Puitkarkass seina soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
jaan175
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Puitkarkass seina soojustamine

Lugemata postitus Postitas jaan175 »

Vaja soojustada seitsmekümnendatel ehitatud puitkarkassmaja(karkassi mõõt on 130x50mm 1100mm sammuga). Hetkel seest välja on sein selline: saepuruplaat, tõrvapapp, laudis, karkassi vahel soojustuseks on 3x vene tuuletõkke plaat ja silmailuks on väljaspool mingi 100mm paks krohvitud plaat mis hakkab kohe seinast ära kukkuma.
Olen mõelnud, et suruks karkassivahele 150mm villa, horisontaalne roovitus 50x50mm vahele 50mm villa, 30mm tuuletõke, distants lauad ja vertikaalne voodrilaud. Teine idee mis mul tuli oleks selline, et kasvataks seda karkassi prussi 70mm võrra väljapoole, sisse 200mm villa ühes tükis, tuuletõke, distants lauad, horisontaalne voodrilaud. Esimene varjant tundub parem kuna ei tule niipalju külmasildu karkassis ja horisontaalse roovituse peale löömine on heakskiidetud tegevus. Teise varjandiga saaks karkassivahe villaga ühte mõõtu ja asi oleks nagu lihtsam aga kas see karkassi kasvatamine on ikka hea mõte ja siis ei kaoks need külmasillad ära mis karkassi prussidest tulevad. Villaks paneks selle http://ecostock.ee/tooted/ursa-df-35-gold/ kui sellel laiusest sent maha lõigata siis läheb täpselt karkassi vahele ja ei jääks jätkamise kohti. Mis teie arvate asjast?
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Puitkarkass seina soojustamine

Lugemata postitus Postitas antonsi »

jaan175 kirjutas:Vaja soojustada seitsmekümnendatel ehitatud puitkarkassmaja(karkassi mõõt on 130x50mm 1100mm sammuga). Hetkel seest välja on sein selline: saepuruplaat, tõrvapapp, laudis, karkassi vahel soojustuseks on 3x vene tuuletõkke plaat ja silmailuks on väljaspool mingi 100mm paks krohvitud plaat mis hakkab kohe seinast ära kukkuma.
Olen mõelnud, et suruks karkassivahele 150mm villa, horisontaalne roovitus 50x50mm vahele 50mm villa, 30mm tuuletõke, distants lauad ja vertikaalne voodrilaud. Teine idee mis mul tuli oleks selline, et kasvataks seda karkassi prussi 70mm võrra väljapoole, sisse 200mm villa ühes tükis, tuuletõke, distants lauad, horisontaalne voodrilaud. Esimene varjant tundub parem kuna ei tule niipalju külmasildu karkassis ja horisontaalse roovituse peale löömine on heakskiidetud tegevus. Teise varjandiga saaks karkassivahe villaga ühte mõõtu ja asi oleks nagu lihtsam aga kas see karkassi kasvatamine on ikka hea mõte ja siis ei kaoks need külmasillad ära mis karkassi prussidest tulevad. Villaks paneks selle http://ecostock.ee/tooted/ursa-df-35-gold/ kui sellel laiusest sent maha lõigata siis läheb täpselt karkassi vahele ja ei jääks jätkamise kohti. Mis teie arvate asjast?
Kas plaan lahti lüüa terve karkass või ainult väljast? Ventileeritava fassaadi idee on väga hea . Vill kahes kihis kasutades on parem kuna tekib vuugikohtadel ülekate. Villa kasutades pead mõtlema ka sisemisele aurutõkkele.
jaan175
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lahti võtan esialgu väljast, et enne sügist välisfassaadi korda saaks, kui väljast korras siis hakkan seest tegema. Aurutõkke katsun sisetööde ajal panna, tervele majale ma korraga ringi peale ei tee aga ehk pole hullu. Ventilatsoon on mul ainult köögis ja vannitoas(väike lõõr korstna kõrval) ning köök on ühenduses suure telekatoa ja esikuga, ei tea kas sellest piisab kui maja aurutõkkega üle teha või tuleks ka ventilatsiooni süsteemi muutma hakata?
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja

jaan175 kirjutas:Lahti võtan esialgu väljast, et enne sügist välisfassaadi korda saaks, kui väljast korras siis hakkan seest tegema. Aurutõkke katsun sisetööde ajal panna, tervele majale ma korraga ringi peale ei tee aga ehk pole hullu. Ventilatsoon on mul ainult köögis ja vannitoas(väike lõõr korstna kõrval) ning köök on ühenduses suure telekatoa ja esikuga, ei tea kas sellest piisab kui maja aurutõkkega üle teha või tuleks ka ventilatsiooni süsteemi muutma hakata?
Jupiti ehitamine on raskem ja vead kerged tulema , aga ega kõik peagi kerge olema. Sul ei olehetkel ventilatsioon vaid ainult väljatõmme . Materjalid mida sa tahad kasutada eeldavad täna üsmna õhu ja aurutihedat konstruktsiooni.

