Elektrikapp vannitoas ?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
AbiVajaja1
külaline

Elektrikapp vannitoas ?

Lugemata postitus Postitas AbiVajaja1 »

Tere kodanikud elektrikud!

Kas selline asi on üldse mõeldav (niiskuskindlas karbis automaadid ) või lauslollus ?
Otsese vee kätte ta muidugi ei jää, auru vannitoas jagub ikka..
Kui selline asi võimalik on, pääseksin kapi ümbertõstmisest, juhete pikendamisest...)
Volt
külaline

Re: Elektrikapp vannitoas ?

Lugemata postitus Postitas Volt »

kuidas sai kilp vannituppa või vannituba kilbiruumi?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Millised on vannitoa mõõtmed ja kui kaugel asub kilp vannist ja dušist?
AbiVajaja1
külaline

Hetkel ei ole veel see ruum vannituba, aga saab sellleks.
Kilp jääb vannikabiinist ca 1,5-2 meetri kaugusele.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

AbiVajaja1 kirjutas:Kilp jääb vannikabiinist ca 1,5-2 meetri kaugusele.
Kas siis 1,5 või 2 meetri? Mõlemad peaks ju paigal seisma.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

AbiVajaja1 kirjutas:Tere kodanikud elektrikud!

Kas selline asi on üldse mõeldav (niiskuskindlas karbis automaadid ) või lauslollus ?
Otsese vee kätte ta muidugi ei jää, auru vannitoas jagub ikka..
Kui selline asi võimalik on, pääseksin kapi ümbertõstmisest, juhete pikendamisest...)
Kui on võimalik kilp paigaldada õue, lahtise taeva alla, siis on võimalik seda teha ka vannituppa, keldrisse, laeva vms. kohta.
Küsimus taandub sellele, millise konstruktsiooniga on kilp ning millises tsoonis ta asub. Erinevates tsoonides on nõutavad erinevad IP-klassid elektriseadmetele.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vtl kirjutas:Erinevates tsoonides on nõutavad erinevad IP-klassid elektriseadmetele.
Ja mõnes tsoonis ei tohi siiski ka üldse elektriseadmeid olla.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Küülaline kirjutas:
vtl kirjutas:Erinevates tsoonides on nõutavad erinevad IP-klassid elektriseadmetele.
Ja mõnes tsoonis ei tohi siiski ka üldse elektriseadmeid olla.
Mismõttes "üldse ei tohi"?
IPX7 ja max. 12V elektriseadmeid võid kasutada igas tsoonis. IPX8 võid püsivalt vee alla uputada.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vtl kirjutas:Mismõttes "üldse ei tohi"? IPX7 ja max. 12V elektriseadmeid võid kasutada igas tsoonis
Ma natuke liialdasin, aga tsoonis 0 ja 1 on rangelt piiritletud seadmed, mis võivad seal asuda. Kilp igatahes nende hulka ei kuulu, vaatamata oma kaitseastmele.
Abivajaja1
külaline

Lugemata postitus Postitas Abivajaja1 »

Tere,

paneme siis kauguse 1,5 meetrit kilbist. Kas on lahendust, säärast kilppi, mis säärastesse oludesse sobib ja on ka turvalisuse mõttes aksepteeritav ?
Volt
külaline

Lugemata postitus Postitas Volt »

kes teie need olete kes muudkui kilpi panevad? kas projekt on? kas kilbi koostanud isik teab kuhu ja mis tingimustesse kilp tuleb? kas kilp on vastavalt nendele tingimustele koostatud? milline projekteerija oli nõus ja mis tingimustel paigutama kilbi vannituppa?
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

Mul oli vastavalt projektile ainult lakke pandud ainult niiskuskindel valgusti, isegi lüliti asus väljaspool ruumi ukse kõrval ja kõik (projekt oli tehtud siis vene normide järgi 90-ndate keskel või natuke varem).
AbiVajaja1
külaline

