Teemaalgataja probleem on tema avapostituses kirjas - lugeda on vaja.kaminahi kirjutas:Teemaalgatajal ei ole ju probleemi,

Lugemata postitus Postitas madis64 »
Teemaalgataja probleem on tema avapostituses kirjas - lugeda on vaja.kaminahi kirjutas:Teemaalgatajal ei ole ju probleemi,
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
madis64 kirjutas:
Teemaalgataja probleem on tema avapostituses kirjas - lugeda on vaja.
Ohmaeivõi. Milline peab küll olema haridus, et sellisest postitusest probleem leida? Maakas sai aru, et inimene küsib nõu, soovib suhelda, arutleda. Tark seab aga kõik "probleemiks". Ära siis näe probleemi kui sulle soovitud probleemselt ei suutnud vastata.kodune330 kirjutas:Hakkan endale ahju ehitama ja sooviks abi ahju kolde ja muude parameetrite välja arvutamisel.voibolla on plaanitav ahi liiga suur voi väike.
ahju mõõdud oleks 1290x770x220
ruumi suurus 75 m2 ja ruumi kõrgus 2,6
kolde laius 47 ja sügavus 48
kas oleks voimalik nädata arvutusviisi voi valemeid kuidas saaks kätte antud ahju
kolde kõrguse
lõõri pikkuse
max puukogus
ahju nominaalvõimsus
kolde maht
hetkel ei tea ,kas teen rest voi umbkolde
kui suure peaks kolderesti panema ,et põlemine oleks õhku piisavalt
salvestuskestvuseks voiks olla 24 h
Tänud kõikidele ,kes viitsivad vastata.
viewtopic.php?f=1&t=27079kodune330 kirjutas:viewtopic.php?f=1&t=27079
aga mida arvate ülal toodud lingil Annese arvutusmeetodist ?
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Jälle sa muretsed minu pärast. Annese (a-ga, Annes) teema ei ole habemega. Annese juttudes ja teadmistes ei ole midagi muutunud ja ta jagab selliseid antikvariaatõpetusi ka täna. Selles oleme suure hulga pottseppadega sama meelt. Tõin siin hiljuti näiteid sellest aastast ja need "teadusuuringud", mis ei pidavatki olema teadusuuringud, vaid lihtsalt raha tuulde laskmise viis, et saada autoritele vajalikke teaduslinnukesi.Andrus Schults kirjutas:Lp "kaminahi"! Siin teemas oleks sul nüüd võimalik ju näidata kuidas oma pakkumistes ahju võimsuse arvutad? Võta riiulist mõni teostatud projekt näiteks.
Mis puudutab seda Hannese habemega teemat (2011) siis minu soovitus on kõigile pottseppadele, et ärge märgade puudega soojusarvutusi tehke! 30% niiskusega halge ei tohiks ahjudes, pliitides ja kaminates üldse põletada!
Lugemata postitus Postitas looder54 »
Andrus, sa teenid ju keretäitAndrus Schults kirjutas:Raivo miks sa ise teadusuuringuid siis ei organiseeri? Pidid ju looma uue pottseppade katusorganisatsiooni. Minu ettepanekust loobusid, sest seltskond vale! Tee siis asi ära ja ära enam Annese arvutuste järgi oma ahjusid arvuta. See " ehituspenskari" kiun ei vii küll kuhugile ja tekitad vaid endale stressi ning foorumi lugejatele nalja nabani!
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Tõenäoliselt "need, kes sellist tahavad", sinu juurde lihtsalt ei tule.kaminahi kirjutas:Joonistasin siin selle kolde, millisest siin aina räägime. Sellise ehitamine peaks igale hakkajale lihtne olema. Ainult, et minu käest ei taha keegi sellist.
Madis, sa eksid ja eksid seetõttu, et oled selline põikpea. Minu klendid ikka tevad, mida tahavad ja ma ei varja nende eest võimalust saada ka umbkolle, mis iganes piludega. Aga nad eelistavad just sellepärst mind, et neile korraliku ahju teen ja oleme ikka ausad ka natuke, mind ikka tuntakse vaid heast küljestmadis64 kirjutas:Tõenäoliselt "need, kes sellist tahavad", sinu juurde lihtsalt ei tule.kaminahi kirjutas:Joonistasin siin selle kolde, millisest siin aina räägime. Sellise ehitamine peaks igale hakkajale lihtne olema. Ainult, et minu käest ei taha keegi sellist.
Teemaalgataja jaoks võiksid pikkused-laiused-kõrgused koos puidukilodega ka kirja panna.
Edit: unustasin mainida tuharesti mõõtmeid.
Jälle pikk jutt aga aru sa ei saanud, millest jutt. Mina ei küsinud lihtsalt HBO+ plaate. Sinul oli nende suur kampaania, ma pakkusin, et saad aidata jah. Aga jutt on ikka sellest, et sel ajal sul ei olnud tihedamaid, suurema erikaaluga, küpsetusahjule sobivamaid, suurema salvestusvõimega plaati ja sa siis ütlesidki, et need ongi need mis igale poole kõige patremad on. UUuuuh. Nüüd Danieli ahjust. Andrus, me ei tea midagi kui kiirest peab Saksamaal ahju valmis saama aga me teame, pottsepad, et seline ahi nagu see on, see ei ole ju mingi ahi....tule taevas appi. Vasta, mitu ahju on ehitatud? Hulk mehi jäid peale mind ju sinnaAndrus Schults kirjutas:Helistasid, et soovid HBO + plokke kasutada ja ma tõin sulle need ka tasuta. Kas need sulle meeldisid või mitte ega muud tagasisidet sa ju mulle andnud ei ole? Pole tahtnud sulle ka peale käia.
Danieli ahi oli saksa pottsepale projekteerimiseks ette antud lähteülesandega, kuidas saab pottsepp ehitada kliendile ühe päevaga ahju nii nagu püstitatakse tehase ahjusid ÜHE PÄEVAGA. Kui sa tahad näha seda ahju töös lepime aja kokku ja kütma teda koos Tartus.
Nagu sa tead, siis Wolfshöher toodab palju erinevaid šamotte mida siis pottsepad ka vastavalt vajadustele erinevates ahju osades kasutada saavad? Programm teeb neile selle valiku osas elu lihtsamaks, sest ütleb isegi sobiva paksuse. Aga loomulikult võib ju ka kuidagi teisiti tulemuseni jõuda.
Lugemata postitus Postitas raga »
Kust sellised numbrid ?Andrus Schults kirjutas: Aga sellest ei ole mõtet sulle rääkida, sest saad 6-7 6500kg ahjuga enda aastaplaani täis. .
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Palju "Daniel" koos "naha ja karvadega" st. materjal + paigaldus maksab?Andrus Schults kirjutas: Lääne pool aga peetakse 3-4 nädalat ahjuehitust objektil liigseks luksuseks mida kliendid arvestades pottseppmeistri töötasu kinni maksta ei jaksa.
No ei näe ei sentimeetreid ega millimeetreid, otsi või luubigaraga kirjutas:natuke on ikka teemat ka ju
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025