Jah ahju vastu ei oleks ju ka midagi, kas see tellisahi ajab mul õhku ka teisele korrusele kolme tuppa laiali, kahtlen, samas mingi salvestusfunktsioon osas mis muidu asjata korstansse läheb on teil hea point, üritan edasi uurida.rokikas kirjutas:Ilmselt läheb ka samapalju eurosid see kergkamin sul maksma. Pean silmas töö + materjal kokku.antonsi kirjutas:max 1.5 - 2t ehk peab probleemideta vastu.
"Linnuke oksalt siristas " kunagi et 2000 € eest on täitsa reaalne lootus saada ~1500 kg. kaaluvat tellisahju mis on nii iluasi kui ka, mõnusam kui "kiirkamin", küttekeha.
Aga eks sina maksad ja pead pärast saaduga seal elama.
Promasil 950KS vs Skamotec 225
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 13 korda
Re: Promasil 950KS vs Skamotec 225
Lugemata postitus Postitas antonsi »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Korralik postitaja
jah kindlasti võib teha, ma lihtsalt ei tea neid võimalusi.kaminahi kirjutas:Tellisahju annab teha ka õhusoojendus kanalitega ja tule nautimiseks sama suure uksega kui kaminagi. Kui tohib kamina teha suure uksega siis miks ei tohiks sama uks (sama suurusega) olla kaminahju ees? Kindlasti võib!
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

Kamina ehitus pole üritus, mille tulemuse määravad ajamõõtjad

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Korralik postitaja
no teoorias ma olen kõvakaminahi kirjutas: Kamina ehitus pole üritus, mille tulemuse määravad ajamõõtjad

Kuna ma ise ei ole potsepp ja ei tunne ka ühtegi (kutsetunnistusega) potseppa/ahjumeistrit, siis minu jaoks piiritleb täna mõistliku lahendust: aeg mis kulub valikute selgitamiseks, teabe kättesaadavus (ka hinnainfo) ja aeg mis kulub (kvaliteetseks) tarneks/ehitamiseks ja (oskusliku) meistri leidmiseks mingi kindla rahahulga juures. Lisame veel faktori, et aega valikute selgitamiseks on mul ainult töövälisel ajal, kui salongid on kinni ja meistrid magavad, siis langevadki valikud esialgu materjalidele (plaadid, kivid jne) ja seadmetele (kaminasüdamik) mille kohta leiab võhik kergemini infot või mida ma arvan ennast ise või oma tuttavaid kasutada/ehitada oskavat.
Kergemini leiab tavaliselt ikkagi müügiinfot seega kulub paratamatult hulk aega info filtreerimiseks võrdlemiseks, selles teemas teatud hulga aega veetes olen saanud kahtlemata targemaks valikute osas (aeroc, tellis, promasil, skamotec jne).
Kahjuks on palju mõistlikke valikuid minu jaoks lootusetult peidetud just piiritletud hulkade kaudu:
* mul ei ole aega , raha, et leida oskuslikku meistrit kellel oleks aega mind kõikides võimalikes lahendustes valgustada.
* Iga müügimees kiidab oma hulka (loe: p*tsi) ja filteerimiseks kulub alati hulk aega.
* Piiratud hulkade vahel teeme paratamatul piiratud otsuseid. Selles ei ole midagi halba, kaminat ma ei karda ja kamin ei ole lõpuni kasutu seade.
* võrdlemise keerukus ja võrdlemise oskus on samuti piiritletud (minu oskuste ja olemasoleva infohulga kaudu) ja ma ei ole valmis võrdlema kõikide 1m2 pinnale mahtuvate küttekehade kasutegureid detailideni ja pean paratamatult valituks osutuva lisaküttekeha kõrval aastaid (kurvalt nagu te arvate ja vastupidiselt minu enda arvamusel)e elama.
juhend kasutute teooriate mõistmiseks: laisk või teadmatu klient kellel ei ole valdkonnast aimu ei leia endale meistrit kes pakuks talle välja võrreldava hinna ja sama viimistletud lahenduse nagu saab juba täna hinnakirjast valida/võrrelda

Lähen nüüd edasi piiritletud valikutega kamina- või kaminahju ehitamisel, tänud

-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Üksvahe mõtlesin tõsiselt siiasamma foorumisse teha teema "Ostan hea ahju projekti". Ülesehitus umbes sedasi, et huvitatud meistrid saavad teemasse omalt poolt lisada ahju eskiisid, ühiselt kommenteeritakse üksteise projekte ja antake ka hinnanguid. Parimaks valitu saab korraliku preemia sõltumata sellest, kas läheb ehituseks või mitte. Lõpuks loobusin sellest ideest - pottseppade kogukond ei ole minu hinnangul valmis kainelt, ainult faktidele tuginevalt üksteise projekte kommenteerima. Lisaks pole ma kindel, kui paljud meistrid üldse oleksid valmis sedasi projekti eskiisi siia kõigile vaatamiseks/kommenteerimiseks laadima.
Õnneks oli minul piisavalt aega, et enda jaoks selgeks saada, kes on meister ja kes "meister". Kaks talve on ahi sooja andnud. Ma olen rahul.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Sinu postitusi teades võib muidugi midagi ka ise arvata.
viewtopic.php?f=1&p=269424#p269424
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas hronkel »

