Sauna ehitus ...

saunad, santehnika, boilerid jne
copper
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Sauna ehitus ...

Lugemata postitus Postitas copper »

Kas keegi oskab öelda, mis võiks kujuneda saun-suvila ehituse m2 hinnaks ... ?
Plaan ehitada postvundamentidele puitkarkass maja ~35 m3, millest ~15 m2 oleks sauna osa ja ülejäänud nö. kaminasaal (ja viilkatuse alla peaks jääma ka mingi magamise koht). Eesmärk, et maja saaks kasutada ka talvel (st. soojustatud). Vett sisse ei plaani esialgu vedada.

Räägitakse, et sellise lihtsama putka saaks püsti ~4000 eeki/m2 ...
Kas see vastab tõele?
siim528
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas siim528 »

4000.- m2 on puukuuri hind. soojustatud majal koos akende,uste,korralike põrandate pluss veel plaaditud dussiruumiga, heal juhul õnnestub sul selle raha eest saada vaid materjal. korruta kahega näitab minu kogemus.

Tervitades OÜ Vennased.
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

kardan ka et saunad-dussiruumid oma torustike ja plaatimistega on pigem kallimad tavaelamu ruutmeetrihinnast
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mida väiksem ehitis seda kallim m2, pakuks, et alla 8-10 000-/m2 ei vea välja
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ma tegin omale onni, mis kõlbab ka talvel elamiseks. Hiljem hakkab ta täitma ainult saunafunktsiooni. All on saunaruumid ja üks suur tuba 40m2
Üleval on magala 40m2
Põhja mõõdud on 6.5x8.5
Tegelike ruute on koos üsna madala katusealusega ligi 100.
See läks maksma 700 000 kanti. Sitakeerajad vanamehed ehitasid pool aastat. Nende peale läks veerand milli. Muu oli materjal ja elektri-potsepatööd. Kui ise kõik teed, siis saad oma 4000m2 tehtud hädapärast küll.
See oli mul aasta tagasi. Nüüd hinnad juba 1/3 kallinenud. Vähemalt puidul, millest mul enamus ka on. :roll:
Eelmiseks sügiseks oli asi niikaugel:
Pilt
küsija
külaline

plaaditud?

Lugemata postitus Postitas küsija »

Kas sa Hiid mingid ruumid lasid nagu plaatida ka, kui siis, mis selline asi ka juurde hinnast läks või tegid kõik ruumid puidust?
Külaline
külaline

"Kui ise kõik teed, siis saad oma 4000m2 tehtud hädapärast küll."
Nii need legendid tekivad. Tööraha moodustab lõpphinnast 40-50% aga järgmine klient küsib minu käest, et näed foorumis keegi tuleb hädapärast 4000ndega välja, miks sina kaks korda rohkem küsid.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Kusjuures oleneb väga palju siiski, kuidas teha.
Isale sai kunagi maale sauna tehtud. Vundamendi kraavid kaevasime käsitsi, betooni tegime ka ise. Pesu ja leiliruumis on maas lihtsalt betoon, peal puitrestid. Kaminaruumis laudpõrand. Ahju ümber on tellistest ühekordne sein, mujal lihtne voodrilaud. Puitkarkass, väljas lihtne servatud laud voodriks. Katusel eterniit. Korsten allosas kividest aga lae pealt kuni üles välja (ca 3m) panime vana asbest(?)toru, mille väljastpolt mingi möksiga katsime. "Torutööd" hõlmasid lihtsalt ahju veevärgi ja 80l paagi ühendamist, lisaks väljajooksu kraani jaoks jupp, kokku ehk 4m toru. Kamina ladus isa.
Pinda on kokku ca 50 m2.
Äärmiselt lihtne lahendus, mis töötab juba 15 aastat :D
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Re: plaaditud?

küsija kirjutas:Kas sa Hiid mingid ruumid lasid nagu plaatida ka, kui siis, mis selline asi ka juurde hinnast läks või tegid kõik ruumid puidust?
üks sosssepp siit foorumist plaatis pesuruumi põranda ja seinad ning leliruumi põranda.
Ligi kuu aega nöökis. Algul ajas oksele, aga mõtlesin et sitta kahh, saunaks käib.
Hind oli midagi 12 tuhhi kanti pluss plaadid-segud, teist samapalju
otsija
külaline

