Olemasolev maja sein on täidetud saepuru/laastuga (tapeet- laudis- paber- puru- paber- laudis-vooder), loobusin täidise eemaldamise ideest ja otsustasin lisada väljapoole villa. Mööda poode jalutades hakkas silma klaasitud reklaamstend-"ristlõige" kus saepurusein on soojustatud seest "SPUinsulation" plaadiga (λ-0,023) millel on mõlemal poolel foolium ja sisemise fooliumi kiht kleebitakse aurukindlaks, kohe tuli idee kasutada "FINNFOAM" plaati (λ-0,03) (siseviimistlus- kile- finnfoam40mm- laudis25- paber- saepuru~120- paber- laudis25- vill100(150)- tuuletõkke- distants- välisvooder). Ise jäin oma ideega väga rahule, siin peaks mainima, et majale tuleb sundvent sisse, soojustusttagastav, alarõhuga. Kõik muutus keeruliseks kui rääkisin oma brilliantsest ideest ehitusmeistrile (tulev järelvalve) ja kui selle vastus ei meeldinud siis teisele... Mõlemad väitsid, et saepuru sein mitte mingil juhul ei või kilega katta ja "finnfoam" kohe kindlasti ei kõlba oma tiheduse tõttu ja mitte mingi ventilatsioon ei päästa ja me kogu perega jääme haigeks väga lühikese ajaga... Ma just arvasin, et seest peab kile olema ja veel igatpidi õhukindlaks teibitud ning materjalid mis sissepoole jäävad peavad olema tihedamad jms... Tehke nüüd mulle selgeks MIDA krdt need tüübid silmas pidasid! Mina ei suutnud nende jutust aru saada

Aitäh