See õnnetu kilp seal juba on, ma soovin ruumi otstarvet muuta. Ja võimaluse korral jätan kilbi sinna, mitte ei tõsta teist teise ruumi.
Kas nüüd on arusaadav minu soov ?
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

AbiVajaja1 kirjutas:See õnnetu kilp seal juba on, ma soovin ruumi otstarvet muuta. Ja võimaluse korral jätan kilbi sinna, mitte ei tõsta teist teise ruumi.
Soov on arusaadav.
Lõpptulemuse kohapealt ei ole mingit vahet, kas Sa paigaldad kilbi märga ruumi või muudad kilbiruumi otstarvet kuivast ruumist märjaks ruumiks. Resultaat on ju sama.

Praktikas on asi nii, et 0.6 meetrise laiuse ulatuses kraanikausist, vannist, dushinurgast pead kasutama IPX4 või kõrgema klassi elektriseadmeid. Sealt edasi kaugemale minuteada rangeid fikseeritud nõudeid ei ole ja kasutatav klass sõltub konkreetsest asukohast ning pritsmete ja/või veejugade võimalikkusest. Seega võiks 1.5m kaugusele jaotuskilpi paigutada küll.
Mina paigaldaksin sellegipoolest IP44 kilbi. Võimalik, et seina sisse paigaldatud kilbile saab panna ka pritsmekindla ukse.

Kui vannituba on tehtud korralikult ventileeritavaks, siis niiskuse pärast ma niiväga ei muretseks. Püsivat niiskust ei tohiks seal niikuinii olla, muidu tekivad Sul ka muud probleemid.

Disklaimer: Ma ei ole elektrik ega projekteerija. Ma ei tea, kas eeskirjade järgi on kilp vannitoas lubatud ja mida arvavad sellisest lahendusest inspektorid. Tegu on isikliku arvamusega ja ma ei vastuta Sulle antud nõu ja tagajärgede eest.

PS. No ja isegi kui kilp ise on väliselt niiskuse ning pritsmete eest kaitstud, siis ma ei kujuta ette, mis saab, kui keegi läheb auru täis vannitoas märgade kätega paljajalu seda näppima. Näiteks väljalöönud kaitset tagasi sisse vajutama.
alternatiiv
külaline

Lugemata postitus Postitas alternatiiv »

AbiVajaja1 kirjutas:See õnnetu kilp seal juba on, ma soovin ruumi otstarvet muuta. Ja võimaluse korral jätan kilbi sinna, mitte ei tõsta teist teise ruumi.
ehk õnnestub kilpi jätta sinna kus ta on aga pöörata ta ringi ja hakata teenindama teiselt poolt seina?
Isegi kui seal on elutuba, on olemas süvistatavaid kilpe, mille uks on kujundatud pildiraamina, lõikad oma Rembranti või Okase lõuendi selle raami mõõtu ja voilà..
kasutajapuudub
külaline

Lugemata postitus Postitas kasutajapuudub »

Tere
Nii, kõik soovitused on nüüd antud. Valik on sinu, kokkuvõttes on tegemist sinule kuuliva elektripaigaldisega, kus tagajärgede eest vastutajaks oled ka sina ise. Aga edaspidise ohutuse ja ekspluatatsiooni huvides võta kuulda ehitusveteranide nõuandeid.

Edu!
kotermann
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas kotermann »

Kui on ikka kindel soov sinna vannituba teha, siis korista see kilp sealt kus kurat.
nuh
külaline

Lugemata postitus Postitas nuh »

Mis vahet kus elektrikilp!
Tähtis, et pritsmeulatusest väljas ja vastava klassiga.

Pesumasin, laevalgustus, peegli valgustus ja mõnel isegi selle soojendus - kõik ikka seal vannitoas, nuh ja põrandaküte oma termostaadiga samuti.

Kõik vannitoa elektriseadmed ongi mõistlik kilbi kaudu ära ühendada läbi
rikkevoolu ja lühisvoolu kaitsmete.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Ootan kuniks keegi küsib, et kas magamistuppa saaks lasketiiru teha ja mismoodi seda heliisolatsiooni siis panna.
Vasta