kanalisatsioonitoru sügavus ?

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
kloss
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kanalisatsioonitoru sügavus ?

Lugemata postitus Postitas kloss »

Hei,

selline mure siis, et maal vanemate juures sai maja kanalisatsiooni. Aeda pandi valla poolt kaev, mis minu arvates pandi liiga madalale. Minu liitumiskoha sügavus on nii, et umbes 90 cm maapinnast on liitmiku alumine serv. Ehk siis kui 110 toru panna, siis ülemine osa on maapinnast ca 80 cm sügavusel. Maja on kaevust 27 meetri kaugusel, ehk kalde peaksin tegema nii, et maja poolne toru ülemine osa on maapinast ca 60 cm sügavusel. Pinnaseks muld-savi segune pinnas, asukoht Kesk-Eesti.

Siit ka küsimus, et kas selline süsteem talvel ära ei külmu. Öeldakse ju, et külmumispiir on ca 1.2 m. Ja kui külmub, siis kas miskitmoodi toru soojustades asja paremaks teha ei anna ? Või peaksin igal juhul vallal laskma kaevu sügavamale panna ?
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Kaevu sügavamale panna vast ei ole mõtet.Sa soojusta toru ära.
kloss
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kloss »

Millega soojustada oleks mõtet ? Kuna olen sellel teemal üsna võhik, siis oleks igasugune nõu teretulnud.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Soojusta penoga.Võib-olla on olemas ka juba valmis penost "koorikud" kanalisatsiooni toru soojustamiseks.Väiksema toru jaoks igatahes on olemas sellised.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Norm näeb ette, et kanalitoru peal peab olema veel vähemalt 1,15m
Kui soojustada, siis mitte koorik ümberringi vaid ainult pealpoole st maa soojus ikka ligi pääseks
Külaline
külaline

OK, selge, üritan siis panna peno plaadid trassile peale. Ja loomulikult tänud vastanuile !
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Võibolla on hirmul liiga suured silmad. On ehitatud kanalisatsioonitoru 40 cm sügavusele ja juba kümmekond aastat pole sellega midagi juhtunud.
Külaline
külaline

Äkki keegi tark otsustaks ära kas panna koorik ümber siis või ainult peale peno, sest homme läheb mul ka sitatoru panekuks :D
rhai
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas rhai »

Äkki keegi tark otsustaks ära kas panna koorik ümber siis või ainult peale peno, sest homme läheb mul ka sitatoru panekuks

Kujuta ette kui maapind ligi meetri jagu ära külmub, siis pole ju sellest pealt soojustamisest midagi kasu. Mul Tartus korterit läheb kanalisatsioon umbes sama sügavalt kui sul, soojustasime koorikpenoga ära ja hoolitsesime selle eest, et ei jääks võimalust külmal sisse pugeda. Kanalisatsioonis liigub ju tarbevesi, mis on iseenesest soe ja kui sees elatakse, ei juhtu midagi. Meil on 2 aastat vastu pidanud, sealjuures vägagi suured külmakraadid, midagi pole külmunud. soojusta julgelt , ei pea kartma seda madalust.
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

d

Lugemata postitus Postitas pelx »

olen ka pannud toru alla meetri! ei juhtu sellega midagi! kuid on olnud objektid kus järelvalve nõudis penot peale poole meetri laiune riba 50mm. liiva padi alla 200mm. peale õrnalt siis peno ja 20 liiva
Vasta