seega väljast sisse:
voodrilaudis
vertikaalne roovitus
tuuletõkkeplaat või kangas, vahed teibitud
50 villa horisontaalse roovituse vahel
150 villa karkassi vahel
aurutõke (pedantselt paigaldatud , teibitud jne)
laudis

kui seestpolt kunagi teed, siis eemaldad saepuruplaadi ja tõrvapapi, lisad karkassi ja sinna vahele veel 50 villa, peale kips. Ventilatsioon tasuks läbi mõtelda selliselt, et oleks ka sissepuhe jne kuna uus konstruktsioon enam õhku sisse eriti ei lase ja ei lase ka niiskust välja siis on ventilatsioon hädavajalik.
jaan175
Uus kasutaja
Uus kasutaja

antonsi kirjutas:
jaan175 kirjutas:Lahti võtan esialgu väljast, et enne sügist välisfassaadi korda saaks, kui väljast korras siis hakkan seest tegema. Aurutõkke katsun sisetööde ajal panna, tervele majale ma korraga ringi peale ei tee aga ehk pole hullu. Ventilatsoon on mul ainult köögis ja vannitoas(väike lõõr korstna kõrval) ning köök on ühenduses suure telekatoa ja esikuga, ei tea kas sellest piisab kui maja aurutõkkega üle teha või tuleks ka ventilatsiooni süsteemi muutma hakata?
Jupiti ehitamine on raskem ja vead kerged tulema , aga ega kõik peagi kerge olema. Sul ei olehetkel ventilatsioon vaid ainult väljatõmme . Materjalid mida sa tahad kasutada eeldavad täna üsmna õhu ja aurutihedat konstruktsiooni.

seega väljast sisse:
voodrilaudis
vertikaalne roovitus
tuuletõkkeplaat või kangas, vahed teibitud
50 villa horisontaalse roovituse vahel
150 villa karkassi vahel
aurutõke (pedantselt paigaldatud , teibitud jne)
laudis

kui seestpolt kunagi teed, siis eemaldad saepuruplaadi ja tõrvapapi, lisad karkassi ja sinna vahele veel 50 villa, peale kips. Ventilatsioon tasuks läbi mõtelda selliselt, et oleks ka sissepuhe jne kuna uus konstruktsioon enam õhku sisse eriti ei lase ja ei lase ka niiskust välja siis on ventilatsioon hädavajalik.
Kas ma sain õieti aru, et aurutõkke paneks väljastpoolt vastu sisemist laudist? Kui selline lahendus töötab siis mul nõnda vist isegi parem seda asja teha.
Ma veel kuulnud ei ole, et karkassi kasvatamises väljapoole midagi halba oleks seega lähen vist seda teed, et panen karkassile 7cm otsa ja 20cm villa ühestükis sisse. Tuuletõkkeplaat on mul 3x1,2m sellel laiusest 5cm maha võtta siis istub täpselt karkassipeale ja ei tule neid tobedaid vuugikohti. Seest pean ka vist ikka kohe tegema hakkama, kuna uued aknad lähevad ette. Mõtlesin, et vana laudise seest minema ja sinna osb plaat, aurutõkke ja metallkarkassile kips või kui väljastpoolt vastu laudist aurutõkke panna siis jätan laudise alles.
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja

jaan175 kirjutas: Kas ma sain õieti aru, et aurutõkke paneks väljastpoolt vastu sisemist laudist? Kui selline lahendus töötab siis mul nõnda vist isegi parem seda asja teha.
Ma veel kuulnud ei ole, et karkassi kasvatamises väljapoole midagi halba oleks seega lähen vist seda teed, et panen karkassile 7cm otsa ja 20cm villa ühestükis sisse. Tuuletõkkeplaat on mul 3x1,2m sellel laiusest 5cm maha võtta siis istub täpselt karkassipeale ja ei tule neid tobedaid vuugikohti. Seest pean ka vist ikka kohe tegema hakkama, kuna uued aknad lähevad ette. Mõtlesin, et vana laudise seest minema ja sinna osb plaat, aurutõkke ja metallkarkassile kips või kui väljastpoolt vastu laudist aurutõkke panna siis jätan laudise alles.
Jah said õigesti aru, sest sõrestik on sõrestik pole vahet kumbalt poolt see avada ja materjalid vahele panna, oluline, et on õiges järjekorras ja korrektselt paigaldatud. Aga aurutõkkel mõte ainult juhul, kui see on korrektselt paigaldatud, liitekohad ülekattega ja teibitud seega peaks selle paigaldamise võimalikkust peale konstruktsiooni avamist hindama, et kas ikka on võimalik seda seal paigaldada, et sellest ka reaalne kasu oleks.

Ise seda karkassi kasvatamist ei valiks ja 200 villa asemel paneks 150 + 50 , siis tuleb vuukide ülekattega ja karkass jääb soojustuse sisse , sedasi vähendad külmasildu ja õhk ei saa villa sees nii vabalt liikuda kuna enamus vuuke on ülekattega. Tuuletõkke plaatide vuugid tuleb ikkagi tihendada ja/või teipida tuulekindlaks olenemata sellest kas sa lõikad plaati või mitte. Akende vahetamisel pane rõhku ka raamide aurutõkkele ja selle liitmisega muu konstruktsiooni aurutõkkega. Lisaks pead mõtlema ventilatsioonisüsteemile, sest peale tuule- ja aurukindluse kasvatamist peab majja ikkagi kuidagi ka õhk (sisse/välja) pääsema , sest see loomulik õhuvahetus mis ennem toimus läbi konstruktsiooni ja akende vahede enam ei toimi.

Seest laudist ei pea eemaldama , kui sa niiehknaa väljaspoolt saad kõik avada mis ongi ideaalne võimalus sellist renoveerimist teha. Seest renoveerides piisab pärast laudisele karkass, vill ja kips. Õhuke 8mm osb lisa kipsi taha kohtades kus sa tead, et pead midagi seinale kinnitama. Lisaks peaksid kuskile suurelt kirjutama , et pärast keegi aurutõkkest kruve läbi ei laseks jne.
Vasta