Tundmatu kaabel

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Tundmatu kaabel

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Kas keegi tunneb ära mis kaabliga on tegu? Pärit umbes 30 aasta tagusest ajast. Mind huvitab, kas seda maa sisse võib panna (liitumiskilbi ja maja peajaotuskilbi vahele). Soone ristlõige tundub olevat 16mm2.
kaabel.JPG
kaabel.JPG (301.47 KiB) Vaadatud 2762 korda
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Re: Tundmatu kaabel

Lugemata postitus Postitas vtl »

Külaline kirjutas:Tere. Kas keegi tunneb ära mis kaabliga on tegu? Pärit umbes 30 aasta tagusest ajast. Mind huvitab, kas seda maa sisse võib panna (liitumiskilbi ja maja peajaotuskilbi vahele). Soone ristlõige tundub olevat 16mm2.
Pakun, et tegu on elektrikaabliga. :grin:
Ja arvan, et võib küll maa sisse panna - oma kaabel ise tead, kus Sa seda hoiad. :grin:

Nali naljaks, aga kui Sa tahad seda kaablit sihtotstarbeliselt kasutada ehk sealt ka elektrit läbi lasta, siis mina seda Sinu asemel ei teeks, olenemata sellest, kas konkreetset kaablit lubati toona matta või mitte.

Sellises vanuses, 80-test aastatest pärit nõukaaegsete kaablite PVC isolatsiooni elueaks loetigi suurusjärk 30...40 aastat. Lisa siia otsa veel veneaegne kõikuv kvaliteet ja mõtle ise.
Külaline
külaline

vtl kirjutas:
Külaline kirjutas:Tere. Kas keegi tunneb ära mis kaabliga on tegu? Pärit umbes 30 aasta tagusest ajast. Mind huvitab, kas seda maa sisse võib panna (liitumiskilbi ja maja peajaotuskilbi vahele). Soone ristlõige tundub olevat 16mm2.
Pakun, et tegu on elektrikaabliga. :grin:
Ja arvan, et võib küll maa sisse panna - oma kaabel ise tead, kus Sa seda hoiad. :grin:

Nali naljaks, aga kui Sa tahad seda kaablit sihtotstarbeliselt kasutada ehk sealt ka elektrit läbi lasta, siis mina seda Sinu asemel ei teeks, olenemata sellest, kas konkreetset kaablit lubati toona matta või mitte.

Sellises vanuses, 80-test aastatest pärit nõukaaegsete kaablite PVC isolatsiooni elueaks loetigi suurusjärk 30...40 aastat. Lisa siia otsa veel veneaegne kõikuv kvaliteet ja mõtle ise.
Nali oli hea :D. Aga äitäh, ma siis proovin talle siiski muu otstarbe leida.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ei ole küll elektrik, aga kui on kasutamata kaabel ja mitte liiga väikseses keras, siis korraliku maandusega ei saa ju midagi juhtuda :scratch:
Ma paneks küll, kui väga nõudlik tarbija sinna taha ei tule. :jooma
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Pildilt ei loe enamus infot välja mida vaja oleks.
Ma ei suuda isegi soonte järgi vahet teha kas on vask või alumiinium. Valgustus kehva või mis iganes. 16 mm2 ja natukene heledam värv viitavad alumiiniumile. Kesta must värv viitab vist maaalusele kaablile, kuid siin katsuksin pigem materjali, kas on PVC või muu. Kui kest on jäigem siis on vist maakaabel. Oletusi oleks veel.
Lase elektriala inimesel korra pilk ikka peale visata ja just isolatsiooni osas. Vaske ja alumiinium peavad ajas ilusasti vastu, isolatsiooniga on aga nadimad lood. Kui nüüd on isol. kvaliteetne siis saab kaablit kasutada.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Kalvis kirjutas:Ma ei suuda isegi soonte järgi vahet teha kas on vask või alumiinium.
Viimane aeg oma monitori vahetada? :)
Kalvis kirjutas:Valgustus kehva või mis iganes. 16 mm2 ja natukene heledam värv viitavad alumiiniumile. Kesta must värv viitab vist maaalusele kaablile...
Minu silma järgi on kaabli välimine koorik siiski sinine või hall, kontrastiks on üks must juhtmesoon ju näha.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

värvikorrektsioon annab meile midagi sellist tulemuseks:
Manused
veidi sätitud värvid
veidi sätitud värvid
kaabel.JPG (214.31 KiB) Vaadatud 2598 korda
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

sashaobrok kirjutas:värvikorren pigem materjali, kas on ktsioon annab meile midagi sellist tulemuseks:
Siin on jah õiged värvid. Välimine kest sinine, kolm soont samuti sininsed (veidi heledamad) ja üks pruuni ja lilla vahepealne. Välimine isolatsioon on selline pehmem, paindub päris hästi näpu all. Kaabel seisis kuuri all varjus, umbes poole meetrises rullis.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

See on AVVG (slaavi tähed), mis ei ole maakaabel.
enrico-
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas enrico- »

Ma arvan, et kui terves pikkuses kaablikõri ümber panna, siis peaks kestma küll...
Pilt
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Siin me jõuame jälle ühe teise teema imeliku ja vtl vaidluse juurde, et kas ikka eesmärk pühendab abinõu. Nagu muide, jesuiidid väitsid.
Külaline
külaline

Tänud kõigile vastajatele. Ostan selle 35m vajaminevat kaablit (AXPK) ja pildil oleva kaabli jätan oma otstarvet ootama.
Vasta