Lugemata postitus Postitas otsija »

siis ei tohigi siit foorumist kedagi vist vaadata. sest omalgi on just parajasti plaatijat vaja. mõtlesin, et käin siit läbi ja vaatan, aga näea, keegi Hiid kirjutab , et siin sosssepad. või äkki Hiid sa tuled teed ise ära!?
Või kust saaks siis plaatijat?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

ega nad sellepärast kõik diletandid ja õpipoisid ole, kui mulle selline trehvas.
Ise tegemiseks ei ole paraku aega, muidui oleks ka omal ise teinud.
Varemalt on saanud ikka teha ka seda tööd.
Paraku olen nüüd muu tööga pidevas äkkes. :?
otsija1
külaline

Lugemata postitus Postitas otsija1 »

Hiid kirjutas:ega nad sellepärast kõik diletandid ja õpipoisid ole, kui mulle selline trehvas.
Ise tegemiseks ei ole paraku aega, muidui oleks ka omal ise teinud.
Varemalt on saanud ikka teha ka seda tööd.
Paraku olen nüüd muu tööga pidevas äkkes. :?
Jälle mina see, kes otsib plaatijat. Aga kui sa Hiid nägid, et mehest pole asja, siis miks minema ei saatnud? või kas keegi on seda teinud, et kuidas seda üldse teha, mida nagu öelda ja üldse aru saada, et ta asja ei tunne? et siis ma valmistaks ennast ette!? Ehk sul mõni pilt, et hea vaadata, kuidas ta su kena elamise ära rikkus!?

Maarika
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

otsija1 kirjutas:Aga kui sa Hiid nägid, et mehest pole asja, siis miks minema ei saatnud? Ehk sul mõni pilt, et hea vaadata, kuidas ta su kena elamise ära rikkus!?

Maarika
Paraku ei ole elu must ja valge. Kui on päevade küsimus, millal sünnib laps ja selleks ajaks peab valmis olema, siis ei ole aega enam mehi valida.
ideepoolest saaks pilti teha, aga ei viitsi hetkel. Nüüd juba lava ees kah. Pesuruumis olevaid valekaldeid aga pildile suht raske saada...
No kujuta olukorda, kus on 10x10cm plaadid. Tuba on ristnurkadega, aga kõikide seinte ääres jooksevad ühte pidi "porgandid" 0-25mm. :o
papa carlo
külaline

Saun - puhkemaja

Lugemata postitus Postitas papa carlo »

4000 kr/m2 soojustatud aastaringseks elamiseks mõeldud saun - puhkemaja ei ole kohe kuidagi võimalik. Et 30 m2 ja kõik kokku 120 000 krooni? Minu saun - puhkemaja käis ka säästuehituse klausli all ja 35 m2 sauna ehitusmaksumuseks kõikide kuludega kujunes ca 250 000 krooni. Kellel on huvi, siis võin seda ehitusmeest soovitada - iseasi, millal tal aega on. Enamikus töödest tegi ise ära, ainult ahi - kamina, korstna ja katuse tellis firmast.
Külaline
külaline

Re: Saun - puhkemaja

papa carlo kirjutas:4000 kr/m2 soojustatud aastaringseks elamiseks mõeldud saun - puhkemaja ei ole kohe kuidagi võimalik. Et 30 m2 ja kõik kokku 120 000 krooni? Minu saun - puhkemaja käis ka säästuehituse klausli all ja 35 m2 sauna ehitusmaksumuseks kõikide kuludega kujunes ca 250 000 krooni. Kellel on huvi, siis võin seda ehitusmeest soovitada - iseasi, millal tal aega on. Enamikus töödest tegi ise ära, ainult ahi - kamina, korstna ja katuse tellis firmast.
Saan õigesti aru, et siis 250000 ja elamiskõlblik (sauna)maja?
Vasta