kuidas saada fassaadi tuulduma?

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: kuidas saada fassaadi tuulduma?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Katustel ja ka seintele on vastavates haridusmaterjalides tuulutusavade arvutused sees. Võtsidki arvesse katuse kallet, teepikkust jne. Igatahes sai tuulutusava minimaalse pindala kätte.
nõus barmalei
külaline

Lugemata postitus Postitas nõus barmalei »

NÕUS BARMALEIGA. Eesti ehitaja on puhas saast. Omapäi ei oska ja kõige hullem ei tahagi midagi korrektselt ja ausalt teha. Tema tahaqb ruttu oma raha põhimõtteliselt kokku varastada, et saada kiire mini obj-t lõpetatud. Tööd teeb südametunnistuseta ja sibi kvaliteediga, aga palka tahab nagu hambaarst. EJV peale ei saa ka kindel olla. Samasugused huiarid. Kõige hullemad on need isehakanud omalkäel tegevad oü-d, fied ja mustalt tegelejad. Põhimõtteliselt on neist 99% sulid

[Kuskuures on küll kohane võrrelda hambaarstiga, sest mul kogemused tööd korraldanud ehitajatega, kel on kõrgharidus ja kelle töötund oli sama kallis kui minul. Olen raamatupidaja ja oma töös kogu aeg kõige osas valvel, sest iga aps võib viia suuret jamadeni. Ja kui maja juures selgub, et tuuletõke ja laudise vahel on hallitus, katusel harjatuulutus puudub ja ka seal on hallitus, vundamendi soojustamisel on peno ja vundamendi vahel sentimeetrine õhuvahe, teisal on katusekile vastu räästa otsalaudist ja takistab tuulutust, jne, jne, jne.
Mis on mu ehitusseadusest tulenevad kohustused, mis olen jätnud täitmata? Ilma loeta pole midagi ehitanud, korralikud lepingud on olnud (viitega RYL 1 kvaliteediklassile), käibemax on maxtud, etc. Jah, OJV oleks pidanud võtma, aga ega tema ka kogu aeg koha peal ela - juba paari tunniga võib tekkida mingi lollus, mille peale isegi OJV ei tule. Nüüd võtsingi mustalt üle tegelase ohutumaid asju tegema - olen tema töölõigu teooria omale hoolega selgeks teinud ning kogu aeg jälgin. Paar koda on olnud, et mul tekib kahtlane tunne mingi asja osas ja panen töö seisma ja helistan kalli eksperdi kohale, kes on pärast ülevaatamist seni iga kord kinnitanud ja joonistega ja tugeva teooriaga tõestanud, et mul on õigus. Aga vähemalt see mustalt tegev tüüp kuulab mu sõna ega hakka laiama teemal kui hea haridus ja suured kogemused, jne tal on. Kogemus näitab, et ei tohi usaldada mitte yhtegi ehitajat sõltumata tema tugevatest soovitustest, kogemusest, haridusest, jne. Kui praegu peaksin kõike alustama, teeksin ise omale kogu teooria selgeks, võtaksin tööjõu mustalt ja passiksin kogu aeg juures ja konsulteeriksin mitme tarkuriga.[/quote]
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

nõus barmalei kirjutas:NÕUS BARMALEIGA. Eesti ehitaja on puhas saast. Omapäi ei oska ja kõige hullem ei tahagi midagi korrektselt ja ausalt teha. Tema tahaqb ruttu oma raha põhimõtteliselt kokku varastada, et saada kiire mini obj-t lõpetatud. Tööd teeb südametunnistuseta ja sibi kvaliteediga, aga palka tahab nagu hambaarst. EJV peale ei saa ka kindel olla. Samasugused huiarid. Kõige hullemad on need isehakanud omalkäel tegevad oü-d, fied ja mustalt tegelejad. Põhimõtteliselt on neist 99% sulid
...
Mis on mu ehitusseadusest tulenevad kohustused, mis olen jätnud täitmata?
Sinu harimiseks "toksin" mõned punktid Ehitusseadusest.
§ 29. Ehitise omaniku kohustused ja õigused
(1) Ehitise omanik on kohustatud tagama:
...
3) ehitusprojekti kohase ehitamise, kui ehitusprojekt on nõutav;
...
8) vajaduse korral ehitusprojekti ekspertiisi tegemise;
10) ehitamise isiku poolt, kellel on vastav pädevus ja õigus;
...

Kas need seadusepunktid olid ka kenasti sinu kui omaniku poolt täidetud või ikkagi oli mõningaid vajakajäämisi?
nõus barmalei kirjutas: ... Nüüd võtsingi mustalt üle tegelase ohutumaid asju tegema ...
Kas ja kuidas kontrollisid "tegelase" pädevust ja õigust ehitada?
Muide raamatupidajaid ma ei usalda. Eriti susserdajaid, kes palkavad inimesi tööle mustalt.
eelpostitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas eelpostitaja »

Olen üsna kindel, et niiskuskahjustuste (hallitus jne) tekke peamine põhjus ei ole mitte niivõrd ehitajapoolsed eksimused vaid omanikupoolne vale ehitusprotsessi juhtimine, korraldamine:
projekti, kas ei tagatud või ei tagatud projektikohast ehitamist, st tellija arvas ennast olema projekteerijast targemaks, otsustas omal käel sisse viia muudatusi ilma projekteerijaga, spetsialistidega konsulteerimata, jättis mõne materjalikihi paigaldamise oma suva järgi ära, mõne asendas teisega jne jne,
rikkus ehitustehnoloogiat sellega, et organiseeris töid vales järjekorras jne, jne
Ühesõnaga, enne katlaks sõimama asumist vaata peeglisse, ega sa juhuslikult pada ei ole.
Vasta