Nüüdseks ahi püsti ja ootab oma esimest kütte perioodi.
Paistab et oled mõtlemisvõimeline

Eks muidugi kõik paneb paika see, kui kiiresti sul seda uut "asja" vaja on ja kui suur on eelarve ja kes teeb.
Aga edu valikutes.
HrOnkel
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas looder54 »
Hõiskame ikka kevadel! Tänapäeva ahjuehitus on palju enamat, kui ennustamine kohvipaksult. Mina küll ei julgeks soovitada mingi isehakanud "meistri" piltide järgi omale ahju ehitama. Kui seda tõepoolest peaks tegema,hronkel kirjutas:Siin kohal tahaks ka julgustada mõtlema kivi kasutamise peale. Ise sai käidud sama rada läbi, erinevuseks vaid see, et minu elamises oli juba õhkküttkamin ja millest tule vaatamisest enam ei piisanud - tahtsin sooja ka![]()
Nüüdseks ahi püsti ja ootab oma esimest kütte perioodi.
Paistab et oled mõtlemisvõimelineja loodan, et ka pöial pole peost välja kasvanud siis tegelikult ei ole kivide ladumine teab kui suur kunst. Aga eelnevalt pead ikka endale selgeks tegema kuidas neid laduda, st projekti, joonist. Siit foorumist sa muidugi mingit joonist ei leia, kuid pilte ahjudest ja nende ehitamisest ikka jagub (viimasel ajal muidugi oluliselt vähem, kui aastate eest), seega loe vanemaid postitusi, nii 3 aasta taguseid ja enam - Hobipottsepp toimetab näiteks. Otsi endale mõni 3D joonestus programm, tee kuivalt läbi kivi kivi haaval ja kus hätta jääd siis võta mõnel pottseppal nööbist kinni ja küsi nõu (usu mind, nad ei olegi nii kurjad kui siin foorumis paistab.) Mina sain küll a
Eks muidugi kõik paneb paika see, kui kiiresti sul seda uut "asja" vaja on ja kui suur on eelarve ja kes teeb.
Aga edu valikutes.
HrOnkel
olude sunnil siis MTÜ kodulehel on väljavõte Sveitsi pottsepaõpetusest. Pigem võtaks eeskuju sealt. Need ajad, kus igamees omale ahju ehitab , hakkavad mööda saama. Tänapäeva ranged reeglid kütteseadmetele võivad kaasa tuua tõsiasja, et sinu ahju koldeuks lihtsalt kinni teibitakse mingil ajal. Soovitan kõigil lugeda viimaseid postitusi foorumiteemadesse, mille võib julgelt ristida ühe nimetaja järgi "häda ja viletsus" Vaataks ja loodaks tulevikus näha seda foorumit ikka palju "mazoorsemates" toonides.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
Jällegi hiilgad sa oma "teadmistega" Kusagil kaugemas teemas ei pidavad kaminahju arvates olema ka mingit seost ei kolde lõõristiku ega kolde suuruse vahel.kaminahi kirjutas:Sveitsi õpikul ja euronormidel puudub vähimgi seos, mida saaks teada.

-
- Ehitusguru
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Kui soovid ikkagi Promasil 950KS plaate mõõduga 1000x500x30mm, siis nende hjaehind on meil tellides 20,65EUR/tkantonsi kirjutas:Andrus Schults kirjutas:Promasil 950 KS mõõtudega 1000x500x100mm (hind: 68,80EUR/tk) ei ole ju odavam 30mm Skamotec plaadist.kui nüüd võrrelda sarnaseid materjale ja hinduKood: Vali kõik
Promasil 950 KS 1000x500x30mm (hind: 11EUR/tk, 22EUR/m2) Skamotec 225 Super-Isol 1000x610x30mm (hind: 23EUR/tk, 38EUR/m2)
(letihinnad ilma soodustust kauplemata). Aga nagu selgub siit vestlusest, siis nad ei ole võrreldava tugevusega materjalid, mida mul oligi vaja teada. Saan muidugi aru, et kui nüüd seda tugevust ikkagi ühe materjaliga taga ajada on skamotecil rohkem pointi, jäikust ei pea samas sama materjaliga taga ajama.
Tänud kõigile kes viitsisid seda teemat arutada ja ideid pakkuda.
Kuis soovid, et kamina korpus salvestaks ja materjal soodsa hinnaga siis soovitan ref: CPK KAMINPLAAT 37MM CPK salvestavat kaminaplaatt 60x40x3,7cm 11kg 12,00EUR/tk.
- Manused
-
- CPK salvestav kaminaehitusplaat TOOTJA CEBUD.PNG (485.65 KiB) Vaadatud 4885 korda
Andrus Schults
KAMINAKODA
e-post andrus@raidkivi.ee
www.raidkivi.ee
Facebook`s: http://et-ee.facebook.com/pages/Raidkiv ... 4565424731
Facebook`s: http://www.facebook.com/pages/Kaminakod ... 8270545098
-
- Korralik postitaja

