70aastatel ehitatud katuse aluse soojustus???
kuidas soojustada oma elamist
-
- külaline
70aastatel ehitatud katuse aluse soojustus???
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Parandage mind palun kui ma olen siinsetest foorumitest midagi valesti aru saanud! On kivi maja kivi katusega ja tahaks mõned katuse aluse ruumid tubadek muuta . Hetkel on asi nii et on sarika prussid kus vahel on lauad , laudade all tõrvapapp ja siis katuse kivi... Kas minu tegu viis on õige kui panan sinna sarikate vahele niiskuse tõkke siis villa siis löön sarikatele peale tuule tõkke plaadi ja siis kipsplaadi karkass kuhu vahele taas vill ja siis kips plaat .......Palun teid targemad ütelge kui ma peaksin midagi teisti tegema võikuidas peab tegema? Ette tänades!!! PS: vabandan kirja vigade pärast kuna eesti keelt pole kaua aastaid rääkinud
Lugemata postitus Postitas Illar »
Su tegemine peaks olema seesugune: Sarikate vahele (võimalikult olemasoleva roovitise ligidale) tuuletõke, tuuletõkke alla, ehk siis sissepoole tuleks moodustada piisav ruum, et ära mahutada vähemalt 20 cm soojustust. Sellise ruumi loomiseks olen teinud lisasõrestiku, nagu topeltsarika moodi. Soojustuse peale siis aurutõke, sinna peale aluslatid ja viimistluskiht- kips, valmisplaadid vms.
Ideaalne oleks muidugi vana katusekate maha võtta ja soojustus ülespoole viia, et saaks imeilusad sarikad (kui on ümarsarikad) nähtavale jätta, aga see on tugev töö.
Ideaalne oleks muidugi vana katusekate maha võtta ja soojustus ülespoole viia, et saaks imeilusad sarikad (kui on ümarsarikad) nähtavale jätta, aga see on tugev töö.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu