. Kõik sõbrad kiitsid aga märkasin et -20 juures on pea pool küttevõimsust kadunud ja cop ka -10 juures juba kehva. Siis kütab ju elektriga edasi. See on jama.?
Ühk-vesi pumba valik?
Lugemata postitus Postitas Rihanna »
Kogemuste põhjal?
Kütte vajadus ca 130 m2 maja.
Vesipõrandküte.
-
- külaline
Re: Ühk-vesi pumba valik?

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Arno2 »
Vanasti pidi enne talve muretsema kust ja mis hinnaga kütte kätte saad.
Kasutegurit ei tea aga arved on natuke rohkem kui poole odavamad.
Mulle soovitas seda Atlanticut tookord üks tuttav insener. Valida oli ka kallimate seadmete vahel aga hea et selle tellida julgesin. Ikkagi suur investeering oli omalajal. Siiamaani pole kahelnud.
-
- külaline
-
- Ehitusspets
Kuidas teed tarbevett?Arno2 kirjutas:Mina kütan juba vist 4aastat 250m2 maja atlanticu 13,5kW pumbaga.
-
- külaline
Lugesin praegu terve selle teema ja palju teisigi teeemasid õhk-vesi pumpade kohta läbi, eriti targemaks ei saanud peab ikka põhitõdesi selgitama hakkama, et ise seda hinnataset mõttestada ja oskaks seadmeid võrrelda. Minule info otsijana on näiteks palju abi sellest, kui siin selgub, et mõned seadmed on tegelikult sama tootja seadmed erineva brändi all, müügimees seda sulle vaevalt ütleb.Külaline kirjutas: Kvaliteet on aga alati subjektiivne mõiste, mis lähtub alati konkreetsest indiviidist ja tema vajadustest ja ootustest seadmele (vm-le). Igal inimesel on oma personaalne kvaliteedikriteerium, ei ole olemas üldist ja ühtset kvaliteedihinnet.
Hinda ei pea tinglikult määrama, sest ka see parameeter on määratletud tootja poolt , edasimüüja määrab sinna veel midagi vahele

Seetõttu on jutt hinna- ja kvaliteedi suhtest minu arvates natuke eksitav, 6 klass vist kauges ajaloos ka. Suhte mõistest saame muidugi aru, aga kvaliteet mõistena on mingi asja võrreldavad omadused teiste sarnaste asjade suhtes (parem, halvem, sama, on ei ole). Kvaliteedi suhe on täpselt nii obijektiivne , kui objektiivsed on need parameetrid mida sarnastel seadmetel võrreldakse. Seadmete kvaliteeti saab vaadelda eraldi hinnainfost või tootjast ja tarbijast. Hinna kvaliteeti (madal, kõrge) võib vaadelda eraldi ka ühe seadme osas erinevatel turgudel, müüjate jne juures. Võrdlus mingi parameetri kaudu mingist valimist ei pruugi alati kerge olla ja lihtsana näiv ja kõik võrdlusd ei kanna endas ühe kvaliteediga infot (üldine, täpne, eksitav). Hinna- ja kvaliteedi suhte selgitamisel ongi oluline kvaliteedi ja hinnaparameetrite selgitamine eraldi ja alles siis nende omavaheline suhtestamine , see võimaldab visualiseerida seda kas hea on odav või kallis on halb jne.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas sonakasekka »
Mitsul muidugi head õhkpumbad aga siiski...päris huvitav, ise olen valimas Mitsu ja Daikini vahel, kuid kaldun vist Daikini peale, tundub soliidne
-
- külaline
Soojuspumbas on boiler sees. Soojuspump ise teeb soojavett.officer kirjutas:Kuidas teed tarbevett?Arno2 kirjutas:Mina kütan juba vist 4aastat 250m2 maja atlanticu 13,5kW pumbaga.
-
- Ehitusspets
-
- külaline
Väljas on tuuleveski ja sees on üks kast kus on kõik asjad sees. Põhimõttest ei tea rääkida.officer kirjutas:...seda küll, aga mis põhimõttel?
-
- Ehitusspets
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rafael55 »
Lugemata postitus Postitas Diiler »