Ma ei hakka endale ise ahju ehitama või ilma projekteerimata planeerima ja kaminale korpust tellistest ise laduma, kui valik selliseks osutub, siis peab ka aega õige meistri otsinguteks kulutama. Kui muud valikud tunduvad käegakatsutavamad, siis teeb teised valikud.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas hronkel »
Seda tahaks kohe nähalooder54 kirjutas:..... Tänapäeva ranged reeglid kütteseadmetele võivad kaasa tuua tõsiasja, et sinu ahju koldeuks lihtsalt kinni teibitakse mingil ajal.

Usu mind ma ei ole ainus ahjuomanik ja neid, kellel on sarnane asi, on eesti oi kui palju ???
Ja seda poliitikut tahaks ka näha kes sellise otsuse vastu võtab.
Soovitaks mitte külvata paanikat selliste õudusjuttudega, laste õudusjuttudega.
Lp
HrOnkel
-
- Ehitusspets
Tõepoolest, pean sinu ees vabandama teemaalgataja. Näen sinu postitustest, et oled arukalt mõtlev inimene. Kahjuks näen ka midagi muud, see on nimelt see, kuidas potensiaalset klienti töödeldakse, suunates teda kindlalt omale vajalikus suunas. Ma ei ütle, et kõik, mida räägitakse vale oleks, aga see agressiivne suunamine "ehita ise" on minumeelest liiast.Hoopis käest läheb asi, kui jõutakse teatud "ahjutüübi" otsese reklaamini. Seda, mida see ahi endast kujutab, on ju piisavalt jututeemaks olnud!antonsi kirjutas:pidage nüüd hoogunäen , et tellised hakkavad lendama munadesse ja näkku, kes kuhu kellele sihib
nagu igas teise potsepateemas. Katsuge üksteisega kuidagi hakkama saada.
Ma ei hakka endale ise ahju ehitama või ilma projekteerimata planeerima ja kaminale korpust tellistest ise laduma, kui valik selliseks osutub, siis peab ka aega õige meistri otsinguteks kulutama. Kui muud valikud tunduvad käegakatsutavamad, siis teeb teised valikud.
Kui keegi pravuuritseb, et Euronormid Eestis kehtima ei hakka, siis ollakse reaalsusest ikka väga kaugel. Veelkord vabandan.

- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Seekord täitsa nõustun sinuga. A.S. on tõesti päris tüütu oma pideva kauba pähemäärimisega.looder54 kirjutas:Kahjuks näen ka midagi muud, see on nimelt see, kuidas potensiaalset klienti töödeldakse, suunates teda kindlalt omale vajalikus suunas.

P.S. Kas leidsid uuringu üles?
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusspets
Tsiteerin sinu juttu vaid selleks, et foorumikülastaja saaks aimu ehituspenskarite hämamisest. Ei, ei pidanud silmas A.S . Vastupidi, pidasin silmas just ehituspenskarite poolt promotud rämpsahju! Pole olnud võimalust tutvuda millegi kaasaegsega, mida nende meeste esituses tehtud.rokikas kirjutas:Seekord täitsa nõustun sinuga. A.S. on tõesti päris tüütu oma pideva kauba pähemäärimisega.looder54 kirjutas:Kahjuks näen ka midagi muud, see on nimelt see, kuidas potensiaalset klienti töödeldakse, suunates teda kindlalt omale vajalikus suunas.![]()
P.S. Kas leidsid uuringu üles?
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
A. Millist rämpsahju siin teemas on promotud? Too palun tsitaat!looder54 kirjutas: pidasin silmas just ehituspenskarite poolt promotud rämpsahju! Pole olnud võimalust tutvuda millegi kaasaegsega, mida nende meeste esituses tehtud.
B. Kuna sa siit mitte kedagi ei tunne (sinu oma väide) siis .... mis tutvumisest sa räägid?
C. Kas leidsid uuringu üles?
D. Eelnevat postitust ei pea täis mahus tsiteerima. Igaüks saab seda niigi lugeda.
ehitusremont@gmail.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit