madis64 kirjutas:
Ikka rohkem kui su haledad 10 kg. Ahjupassi alusel![]()
.
Miks sa Austria kuulsa kolde ka täis kusesid

http://www.kachelofenverband.at/wp-cont ... 110905.pdf
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
madis64 kirjutas:
.
Lugemata postitus Postitas looder54 »
kaminahi kirjutas:madis64 kirjutas:
.
Miks sa Austria kuulsa kolde ka täis kusesidNendel see päris haledake küll sinu jaoks, vaid mingeid kepikesi 6 kg, aga sedasi oma lemmikute ees nende tähtis pühamu täis kusta, see saab küll olla ülearusest vedeliku tarbimisest
http://www.kachelofenverband.at/wp-cont ... 110905.pdf
Kuidas nii? Kas seal on siis teine terminoloogia või teised vajadused, või teised numbrid?looder54 kirjutas:
Peale sinu pole siin täna imekombel keegi kusel käinud. Austerlased teatavasti
arvutavad oma kolded vastavalt vajadusele. Kui vaja, siis ka 6 kg.
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Lugemata postitus Postitas koma2 »
Nüüd siis tellija juba otsustab, milline tuleb tema ahju projekt. Noooh, on selliste soovidega tellijad olemas küllAndrus Schults kirjutas:Eks see ongi tellija otsustada, mis kriteeriumitest lähtuvalt ahi projekteerida. Mina endale mitte kunagi ahju -30`C lähtuvalt ei laseks projekteerida, !
Kes küll see pottsepp on, tutvusta teda, palun. Oleks ka huvi selle pottsepaga tutvuda. Või pead sa ennast pottsepaks ja Salzburgi või Danieli selliseks imeahjuksAndrus Schults kirjutas: Ja mõni pottsepp siin muidugi väidab, et on sellise imeahju juba leiutanud!
Lugemata postitus Postitas JJR »
Mul on tunne, et Herr Andrus ei adu seda, et Eestis on piirkondi, kus on külmem, kui kuu keskmine termeratuur antud tabelites. Olgu öösel või päeval.Andrus Schults kirjutas:Eks see ongi tellija otsustada, mis kriteeriumitest lähtuvalt ahi projekteerida. Mina endale mitte kunagi ahju -30`C lähtuvalt ei laseks projekteerida, sest kogu kütteperioodist moodustab selline ekstreemne temperatuur väga väikese osa. Sama hästi võiks siis F1-ga või Hummeriga igapäevaselt mööda Tallinna tänavaid 30km tunnis ringi sõita. Samas inimesele kes elab piirkonnas kus tihti elekter nädala või rohkemgi ära selline lähenemine ei sobi. Aga kindlasti on parim ahi selline, mis katab võimalikult pikalt kütteperioodil hoone või ruumi küttevajaduse ilma, et esineks ülekütmist (temperatuur üle +27`C) ja ahju ning korstna tahmumist. Tahm on väga hea isolaator ja põhjustab soojuskadusid, mistõttu tuleks sellises olukorras ahju ning korstna sisepindu sagedasti puhastada.
Olen ka varem öelnud ja kordan siis veelkord üle, et ideaalset halupuudega köetavt ahju ei ole olemas. Kogu aur ja vile aga läheb siin foorumis minu arvates just selliste imeahjude leidmisele. Ja mõni pottsepp siin muidugi väidab, et on sellise imeahju juba leiutanud!
Andrus Schults kirjutas:Lp JJR! Oled minu postitusest valesti aru saanud. Tahtsingi öelda, et ahju sobivust ei saa hinnata kõiki kriteeriume läbi vatamata. Ka väikses Eestis on temperatuuride erinevused väga suured. Vilsandile ehitatud ahju projekt ei sobi täpselt samasuguse maja kütmiseks Haanjas. Paraku on tõsiasi, et nii nagu ei saa Hummeriga punktist A sõita 100km kaubusele punkti B 3,5L kütusega ei saa ka suurt ahju kütta liiga väikese puudekogusega ilma sisemisi salvestuspindasid ja korstnat tahmamata.
Kõige paremini katab kogu kütteperioodi soojavajaduse pelletikamin ja seda tänu automaatikale.
Puidugraanulid?
Kuigi nende hind on veidi kõrgem kui küttepuudel, saab neid kasutada automaatse sööte ja katkematu kütterežiimiga, alustades kütmist etteantud ajal automaatselt ja reguleerides kütmise intensiivsust soovi korral termostaatide abil.
Lugemata postitus Postitas JJR »
Mida siis üldse seletadAndrus Schults kirjutas:Tegemist ei ole EN 15544 arvutustest lähtuva koldega.
Lugemata postitus Postitas Adlolf »
Ei no kus sa siis oled.Andrus Schults kirjutas:Raivo äkki täpsustad millal ja kus sulle sellise dekreedi olen välja kirjutanud?
Kõikumine pole ju suur. 1,5 - 3,2. Veidi üle 100%Adlolf kirjutas:Tere.
Saksa käsiraamatus kirjutatakse, et puudega kütmisel on liigõhuteguriks 1,5 kuni 2,5. Austerlased kirjutavad,et UmweltPlus kolldel on liigõhutegur ca 3 ja kui vaadata ahjude arvutusi, nii Eestis kui Austrias, on liigõhutegur 3,2.
Sa proovi teemas vastata ka kui mina küsin. Muidu tuleb jälle sinu lõputu vada sajal seosetul teemal.Andrus Schults kirjutas:Raivo äkki täpsustad millal ja kus sulle sellise dekreedi olen välja kirjutanud?
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025