Kolde mõõdud ja arvutamine. palun aidake

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Adlolf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 11 korda

Re: Kolde mõõdud ja arvutamine. palun aidake

Lugemata postitus Postitas Adlolf »

1kg puude põletamiseks kulub min. 4m3 õhku. 40kg kulub 40x4x3=480m3 õhku. Tuba 75m2x2,6m=195m3. Kui kütmine kestaks 2 tundi siis 10cm diameetriga avast seinas puhuks tuul 8,5m/s.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

[align=][/align]Sellises koldevariantide "ainuõiges" rägastikus julgen mina küll siin öelda, et miks peaks Ahjumaailma koldevariandid olema viletsamad. Ega ikka ei ole küll. Aga ärgu :beg: keegi osaku siit lugeda, et olen midagi oma tööst "parimaks" , "ainuõigeks" dituleerinud.
Viimati muutis kaminahi, 25 Sept 2014, 09:06, muudetud 2 korda kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

kaminahi kirjutas:Sellises koldevariantide "ainuõiges" rägastikus julgen mina küll siin öelda, et miks ei peaks Ahjumaailma koldevariandid olema viletsamad. Ega ikka ei ole küll. Aga ärge keegi osaku siit lugeda, et olen midagi oma tööst "parimaks" , "ainuõigeks" dituleerinud.
M.O.T.T. :grin:
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets

kaminahi kirjutas:Sellises koldevariantide "ainuõiges" rägastikus julgen mina küll siin öelda, et miks ei peaks Ahjumaailma koldevariandid olema viletsamad. Ega ikka ei ole küll. Aga ärge keegi osaku siit lugeda, et olen midagi oma tööst "parimaks" , "ainuõigeks" dituleerinud.
Ilus jutt aga millele see arvamus toetub? Kas on mingid vettpidavad mõõtmistulemused?
Kui on siis tahaks näha. :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

looder54 kirjutas:
Ilus jutt aga millele see arvamus toetub? Kas on mingid vettpidavad mõõtmistulemused?
Kui on siis tahaks näha. :)
Jah, sul on olnud võimalik neid näha. Aga keegi ei usu, et sa neist midagi oskaksid järeldada.
Sa kiitled, et sinu ahjud on salastatud, aga kas ma näeks mõnda sinu käega toksitud tehnilist terminit või mõõtühikut, rääkimata arvutustest? Foorumis on vaid mõla. Üleliia viisaklt muidugi ma väljendasin. :blush:
Oled aastaid kinnitanud, et kõik ahjud mida olen näidanud kohhe-kohe ja kindlasti lõhki lähevad. Kui on siis tahaks näha :)
PS Vaata nüüd teema pealkirja ja loe selle esimest postitust.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets

Tõepoolest ei näe ma teemas ühtegi Ahjumaailma ahjukolde arvutust, küll aga loen Ahjumaailma omaniku arvamust, et tema kolded tunnustatud ja katsetatud kolletest mingil juhul kehvemad pole. Mõõdistused, mida näinud olen aga just seda kinnitavad, et nad kehvapoolsed on isegi võrreldes kodumaiste vanade käsitöökolletega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

looder54 kirjutas: Mõõdistused, mida näinud olen aga just seda kinnitavad, et nad kehvapoolsed on isegi võrreldes kodumaiste vanade käsitöökolletega.
Näita neid mõõdistustulemusi!!!
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Adlolf kirjutas:1kg puude põletamiseks kulub min. 4m3 õhku. 40kg kulub 40x4x3=480m3 õhku. Tuba 75m2x2,6m=195m3. Kui kütmine kestaks 2 tundi siis 10cm diameetriga avast seinas puhuks tuul 8,5m/s.
Siin tundub kala sees olevat? Kui 1kg põlemiseks kulub 4m3, siis 40kg tarvis 40 korda rohkem: 160m3. Seega ei vilista ventilatsiooniava reaktiivmootorit jäljendades, puhub vaid ~3m/s briis ;)
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kala on siis kuidas võtta....4 m3 õhuga põletatud ei saa, aga seda ei pea ka 3 tunniga korrutama ehk põlemiseks vajalik õhuhulk sõltub puude kogusest, mitte nende põletamiseks kulutatud ajast. Tormi pole sellegipoolest karta.
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets

kaminahi kirjutas:Kala on siis kuidas võtta....4 m3 õhuga põletatud ei saa, aga seda ei pea ka 3 tunniga korrutama ehk põlemiseks vajalik õhuhulk sõltub puude kogusest, mitte nende põletamiseks kulutatud ajast. Tormi pole sellegipoolest karta.
Oled sa oma jutus ikka päris kindel? :)
Adlolf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Adlolf »

Tere.
2korda2 kirjutas:
Adlolf kirjutas:1kg puude põletamiseks kulub min. 4m3 õhku. 40kg kulub 40x4x3=480m3 õhku. Tuba 75m2x2,6m=195m3. Kui kütmine kestaks 2 tundi siis 10cm diameetriga avast seinas puhuks tuul 8,5m/s.
Siin tundub kala sees olevat? Kui 1kg põlemiseks kulub 4m3, siis 40kg tarvis 40 korda rohkem: 160m3. Seega ei vilista ventilatsiooniava reaktiivmootorit jäljendades, puhub vaid ~3m/s briis ;)
Minu viga,et ei täpsustanud. Kolde liigõhutegur on 3 ja on ühikuta arv .
Vasta