Käsil vannitoa kapitaalremont vanas paneelmajas. Ütlen kohe ette, et siseviimistluse alal praktilised kogemused puuduvad, küll aga on nähtud kuidas seda tööd tehakse ja viimasel ajal vaadatud youtubest omajagu õpetusi. Proovin nüüd ka praktiseerida. Kui hätta jään siis võtan päästerõngana remondimehe appi.
Mul on tekkinud mõned küsimused millele otsin vastuseid.
Seinad tuleks sirgeks krohvida (ühes kohas kõige suurem kõikumine 20mm, enamus kuni 8mm), sai foorumit uuritud ja jõudsin selgusele, et selleks sobib Vetonit TT. Eemaldasin seintelt lahtise krohvikihi, vanad põrandaplaadid ja laest lahtise pahtli. Seintel on mingi vana vene läikiv värv, alumises osas isegi kaks kihti.
1) Tunnen muret, et krohv ei pruugi selle värvi külge hakata. Üritasin 40-se liivapaberiga natuke karestada aga see ei teinud muud kui lihvis konarused tasaseks ja värv läks mõnest kohast natuke heledamaks (pildil pruun värv). Mida soovitate nakke parandamiseks teha? 2) Pole eriline plaadi fänn siis on plaanis plaatida ainult põrand ja kraanikausi tagune. Ülejäänud seinad värvida niiskuskindla värviga näiteks? Kui seinad saavad sirgeks krohvitud, siis käin põranda ja kraanikausi taguse ala hüdroisolatsiooniga üle. Pesemiseks tuleb kinnine duššikabiin sundvendiga. Mis alad peaksin veel hüdroisolatiooniga üle käima? (kõik nurgad?)
3) Minu loogika kohaselt peaks hüdroisolatsiooni peale kandma pahtli kihi, et seda värvida. Milline pahtel selleks üldse sobiks?
4) Lakke tuleb tüüpiline laudis ripplagi. Kuna tegu on niiske ruumiga siis kas peaks ka vana pahtlist puhastatud lae kuidagi ära töötlema. Just nende äärepragude pärast. Hetkeolukord : 5) Ehk oskate jagada häid ideid. Püstakust tuleb uus veetoru, kuradima kõrgelt- 70cm põrandast. Tahaks seda ära peita. Lihtsalt mingi kast ümber ehitada? (jääks minu silma riivama) Ehk oskate midagi soovitada? Tänud ette
Päikest