Vesi vana talumaja toomine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
MarkusW
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vesi vana talumaja toomine

Lugemata postitus Postitas MarkusW »

Tere,

kuna ma otsimisega ei leidnud päris seda vastust mida otsin, esitan siin küsimuse. Loodan et oskate aidata.
Tegemist on vana talumajaga, kus on olemas puurkaev (40m) mis asub mjast umbes 20m kaugusel ja tahaks vesi maja sisse tuua.
Maja vundament on tehtud maakivist ja tahaks teada palju umbes vöib maksta sel juhul vesi maja sisse tuua, s.h. kaevamistööd + torustik + tehnika ( pumbad jne)
Kui sügavale on vaja torustik panna et siis talvel ka ära ei külmuks.
Kui keegi ka veel teab kui palju maksab lokaalse kanalisatsiooni rajamine (5le inimesele) siis palun ka sellele vastata. Hetkel olemas kogumiskaev, täpset suurust aga ei tea.
Ootan teie vastused ja olen iga kasuliku info eest tänulik!

Markus
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Re: Vesi vana talumaja toomine

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.
MarkusW kirjutas:Tere,

kuna ma otsimisega ei leidnud päris seda vastust mida otsin, esitan siin küsimuse. Loodan et oskate aidata.
Tegemist on vana talumajaga, kus on olemas puurkaev (40m) mis asub mjast umbes 20m kaugusel ja tahaks vesi maja sisse tuua.
Maja vundament on tehtud maakivist ja tahaks teada palju umbes vöib maksta sel juhul vesi maja sisse tuua, s.h. kaevamistööd + torustik + tehnika ( pumbad jne)

Kas kaevul on pass? Palju on kaevu tootlikus ja alanemine? Manteltoru läbimõõt? Selle järgi pead valima pumba. Saan aru, et on tegemist kaevuga mille andmeid keegi ei tea, siis peaks selle enne üle vaatama; kas teha läbipesu või üle puurima. Pumba hind 300- 700 eur. Lisaks muud pudinad ca 900. Kuna asukohta ei tea, siis kaevetööde maksumust ei hakka isegi oletama. Peaks arvestama küttekaabli paigaldusega hoone sisendile, ca 150 eur.

Kui sügavale on vaja torustik panna et siis talvel ka ära ei külmuks.

Soovituslikult 1,2 m, oleneb pinnasest.

Kui keegi ka veel teab kui palju maksab lokaalse kanalisatsiooni rajamine (5le inimesele) siis palun ka sellele vastata. Hetkel olemas kogumiskaev, täpset suurust aga ei tea.
Ootan teie vastused ja olen iga kasuliku info eest tänulik!

Küsi KOV´ist kas sinna üldse saab septikut paigaldada. Ja kui saab, siis teed natuke paberimajandust; load, asendiplaan, sertifikaadid jne.
Septik koos vahekaevu ja imbväljaku torudega ca 1600 eur, lisaks trass hoonest septikuni (vajalik on kaugused paika saada) killustik 16-32 ca 20 m3, kopaööd. Nende viimaste maksumus oleneb asukohast. Kui on hea kopamees ja soodne pinnas, siis paneb selle septiku päevaga paika.

Toomas.

Markus
Vasta